Nieuws

Gezocht: drie punten!

30 april 2016
www.bladella.nl
Voor alle zekerheid moet uit de laatste drie duels nog drie punten behaald worden. Bij het sterke Nijnsel/TVE Reclame gaat dat zondag allerminst een makkie worden.

Oisterwijk
Twee weken op rij reisden de Tipmast Boys naar Oisterwijk. Met de aldaar behaalde wapenfeiten werd zeer wisselend  sportpark Den Donk verlaten. Twee weken terug kwam Bladella met een 3-2 nederlaag en een bak chagrijn terug van het al gedegradeerde Oisterwijk. De 2-4 overwinning op het sterkere Nevelo van afgelopen zondag bracht het gemoed in veel hogere sferen. Hoe onberekenbaar is voetbal, hoe onberekenbaar is de formatie van Huub Vermeulen.

    Die belangrijke overwinning, vooral dankzij de drie doelpunten van Bart de Jong, viel op en bezorgde ons Bartje de titel ‘Kei van de Week’.
    Voor die prestatie nam journalist Thomas Dal hem een interview af, wat als titel “Als het ware meegroeien met de club" mee kreeg.
    Dat is te lezen in de zaterdageditie van het Eindhovens Dagblad.
    Zijn hattrick leverde bij de ‘Trompettercup’ ook de titel ‘Speler van de Week’ op. Met zijn 72 antwoorden leer je Bart beter kennen.

 
Waargemaakte ambitie
Met twee kampioenschappen op rij speelt Nijnsel, een kerkdorp met 2.400 inwoners onder de rook van St. Oedenrode, nu voor het eerst in haar 67 jaar clubhistorie in de derde klasse. Een knappe prestatie dus! In de eindrangschikking afgelopen seizoen prijkte Nijnsel trots bovenaan met twee verliespartijen en een doelsaldo van 58 voor en slechts 14 tegen.In die euforie, opgebouwd uit die twee kampioenschappen, waren de verwachtingen voor dit seizoen op Sportpark Den Eimert opnieuw hoog gespannen. Ondanks het grote onbekende avontuur in Zuid 1 rekende de plaatselijke trots zich in dit nieuw voetbaljaar toch bij de eerste vijf. Gezien de prestaties van vorig seizoen (kampioen met 10 punten voorsprong) leek dat geen grootspraak. Onder leiding van coach Arno Methorst (hij nam vorige zomer het stokje over van Theo Hageman) werd dat stevig waargemaakt. Als nieuwkomer bovenin gaan eindigen en in de nacompetitie weer mee mogen doen voor promotie is bijzonder knap te noemen.
 
Sterk team
Opvallende naam in het Nijnsels blauwgele vaandelteam is ongetwijfeld Ruud van der Rijt, ex betaald voetballer bij Eindhoven en Willem II. Hij is bij Willem II (nog) actief als trainer van B2 en videoanalist en zal dus zondag vanwege Willem II - Feyenoord er niet bij kunnen zijn. Ook aanvaller Johan van der Pas (al 13 doelpunten) brengt als voormalig speler van o.a. 1e klassers  HVCH en TOP de nodige ervaring in het veld. Stefan Hulsen is een veelscorende spits. Hij wist in de eerste oefenpartij bij de ingebruikname van het nieuwe kunstgrasveld in augustus (3-1), al 2x het Bladella net te vinden. Met liefst 20 kruisjes achter zijn naam prijkt hij bovenin op de regionale topscorerslijst.
 
Nijnsel
‘Op de Dag van de Arbeid gaat Nijnsel de strijd aan met de gasten uit Bladel, geen verkeerd dorp uit de Kempen. Het was destijds in september onze allereerste wedstrijd in de derde klasse die door een beauty van de schoen van Toby Verhoeven in Nijnsels voordeel werd beslist. En arbeid zal er zondag ook weer geleverd moeten worden want wedstrijden winnen met twee vingers in de neus is er niet bij.’ Dat is de sympathieke bewoording waarmee Nijnsel - Bladella op sportpark Den Eimert is aangekondigd.
Nijnsel is in een nek-aan-nek race om de derde plaats gewikkeld met buurman SBC. Afgelopen zondag hebben beide teams stuivertje gewisseld op de ranglijst vanwege een iets beter doelsaldo van de oranje brigade uit Son. Deze teams ontmoeten elkaar nog op Tweede Pinksterdag in Son, tevens de laatste competitiewedstrijd.
Restant progr.
Woensel.B
17 pnt  -28
Hapert
21 pnt  -28
V’waard
24 pnt  -3
EMK
29 pnt  +1
Bladella
31 pnt  -4
Hilvaria
32 pnt  +1
Dommelen
32 pnt  +2
Zondag     1 mei
Zondag     8 mei
Maandag 16 mei
SBC
Oisterwijk
Dommelen
Oirschot V
Nijnsel
Nevelo
Oisterwijk
Oirschot V
Wilh.B
Hilvaria
Nevelo
Bladella
Nijnsel
SBC
EMK
EMK
Reusel Sp.
Oisterwijk
Reusel Sp
Wilh.B.
Woensel.B
 
Drie punten
Normaal gaan de Bosuilen, op 7 punten van Bladella, zondag winnen van Oisterwijk. Om helemaal zeker te zijn hebben de Tipmast Boys dus op dit moment, met nog 3 wedstrijden te spelen, nog 3 punten nodig. Blauwwitte supporters zijn van harte welkom op sportpark Den Eimert aan de Sportlaan 1 in Nijnsel. Die steun zal nodig zijn om een goede prestatie te leveren tegen de (vervangend) periodekampioen Nijnsel/TVE Reclame.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven