Nieuws

Nog vier finales

22 april 2016
www.bladella.nl
Bladella bezoekt zondag opnieuw sportpark Den Donk in Oisterwijk. Nu is Nevelo de tegenstander waar belangrijke punten te verdienen zijn.

Pijnlijk verlies
Het al gedegradeerde Oisterwijk mocht vorige week haar puntentotaal met 150% ophogen. De bijna gênante wijze waarop vooraf werd gewaarschuwd voor een ploeg, waarbij het 3e klasser-vlammetje al was gedoofd, kwam niet aan. Het bliksemde pijnlijk ongeloof de manier waarop tweemaal nota bene uit eigen hoekschoppen de tegenstander aan de overkant wist te scoren. Een ijzige zondag waarop het doemscenario van de kritische supporter werd bewaarheid. Bladella speelde uiterst zwak, verwaarloosde de organisatie en wist nauwelijks creativiteit in het spel te leggen. De blauwwitte manschappen hadden geen antwoord op de op en over het randje hellende felheid van Oisterwijk.
 
Zeven punten
De stand op de ranglijst laat niet toe dat er lang getreurd kan worden. Komende zondag moet weer in Oisterwijk worden aangetreden, dan tegen Nevelo. Dit team moet een flink stuk hoger ingeschaald worden dan buurman Oisterwijk. Trainer en spelers zijn zich hiervan bewust. De Tipmast Boys kunnen en moeten beter, daar is het iedereen ook wel over eens. De zeven punten voorsprong op Valkenswaard (en Hapert) nog enkele weken continueren is de enigste remedie om met een gerust hart de competitie af te sluiten.
 
Restant progr. Woensel.B Hapert V’waard Bladella EMK Reusel Sp
Zondag   24 april
Zondag     1 mei
Zondag     8 mei
Maandag 16 mei
V’waard
SBC
Oisterwijk
Dommelen
Wilh.Boys
Oirschot V
Nijnsel
Nevelo
Woensel.B
Oisterwijk
Oirschot V
Wilh.B
Nevelo
Nijnsel
SBC
EMK
Nijnsel
Hilvaria
Nevelo
Bladella
Oisterwijk
Dommelen
Hilvaria
Oirschot V
 
Nog vier finales
Valkenswaard begint met twee ‘gemakkelijke’ wedstrijden: Woenselse Boys en Oisterwijk om daarna af te sluiten tegen respectievelijk bijna-kampioen Oirschot Vooruit en het vermoedelijk dan al op de 2e plaats geëindigende Wilhelmina Boys. De manschappen van Huub Vermeulen krijgen een veel zwaarder programma voor hun kiezen. Nevelo heeft zich feitelijk al vrij gespeeld, maar is een fysiek sterke ploeg met een snelle omschakeling als wapen, die altijd speelt voor de overwinning. Bladella heeft het doorgaans niet zo begrepen op dat soort krachtvoetbal. Dan komen vervolgens Nijnsel en SBC. Het verrassende Nijnsel, en ook SBC, dienen nog enkele puntjes op de i te zetten om deelname aan de nacompetitie veilig te stellen. Het aan laten komen op de laatste wedstrijddag bij EMK - of wachten op misstappen van de bosuilen - zou de goden verzoeken zijn. 
 
Uit en thuis
De laatste drie competitiepartijen (tegen SBC, Reusel Sport en Oirschot Vooruit) leverden voor Nevelo geen punten op. Daarvoor werd wel een mooie serie van vier winstpartijen neergezet. Dat was tegen Oisterwijk, Bladella, Hilvaria en Valkenswaard. Op de thuisbasis werd dit seizoen alleen gewonnen van buurman Oisterwijk en van Woenselse Boys. Dommelen, Hilvaria en Nijnsel lieten op Den Donk een puntje achter. Erg opvallend dus dat de 11 thuiswedstrijden pas 9 punten opleverden. Van vreemde bodem werden uit 11 partijen liefst 24 punten mee naar huis genomen (alleen bij Dommelen, SBC en Woenselse Boys werd verloren).
Bladella deed het omgekeerde. Op de Smagtenbocht konden 20 punten in de kluis blijven, terwijl voor de 8 vreemde puntjes een klein beursje volstond.
 
Presteren
Kort en goed: van de Tipmast Boys worden komende weken prestaties verwacht. Behalve passie dient daarbij ook het voetbalintellect gebruikt te worden om kans op resultaat te vergroten. Met ernstige gezichten navigeren voor de tweede zondag op rij de blauwwitte aanhang naar de Sportlaan in Oisterwijk. Zij gaan voor support zorgen, nodig om tenminste glimlachend tegen half vijf huiswaarts te kunnen koersen.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven