Nieuws

Moeilijke tijden na verlies bij degradant

18 april 2016
www.bladella.nl
Het gedegradeerde Oisterwijk stond vlak voor tijd nog 3-0 voor. Daarna vielen nog 2 rode kaarten bij Oisterwijk, maakte men een eigen doelpunt en werd het ver in blessuretijd nog 3-2.

Met nog vier loodzware wedstrijden voor de boeg waren drie punten tegen het reeds gedegradeerde Oisterwijk voor Bladella broodnodig. In deze fase is elk punt goud waard. Of juist deze wetenschap de blokkade was om tot een redelijk niveau te komen, zal altijd onduidelijk blijven. Bladella speelde zwak en kon nauwelijks de creativiteit in het spel leggen om echt gevaarlijk te worden. De wil was er maar de combinaties niet. Typerend voor het spel was dat in de eerste helft slechts één doelpoging van de Tipmastboys eindigde met een bal tussen de palen. Oisterwijkdoelman Karichef redde toen ten koste van een hoekschop.
 
In totaal kregen de Bladelse gasten dertien hoekschoppen te nemen tegenover de gastheren slechts één. Oisterwijk kon tegenover de off-day van Bladella ook weinig positiefs tentoonspreiden. Men kreeg de overwinning als het ware op een presenteerblaadje aangereikt. De 1-0 voorsprong kwam tot stand nadat een hoekschop van notabene Bladella werd afgeweerd door de bal ver naar voor te schieten. De Bladellaluchtmacht was nog in aanvallende positie en de wel aanwezige spelers lieten zich verrassen. Rechterspits Raiclen Nepomuceno rondde af. Nadat Ruud Leermakers voor wat dreiging had gezorgd, ging de rust in met de voorsprong voor de degradant.
 
De tweede helft begon met vanaf de aftrap een enorme kans voor Oisterwijk om de voorsprong te vergroten. Nog geen enkele Bladellaspeler had de bal aangeraakt. De bal ging echter voor langs. In dezelfde minuut kreeg ook Bladellaspits Ruud Leermakers een prima kopkans. Maar ook dat leidde niet tot een treffer. De spanning bleef in de dug-out bij trainer, verzorger, mascotte Jelle de Kort en bij de meegereisde supporters. Men hoopte op de omslag, de ploeg werkte hard maar wist geen vuist te maken. In het midden van de tweede helft werd een kopie opgevoerd van de eerste Oisterwijkse treffer. Een Bladellahoekschop werd verdedigd met een hard schot voorwaarts. Zwak verdedigen van de Bladelladefensie werd afgestraft door alweer Raiclen Nepomuceno.
Vervolgens werd er volop gewisseld. Bij Bladella kwam Tom Hermans Luuk Vosters vervangen en Niels Krekels kwam voor Pim van Erp. Aan beide zijden kwamen er grote kansen op doelpunten. Alleen Oisterwijkspits Nepomuceno bleek op scherp te staan. Een kwartier voor tijd was hij sneller dan de Bladellaverdediging en tekende voor 3-0.
 
Enkele minuten later kwam Oisterwijk met tien man te staan en weer enkele minuten later zelfs met negen. Oisterwijkdoelman Karichef torpedeerde Geert van Overbeek buiten het strafschopgebied. De strijd ging hectisch verder. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd gaf Bart de Jong een voorzet die door de Oisterwijkverdediging in eigen doel werd gewerkt. Ver in blessuretijd was het Tom Maas die koppend de eindstand 3-2 op het bord bracht.
 
De stand op de ranglijst laat niet toe dat er lang getreurd kan worden. Komende zondag moet weer in Oisterwijk worden aangetreden, dan tegen Nevelo. Dit team mag hoger worden aangeslagen dan buurman Oisterwijk. Trainer en spelers zijn zich hiervan ongetwijfeld bewust. De Tipmastboys kunnen en moeten beter. 
2016-04-18

Oisterwijk Bladella 3 - 2


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven