Nieuws

Op bezoek bij degradant

16 april 2016
www.bladella.nl
“En toch gaan we dit seizoen nog wel een wedstrijd winnen” is de overtuiging die in Oisterwijk leeft. Bladella mag dat zondag niet laten gebeuren.

Hilvaria
Het vaandelteam maakte donderdag een slechte beurt tegen Hilvaria. In de 2e minuut werd Bladella nog gespaard. Halverwege de eerste termijn mocht Joost van Doormaal uit een corner vrij binnen koppen en toen in de 2e helft ook de keeper in de algehele malaise deelde was het over en uit. Met de lange bal, het geloop met de bal en het combineren overslaan werd in de kaart gespeeld van het fysiek sterkere Hilvaria met mannen o.a. als Van Doormaal en de watervlugge spits Van Rijswijk.

Magere score
Uit de vier inhaalwedstrijden werd in het blauwwitte kamp gerekend op behoorlijk wat punten. Daarmee zou de formatie van Huub Vermeulen zich gemakkelijk vrij gaan spelen en zich zelfs een stevige positie in het linker rijtje verschaffen. Verliezen thuis van Nevelo plus van Hilvaria was dan ook niet ingecalculeerd. Alleen winst op Woenselse Boys is te mager. Een goed resultaat zondag bij Oisterwijk lijkt daarom een vereiste om het seizoen redelijk af te kunnen gaan sluiten.
 
Rode lantaarn
Met slechts twee punten uit de 21 gespeelde mogelijkheden stevent Oisterwijk regelrecht op directe degradatie af. Woenselse Boys en Valkenswaard hebben tot nu toe die ´puntenverlies-eer´. De blauwwitte formatie van Huub Vermeulen heeft er 28 bij elkaar gespeeld. Op papier lijken dus de vaandeldragers van oudste club uit Oisterwijk een gemakkelijke prooi. En dat is de adder onder het gras! Het zijn doorgaans namelijk geen gemakkelijke potten tegen Oisterwijk. Vorig seizoen werd tegen de roodhemden 2x een 1-1 bevochten. Thuis ging het erg moeizaam. In het vennengebied werd in een draak van een wedstrijd twee winstpunten verloren. In de thuiswedstrijd begin oktober was Bladella met 3-1 te mild voor een mager Oisterwijk. De Tipmast Boys speelden toen wel met veel pressie en passie. Dat zal zondag ook weer noodzaak zijn.
 
Oisterwijk
Echt weggespeeld en met grote cijfers verliezen is dit seizoen nog maar enkele keren gebeurd. 'We speelden goed, maar behalen weer geen punten', waren merendeels de analyses in het Brabants Dagblad. Het klinkt wat ongeloofwaardig, maar Oisterwijk speelt vaak niet eens zo slecht. Zo ook afgelopen zondag bij de a.s. kampioen Oirschot Vooruit. Er moest zelfs een Santiago Arias-scenario aan te pas komen om de koploper wakker te schudden. Want pas toen Oirschot met 10 man kwam te staan, werd door de toekomstige 2e klasser de goeie versnelling gevonden. Al bij al werd de 4-2 overwinning in het Oirschotse dan ook als een benauwde zege ervaren. 'We hebben het de koploper erg moeilijk gemaakt. De ploeg verdient wederom een compliment, maar we hebben helaas weer verloren', aldus coach Dirk van de Wiel.
 
Winnen
'Er had meer in gezeten, maar dat vertel ik elke week. Toch gaan we dit seizoen nog wel een wedstrijd winnen!' Dirk van de Wiel heeft zijn contract met een jaar verlengd bij Oisterwijk. Ondanks dat de ploeg kansloos onderaan staat, gaan beide partijen graag met elkaar verder. In een nieuw seizoen en met een vernieuwde selectie hoopt Oisterwijk in de vierde klasse een frisse start te maken. Zijn ploeg kan vrij-uit spelen, de druk ligt helemaal bij Bladella.
Dat de eerste winstpartij voor Oisterwijk steeds dichterbij komt is een oneliner om voor onderschatting te waarschuwen. Met minder dan drie punten terugkeren uit het vennengebied kan dan ook niet. Daarvoor gaan mascotte Jelle de Kort uit E1 en de blauwwitte aanhang mee naar sportpark Den Donk in Oisterwijk. Succes!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven