Donderdag Hilvaria thuis, zondag Oisterwijk uit

13 april 2016
www.bladella.nl
Met vijf inhaalwedstrijden wordt deze week de rangschikking in 3D ‘eindelijk’ recht getrokken. Na zondag hebben alle teams 22 duels gespeeld.

Bladella moet nog tweemaal aan de bak om aan een gelijkaantal gespeelde duels te komen. Goede resultaten moeten de Tipmast Boys in deze twee potten dik in het linker rijtje brengen. De voorsprong op SV Valkenswaard is sinds zondag al opgelopen tot zeven punten.
 
 Donderdag14 april
18:30 uur
 
 Bladella
 Nevelo
 
-
-
 
 Hilvaria
 Reusel Sport
 
 Zondag 17 april
 
 
 Hapert
 Nevelo
 Oisterwijk
-
-
-
 Reusel Sport
 Oirschot Vooruit
 Bladella
 
Derbywinst
Bungelend aan de laatste strohalmen was Hapert afgelopen zondag naar de Smagtenbocht gefietst om punten te bevechten. Tevergeefs, want, zeker voor rust, werd buurmans vaandelteam door een gedreven gestart Bladella van de mat gespeeld. Na een kwartier stond het al (of eigenlijk 'pas') 2-0. Daarna werd verzuimd om met een grotere marge de wedstrijd al voor rust in het slot te gooien. Gemekker en onnodige irritaties haalden het behoorlijk aanzien van de partij daarna een echelon naar beneden.
 
Sterke start
Hilvaria, de tegenstander van donderdag, begon uitstekend aan het 3e klasse avontuur. Hoewel de vijf gelijke spelen in de eerste periode niet erg optellen bleven de groenhemden tot wedstrijd 9 ongeslagen. Toch leverde de 1ste periode voor de promovendus een mooie vierde plaats op met 14 punten en een saldo van 22-12(!). In periode 2 ging het wat moeizamer. Met 9 punten uit 8 en een doelsaldo van 16-18 wordt op dit moment een 10de plek ingenomen. Ook periode 3 is tot nu toe niet om over naar huis te schrijven. De vijf gespeelde duels leverden nog maar zes puntjes op en een opmerkelijk negatief saldo van 5-12.
 
Scorend vermogen
In 3D wordt er lustig op los gescoord. Maron Heersmink (Wilhelmina Boys) en Stefan Hulsen (Nijnsel) zijn al goed voor respectievelijk 18 en 19 doelpunten. Een drietal spitsen steken daar nog bovenuit met nu al 20 kruisjes achter hun naam: Dennie Banda (Oirschot Vooruit), Ruben Rodriques (Wilhelmina Boys) én Joerie van Rijswijk (Hilvaria). Hoewel de doelpuntenmachine bij Hilvaria de laatste maanden wat stokt heeft spits Joerie van Rijswijk zich al danig in de etalage geplaatst. Vorig seizoen was hij in 4E ook goed voor liefst 29 doelpunten. In de nacompetitie vond hij ook nog eens 6x het vijandelijke net. Daarmee had hij een superbelangrijk aandeel in de promotie naar de 3e klasse. Hoewel klein van stuk is hij in staat zijn tegenstanders zoek te spelen als hij het op z’n heupen heeft. Snel en beweeglijk schuwt hij het loopwerk de vrije ruimtes in niet en scoort daarbij erg gemakkelijk.
 
Goede mix
Aanvoerder Joost van Doormaal (28 jr.) is de architect van het team. Bladelnaar Niels Seuntjens (1e jaars coach bij Hilvaria) heeft in deze 10, samen met nummer 7 (superspits Van Rijswijk) erg belangrijke pionnen binnen de lijnen. Deze rossige alleskunner (hij scoorde ook al 7x) kan een wedstrijd lezen, wat hij al jaren ook bij RKDSV, KFC Witgoor Dessel en RKVVO heeft laten zien. Daarbij een aantal waterdragers die het werk niet schuwen opgeteld kan Hilvaria, mits een beetje compleet, een prima mix op het veld zetten.
 
Uit: 2-2
De heenwedstrijd op sportpark de Roodloop begin oktober had twee gezichten. Voor rust was Bladella angstig. Achterin werd opeenvolgend geschutterd en had men de grootste moeite om vooral snelle spits Van Rijswijk en spelmaker Van Doormaal onder controle te houden. Met de 0-0 ruststand mocht de formatie van Huub Vermeulen zich dan ook in de handen knijpen. Met drukzetten zocht na rust een herboren Bladella meer de aanval en kon daarmee Hilvaria wel in de problemen brengen. Toch moesten de Tipmast Boys tweemaal vanuit een achterstand terugkomen. Ondanks dat Hilvaria gevaarlijk bleef bij uitvallen verdiende blauwwit in het 2e bedrijf tenminste dat punt. Wel erg zuur voor Hilvaria omdat de gelijkmakende 2-2 uit een scrimmage pas diep in blessuretijd viel.
 
Al om 18:30 uur!
Met de winst op Hapert zijn de Tipmast Boys zeven punten van de stippellijn weggelopen. De vaandeldragers kunnen het blauwwit gemoed nog een stuk geruster maken door in de twee inhaalwedstrijden van deze week goede resultaten te boeken. Donderdag komt het Hilvaria van Niels Seuntjens op bezoek en zondag dient dan de 3e klasse-kaars bij Oisterwijk definitief uitgeblazen te worden.
Donderdag, om 18:30 uur al, brengt mascotte Lucas de Jongh (E2) de bal naar de middenstip zodat scheidsrechter Niels Janssen uit Den Bosch de miniderby aan de gang kan zetten. Ondanks het vroege uur is de steun van de trouwe blauwwit aanhang zeer welkom! We zien mekaar!!

 
www.bladella.nl
"Bestuur van Bladella doet géén verzoek om promotie bij KNVB." Voorzitter René Walen-berg: "Om misverstanden te voorkomen deel ik de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Tot zijn eigen verrassing kreeg de leider van JO15-5 de ‘Jac Lammers trofee’ van de jeugd-voorzitter in zijn handen gedrukt Lees verder »
 
www.bladella.nl
Alle teams kunnen vanaf van-daag (18-mei) weer trainen.      De jongste groepen hebben er al een paar trainingen opzitten. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wel op anderhalve meter! Dat geldt ook voor de bovenbouw (vanaf JO13) die maandag 18 mei weer aan de gang gaat. Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-07-2013 Lees verder »