Nieuws

Schaal voor het 8ste in de kofferbak...

07 april 2016
www.bladella.nl
De Steigerhout boys van het 8ste lieten het er donderdag flink bij zitten. Hun kampioenschap is voorlopig nog zeker een week uitgesteld...

Afgelopen donderdag 'gewoon' de inhaalpartij winnen van Oirschot en dan zou bij winst zondagmiddag om 14:30 uur bij de Pusphaira studenten in Eindhoven de schaal mee naar de Smagtenbocht gaan. Het urste had dan gewonnen van Hapert en zo’n derbyfeest zou de perfecte entourage zijn om in polonaise met die kampioensschaal de Blaalse kantine te veroveren.
 
8e - Oirschot V. 9  0-0
De start was wat afwachtend van beide teams, maar in het verloop van de eerste helft werd het 8e steeds sterker. Dit resulteerde voornamelijk in corners en vrije trappen waarbij de luchtmacht van Bladella het vizier helaas nogal troebel had. Ook de verscheidene afstandschoten werden met staarogen verzonden, of werden door de keeper van Oirschot vakkundig gepareerd.
In de tweede helft een meer aanvallend Bladella waarbij Oirschot eigenlijk niet meer onder de druk uit kwam. Als er al sprake was van een uitval van Oirschot dan werd de eenzame spits meestal meteen aangepakt om te voorkomen dat hij de bal lang vast kon houden.
De aanvalsregen op de met negen verdedigers gemetselde groenwitte muur plus met een de wedstrijd van zijn leven keepende sluitpost daar nog achter, resulteerde alleen met ballen op lat en paal. Drie ballen werden ook nog eens van de lijn gehaald, waarbij in één geval de bal volgens meerdere bronnen (ook die van de tegenstander) zeker een meter over de lijn was, maar dit kon niet worden waargenomen door de scheidsrechter van dienst. Dan telt die dus niet. Twee 1-op-1 situaties waarbij het net niet werd gevonden en meerdere scrimmages voor het Oirschotse doel, maar de bal verdomde het om achter de doellijn te gaan liggen.
 
Vijf punten voorsprong
Met de drie resterende partijen nog voor de boeg en een voorsprong van 5 punten op naaste belager V’waard 7 heeft Bladella 8 alles nog stevig in eigen hand. Met twee overwinningen in de laatste drie wedstrijden kan het kampioenschap zeker gevierd gaan worden. Het puntje van donderdag heeft de overige concurrenten op minimaal 7 punten gezet. Een overwinning op het 7e bosuilenlegsel, de grootste concurrent, zondag over een week thuis, ongeacht de verdere uitslagen, garandeert een kampioenschap. Het 8ste kan het zichzelf wel een stuk gemakkelijker maken door in ieder geval zondag te winnen bij Pusphaira. Met een onverhoopt verlies tegen Valkenswaard kan dan de titel alsnog in de laatste wedstrijd - op 1 mei bij Geldrop - gepakt worden als daar dan wordt gewonnen. Aan een doemscenario met twee nederlagen in de komende twee partijen wil niemand denken....
 
Bij winst zondag van het 8ste en een misstap van V’waard kan het zondag ook gebeuren.... Dat is echter een utopie; die kans is echt te verwaarlozen. V’waard speelt zondag immers tegen Woenselse Boys en dat team bezet de voorlaatste plaats met 13 punten uit 17. Het zal dus wel op de wedstrijd (volgende week zondag thuis om 12 uur) tegen Valkenswaard aan gaan komen. Het zijn ook de mooiste kampioenschappen als er in de beslissende pot de naaste concurent wordt verslagen....
 
Succes voor coach Daan met zijn mannen!!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven