Nieuws

Spektakel op de Smagtenbocht!!

08 april 2016
www.bladella.nl
De strijd tegen Reusel Sport is amper verteerd of de derby tegen Hapert moet worden gestreden. Noodgedwongen dienen beide kemphanen vol voor de winst te spelen. Dat belooft spektakel op de Smagtenbocht!

Derby’s
Na bij Reusel Sport te zijn afgetroefd was men deze week in het blauwwitte kamp best ontevreden. Bladella oogde op vijandelijke bodem bleekjes en verloor dik verdiend van dat ‘verdomde’ geelzwart. Het team van Huub Vermeulen had geen antwoord op de fysieke aanpak van de enthousiastere Reuselse vechtmachine. Het middenveld gaf niet thuis en met de lange bal werd vooral de Reuselse keeper een gemakkelijke middag bezorgd. Nee, op moed en het intellect werd in die pot maar weinig een beroep gedaan. De Tipmast Boys kunnen veel beter.
 
Nacompetitie
De buurman aan de andere kant is komende zondag de opponent. Dat Hapert spartelt net boven de degradatiegrens. Welke ploeg Oisterwijk gaat vergezellen in de aftocht naar beneden, daar moeten nog aardig wat robbertjes voor uitgevochten gaan worden. Woenselse Boys staat op dit moment met Oisterwijk gearmd richting 4e klasse. Maar het kan niet veel lijden. De Boys uit Woensel azen op prooi Hapert dat afgelopen zondag op de Lemelvelden met 1-2 al werd verschalkt. Die klap kwam in het Hapertse kamp hard aan. Verder naar boven kijken heeft voor de manschappen van Herbert de Krom voorlopig geen zin. Punten sprokkelen om de Eindhovenaren onder zich te houden is de enigste opdracht. Nacompetitie voor behoud is dan de prijs die daarna ook nog eens gestreden moet gaan worden.
 
18 punten
Op de thuisbasis heeft Hapert het laten liggen. De tien thuiswedstrijden op de Lemelvelden leverden slechts vijf schamele puntjes op. Net zoveel punten 'thuis' als 'uit' had het roodblauwe vaandelteam op een wat veiliger plaats, net boven Bladella gebracht. Op vreemde bodem werd wel 4x gewonnen (EMK, Nevelo, Valkenswaard en van Oisterwijk), daarbij opgeteld het puntje bij SBC bracht 13 uitpunten in het laatje. De komende weken zullen van Bladella, Reusel Sport, Wilhelmina Boys, Oirschot Vooruit, Nijnsel en Nevelo (in die volgorde) een aantal punten bevochten moeten worden om het hoofd boven water te houden. Voorwaar niet het gemakkelijkste programma...

0-2
Op het druilerige sportpark “De Lemelvelden”, waar de wind vrij spel had en het veld er glibberig bij lag, was Bladella medio november de bovenliggende partij. Met twee goals van aanvoerder Ruud Leermakers gingen toen de drie punten de brug over, mee naar Bladel. Toch kwam die verdiende overwinning voor de Tipmast Boys te moeizaam tot stand. Scoren blijft voor Bladella het grote aandachtspunt. Blauwwit vond 27x het vijandelijke net, evenveel als Hapert. Aan de andere kant hoefde Ruud van Stokkum maar 30x te vissen. Zijn Hapertse collega moest 54x zich teleurgesteld omdraaien om de bal uit zijn heiligdom op te rapen.
 
Ambiance verzekerd bij 28 punten
Op de Smagtenbocht wordt zondag gezorgd voor ambiance. Natuurlijk organiseert WFC haar befaamde Superloterij met als hoofdprijs een Profile fiets geschonken door BITO. DJ Peer Tielemans zal rond de derby zorgen voor voldoende volume voor de feestmuziek. Feest in de tent! Dus gezellig zal het er in ieder geval worden!!
Mascotte Luuk van Heeswijk van E2 versterkt het team van Huub Vermeulen, die kan beschikken over al zijn manschappen. De vrienden van 'over de stroom' daarentegen moeten het zondag doen zonder aanvoerder Ruben Hermans. Gezien het vertoonde spel vorige week bij de zuiderburen is onderschatting echter uit den boze.
In een derby, zeker met degradatiestrijd, komen vaak ongekende krachten boven. Immers, de Hapertse ‘kat’ zit in het nauw.... Enne..., Bladella dient ook nog altijd zeker zes punten te halen uit haar laatste zeven wedstrijden. Met 28 punten wordt zondag normaal gesproken weer bij Reusel Sport aangesloten. Blijf je op 25 punten hangen kan Valkenswaard weer heel dichtbij komen. Geen van beiden mag verliezen en dat alles geeft meer dan spanning. In het blauw-en-wit op naar de Smagtenbocht!

 
   

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven