Nieuws

Reusel Sport de sterkste in de Kempenderby

04 april 2016
www.bladella.nl
Reusel Sport/Faes Group won verdiend met 2-1. De 1.500 toeschouwers moesten het doen met derbyspanning zonder goed voetbal.

Op de site van Bladella werd de wedstrijd aangekondigd als de “Bolknakderby”, daarmee verwijzend naar vroeger tijden. Nu nog zijn het voor spelers en supporters van beide verenigingen de  belangrijkste wedstrijden van het seizoen. In de Reuselse uitgave van dit seizoen waren de gastheren over het geheel genomen de betere ploeg. De meeste duels werden gewonnen maar het spelpeil was niet bijzonder hoog, weinig aanvallen verliepen over meerdere stations. De spanning in de wedstrijd compenseerde veel.
 
De beginfase had als kenmerk “met lange ballen vanuit de achterhoede trachten de voorwaartsen aan het werk te zetten”. De twee verdedigingen gaven in deze fase niets weg. Het eerste gevaar kwam na een kwartier van Reusel Sport maar dat resulteerde slechts in een hoekschop. Daarna werd Reusel Sport dreigender. Toen op het Bladelse middenveld slordig werd uitverdedigd, kwam Reusel Sportspits Tuur de Laat in schietpositie. Met een geplaatste schuiver opende hij de score. Na 25 minuten ontstond een voor de scheidsrechter moeilijk te verifiëren moment. Een voorzet van rechts werd door Bladelladoelman Ruud van Stokkom gevangen. Hij deed daarbij een stap naar achter. Velen zagen hierin een overschrijding van de doellijn. De goed leidende scheidsrechter Martens zag de bal niet achter de doellijn en liet verder spelen.
Na een half uur werd Bladella gevaarlijker. Het resulteerde in twee doelpogingen en het aan de noodrem trekken van Reusel Sportspeler Hassounfi. Hij ontving daarvoor geel. Daarna had Bladella meer balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. De wedstrijd kon ook toen niet echt op gang komen. Even voor het rustsignaal was het talrijke publiek en ook Bladellamascotte Minke Leijten, getuige van een goede doelpoging van Reusel Sportspits Nick Wouters. Bladelladoelman Ruud van Stokkom redde bekwaam.
 
In de tweede helft was het eerste kwart niet anders dan de eerste helft. Reusel Sport won de meeste duels maar kon niet tot doelgevaar komen. Van Bladellazijde waren na twintig minuten enkele goede acties te zien van Anel Selimovic en Tom Maas. Na 25 minuten was een afgeweerde Bladellahoekschop de inleiding tot  de tweede Reuselse goal. De bal werd snel uitverdedigd. Met een lange trap  kwam de voor Tuur de Laat ingevallen Seb Heesters vrij voor doelman Ruud van Stokkom. Seb liet zich deze kans niet ontgaan en scoorde de op dat moment verdiende 2-0.
Het leek wel of de Tipmastboys daardoor wakker geschut werden. De ploeg ging agressiever speler, boorde de laatste reserves aan en ging opportunistisch spelen. Dat leidde als eerste tot een gevaarlijke counter van de gastheren. De daaruit volgende kopbal van alweer Seb Heesters, werd goed gered door Ruud van Stokkom. Daarna waren er kansen voor Bladella. Enkele minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam de aansluitingstreffer van de voet van Anel Selimovic. In de lange blessuretijd was er volop dreiging voor het Reuselse doel maar tot een tweede treffer wist Bladella niet te komen.
 
Komende zondag ontvangt Bladella haar andere buur: Hapert. Deze ploeg heeft net zoals Bladella de punten hard nodig. Ook die partij zal vast en zeker weer de nodige spanning opleveren.  

Bekijk ook het fotoverslag van de Trompettercup.
03-04-2016

Reusel Sport - Bladella 2 - 1


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven