Nieuws

Noodzaak en prestige

01 april 2016
www.bladella.nl
Daar is ie dan weer... de moeder der derby’s, de Kempisch kraker, El Clásico, de bolknak derby oftewel Reusel Sport - Bladella. Punten zijn nodig en niet alleen voor het prestige.... Zondagmiddag onder een heerlijke lentezon is sportpark Den Hoek in Reusel daarom the place to be..! 

Paasweekend
Voor de Tipmast Boys leverden de twee inhaalpartijen in het paasweekend een schraal resultaat op. Een sterke eerste helft tegen Nevelo was niet voldoende, zelfs niet voor een punt. Op tweede paasdag was voor de winst op Woenselse Boys niet eens goed voetbal nodig. Een score van drie punten waar gerekend was op zes. De Reuselse spionnen verklaarden niet onder de indruk te zijn. In het geelzwarte kamp steeg het zelfvertrouwen.
 
Meer dan prestige
Beide kemphanen bivakkeren in het rechter rijtje, gebroederlijk op een gedeelde negende plaats met ieder 25 punten uit 18. De aanblik van het officieel competitierapport geeft nog steeds een vertekend beeld. Op plaats tien huist EMK met hetzelfde aantal punten, maar dit Nuenense geelzwart deed daar twee wedstrijden meer over. Verder naar onderen, beneden de stippellijn, heeft Valkenswaard met vier puntjes minder Reusel Sport en Bladella nog in het zicht. Voor Hapert (volgende week op de Smagtenbocht) is in de strijd tegen directe degradatie met Woenselse Boys elk puntje belangrijk. Naar boven kijkend is ‘promotie’ naar het linker kant voor beide teams ook nog goed mogelijk. Daarvoor is de jacht op prooi Hilvaria in ieder geval noodzaak.
 
Nog zeven punten
De statistici onder ons beweren dat om boven de stippellijn te eindigen nog tenminste zeven punten uit de laatste acht partijen gepakt moeten worden. Dat zal door niemand als een hels karwei omschreven worden. Maar het dient nog wel te gebeuren. Punten pakken staat dus voor zowel de koffermannen uit Reusel als voor de boys van de Tipmast hoog op het verlanglijstje. Op de eerste plaats voor de ranglijst maar het aanzien in de regio telt voor elke actieve uitverkorene binnen de lijnen zeker zo sterk mee.
 
Thuis gewonnen
Op de Smagtenbocht was de formatie van Huub Vermeulen in november baas over de manschappen van vertrekkend coach William Hoeijmans. In het blauwwitte kamp had men vooraf getekend voor een puntje. Maar het geelzwart was bleek in die derby en verloor verdiend van de Tipmast Boys. Als niet favoriet voor veel volk de Kempische klassieker winnen is het mooiste wat een voetballer én zijn supporter kan meemaken. Daarmee kreeg Bladella ook het gewenste podium om halfgod Jeroen Schilders te huldigen. Voor Reusel is revanche nemen de opdracht. Op Den Hoek moet gewonnen worden van de aartsrivaal!
 
Arbitrage
Scheidsrechters kijken deze keer met jaloerse blikken richting Luijksgestel. Jong fluittalent Teun Martens krijgt namelijk de eer om de burenruzie in Reusel tot een goed einde te brengen. Naamgenoot (Richard) Martens uit Rijsbergen floot als broekie in 2011 dit duel, nu is hij al een tijd, en met succes, actief in het betaalde voetbal. Reusel - Blaal is een wedstrijd, op welk niveau dan ook, die elke arbiter met enig eergevoel graag op zijn palmares geschreven ziet worden.
 

Ambiance
Om 13:45 uur bijten de F-jes van blauwwit (F7F8F9) en geelzwart (F6F7) de spits af in een voorwedstrijdje 9-tegen-9 tegen mekaar. Tegen 14:30 uur betreedt arbiter Martens, geflankeerd door mascotte Minke Leijten (Bladella E1) en Luuk Beerens (Rsp. E4) als eerste de Reuselse arena. De blauwwitte en geelzwarte F-jes mogen hun handjes steken in de gespannen en bezweten knuisten van de uitverkorenen, die de burenstrijd mogen beginnen. En dan gaat het spektakel gebeuren. Ambiance verzekerd!

Voor een belangrijk deel van het in grote aantallen aanwezige voet(bal)volk is de derde (en vierde!) helft niet onbelangrijk! Dat het na afloop ook voor die feestgangers weer een groots en gezellig verbroederingsfeest mag worden. In zo’n ambiance is ‘feest in de tent, ook al is die deze keer geelzwart, bij voorbaat verzekerd.
 
Tot zondagmiddag!!

Nog meer opwarm-impulsen nodig? Beleef dan de historie verzameld door ED-journalist Pascal Snijders.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven