Nieuws

2e Paasdag: Bladella - Woenselse Boys

27 maart 2016
www.bladella.nl
Het teleurstellend verlies van zaterdag maakt winst op Woenselse Boys dwingender. Bladella staat net boven de stippellijn en de Boys zijn in zwaar gevecht om boven de directe degradatiestreep te geraken om nacompetitie voor behoud te kunnen bereiken. 

Nevelo
De Tipmast Boys begonnen zaterdag enthousiast en Nevelo werd flink onder druk gezet. De dertien corners ‘mee’ voor rust waren echter niet besteed aan de blauwwitten. Na rust een ander spelbeeld. Het Oisterwijks roodwit nam de regie op het middenveld over. De druk werd verhoogd, Nevelo liet haar spitsen voor meer gevaar zorgen en had achterin de tandeloos Bladella voorhoede in de tang. Met het 0-2 verlies werd een hoopvol paasweekend om zeep geholpen: een zware tegenvaller voor de blauwwitte harten.
 
Nog drie in te halen
Behalve nu, 2e paasdag,  tegen Woenselse Boys dient de formatie van Huub Vermeulen thuis nog in te halen tegen Hilvaria (donderdag 14 april - aanvang 18:30 uur) en op vreemde bodem op zondag 17 april tegen staartclub Oisterwijk. Door het onnodig verlies van zaterdag hebben de Tipmast Boys de druk voor zich zelf groter gemaakt. Het op die geplande inhaalmomenten in balans brengen van het scheef getrokken klassement moet voor Bladella dus de nodige punten gaan opleveren.
 
De Boys uit Woensel
Het team van vertrekkend coach Trevor Pattenden (hij gaat opnieuw weer aan de slag bij DEES) heeft het moeilijk in deze klasse. Met de 14 punten uit 19 duels staat Woenselse Boys op dit moment op plaats 12. De Boys begonnen zeer slecht: 2 punten uit de eerste 8 ontmoetingen. Met de 5-0 winstklapper op directe concurrent Hapert in november leek een ommekeer gestart. De twaalf punten uit de acht partijen van de tweede periode bracht het Eindhovense roodwit zelfs twee punten meer op dan Bladella tot nu toe in die periode. Daarmee leek de fanatieke Pattenden het lek boven te hebben.
 
Rode zone
Maar de drie gespeelde partijen uit periode 3 leverden voor WB nul komma niks op met een saldo van 1-15. Fors verloren van Oirschot (0-7) en Wilhelmina Boys (0-5), daarentegen een nipt 2-1 verlies bij de andere hoogvlieger Nijnsel. Uit zes wedstrijden in 2016 zijn nog maar vier punten behaald: gelijk tegen Reusel Sport en winst op Nevelo, waar wij niet van wisten te winnen. Totaal werd slechts drie keer gewonnen: van Hapert, Dommelen en Nevelo. Over Hapert heen is de opdracht voor de mannen uit Woensel. Hapert bindt maandag tegelijkertijd de strijd aan tegen rodenlantaarndrager Oisterwijk.
 
Moeizaam
Dat was ook voor Bladella de heenwedstrijd. Met de hakken over de sloot werd in Eindhoven moeizaam met 1-2 gewonnen. Woenselse Boys liet Bladella daar de 1e helft voetballen. De formatie van Huub Vermeulen had zelfs een pingel nodig om op voorsprong te komen. Vlak voor rust moest keeper Juri Koudijs toen hij dreigende omspeelt te worden aan de noodrem trekken. Een rode kaart en een penalty waren het gevolg: 0-1. Na rust gaven de Boys met 10 man prima partij en dat resulteerde in de verdiende gelijkmaker van Eray Toprak. Toch was het blauwwit dat met de zege er van door ging door een intikkertje een kwartier voor het eind. De roodhemden haalden van alles uit de kast maar Bladella bleef verdedigend overeind. Dat was de eerste driepunter van dit seizoen.
 
Belangrijke punten
Woenselse Boys behaalde op eigen kunstgras 10 punten uit 10. Op verplaatsing werden uit 9 ontmoetingen maar 4 puntjes (4 gelijke spelen) bij elkaar gesprokkeld. Maar dat geeft allerminst garantie voor een goed blauwwit resultaat want van Woenselse Boys is nog vuurwerk te verwachten.
Er zijn dus 2e paasdag echt belangrijke punten te verdelen. De Eindhovenaren vechten voor behoud en de Tipmast Boys om eindelijk richting middenmoot te koersen. Winst pakken is voor beide partijen de enigste opdracht. De belangrijkste voorwaarde om tot resultaat te komen is passie. Daarlangs kan er ook alleen gewonnen worden als er tenminste één keer wordt gescoord. Mascotte Gijs Fiers uit E2 gaat dat tegen de klok van half drie effe voor doen. Succes!!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven