Nieuws

In 8 dagen 3x thuis

18 maart 2016
www.bladella.nl
In drie thuisduels binnen 8 dagen krijgt Bladella de kans om zich in de middenmoot te spelen. Te beginnen zondag tegen Dommelen!

Machteloos
Op het uilennest vorige week liet Bladella zich niet van haar beste kant zien. Valkenswaard bleef redelijk gemakkelijk overeind en hield de punten verdiend in huis. Verdedigend was het krampachtig, de opbouw weifelend en aanvallend werd geen kans gecreëerd. Voor ijver gaf het wedstrijdrapport wel een  voldoende, maar dat leverde niks op. Daardoor werd op de ranglijst stuivertje gewisseld. De uilen zijn even uit de rode zone gefladderd waardoor de formatie van Huub Vermeulen onder de stippellijn terecht kwam.
 
Druk
Vergoelijkend naar de stand kijkend valt te constateren dat de Tipmast Boys vier wedstrijden achter lopen. Een troost die schraal gaat uitpakken als de drie thuiswedstrijden de komende acht dagen onvoldoende punten gaan opleveren. Met die druk dient in het paasweekend (volgende week) de hordes Nevelo en Woenselse Boys genomen te worden. Daaraan voorafgaande is Dommelen, de numero vijf in 3D, het obstakel dat zondag geslecht moet worden. Cruciale wedstrijden waarin het vaandelteam moet laten zien wie op de Smagtenbocht de baas is, tonen een dikke middenmootpositie waardig te zijn.
 
Dip na prima start
Tegenstander Dommelen begon uitstekend aan dit voetbaljaargang. De eerste periode werd afgesloten met een mooie tweede plek. Uit die serie van acht werden 17 punten (19-10) bij elkaar gevoetbald. Dat waren er slechts twee minder dan winnaar Oirschot Vooruit. De tweede episode werd een stuk minder florissant afgesloten. Van die negen partijen gingen er vijf verloren en kwam het Dommelse blauwwit uit op slechts 8 punten (15-19) wat een elfde positie betekende. De twee daarna gespeelde partijen - tellend voor periode 3 - leverde een gemakkelijke 3-2 winst op Nevelo op en een benauwde 2-2 bij EMK. Daarvoor werd een makkelijke 4-0 winst op Hapert behaald, maar bleek één uitstekende helft in de derby bij Valkenswaard niet voldoende voor de winst (1-1).
 
Ambitie: promotie
Na zes seizoenen RKVVO is Eric van der Palen bezig aan zijn eerste seizoen bij Dommelen. Hij verordende een andere speelstijl en denkwijze en dat blijkt tijd nodig te hebben. Vorig seizoen onder Marc Post werd nog veelal op de counter gespeeld. Een meer aanvallende speelstijl past beter bij zijn technische spelersgroep die in de winter nog een kwaliteitsimpuls kreeg met de komst van verdediger Antwan Rijkers (31) die het bij het Belgische Witgoor Sport niet meer zag zitten. "We hebben potentie om veel beter te kunnen van wat we tot nu toe hebben laten zien. Voor promotie gaan is dan nog steeds ook onze doelstelling.“ aldus Eric van der Palen.
 
Scorend vermogen
De snelle Dommelense spitsen worden door een uitstekend middenveld met o.a. de sterk spelende Anwar Janssen (al 10x trefzeker) en inschuivende verdedigers goed gevoed. Routinier en spelbepaler Marc v.d. Palen is een belangrijke pion in dat geheel. Dat ook routinier Jur Rademakers (34) na omzwervingen bij Valkenswaard en De Valk weer terugkeerde bij Dommelen heeft de ploeg alleen nog completer gemaakt. Rademakers is overigens geschorst, daartegenover staat dat Bladella Ibou Bot nog steeds moet missen. Op thuisbasis 't Heike konden 19 punten bijgeschreven worden, op verplaatsing waren dat er maar 10 uit 9. Dommelen scoorde tot nu toe al 39 keer, maar keeper Dennis Soeteman - toch ook niet de eerste de beste - moest toch al 33 keer de bal uit het net van zijn domein vissen. Het doelsaldo van Bladella laat een omgekeerde euvel zien: 20-24.
 
Van belang
Een maximale score uit de inhaalpartijen brengt Bladella (nu plaats 11) boven numero 5 Dommelen. Bij een minimale score zakt de formatie van Huub Vermeulen grote kans nog een plaats. Alles daartussen is mogelijk in de komende acht dagen.
Op ’t Heike, begin november, liet Bladella goed veldspel zien en een serie gemiste kansen, wat resulteerde in een geflatteerde 3-1 overwinning van Dommelen. De opdracht, ook voor ‘geluksbrenger’ mascotte Mats van Herk uit E4, is heel duidelijk.
Met een goed resultaat is het na afloop goed toeven in de kantine om aan de spanning van PSV - Ajax - de andere cruciale 'Match of the Day' - je over te geven.
Zondagmiddag, verpakt in een dikke blauwwitte das (het is ‘zoer’..!), met z’n allen naar de Smagtenbocht dus!
Daar is het te doen!!
 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven