Nieuws

Om de tiende plaats

11 maart 2016
www.bladella.nl
Deze week is Valkenswaard - Bladella een cruciaal zespunten duel. Het verschil op de ranglijst is één punt. De Tipmast Boys lopen vier partijen achter.

Oirschot Vooruit
Het 1-1 gelijke spel vorige week thuis op de knollentuin van de Smagtenbocht was een bonuspunt. Bladella had alle moeite met de kampioenenbrigade van Piet Drijvers. Het mocht blij zijn dat 20 minuten voor tijd het scorebord nog slechts 0-1 aan gaf. Alles wat blauwwit was veerde toen op, want Oirschot Vooruit gaf ook nog eens een voor hen duur cadeautje weg. Die meevaller bracht meer vuur in het team van de Tipmast Boys en die strijd was goed voor dat bonuspunt.
 
Op oranje
Met plaats 10 in de eindrangschikking ben je gevrijwaard van nacompetitie voor behoud in de 3e klasse. Die degradatiestrijd onderin woedt al in alle hevigheid. Oisterwijk is weliswaar weg, maar plaats 13, 12 en 11 zijn ook vervloekt. Één punt meer met nog vier partijen tegoed oogt voor Bladella geruststellend. Maar er klakkeloos maar vanuit gaan dat die inhaalpartijen tegen Nevelo, Woenselse Boys, Hilvaria en Oisterwijk voldoende punten op gaan leveren voor een stevige middenmootklassering, is op dit moment onverstandig. Het licht staat nog lang niet op groen.
 
Bosuilen
Clubman Pascal Penning, aan zijn tweede periode bezig bij sv Valkenswaard, gaat er alles aan doen om zijn team in de 3e klasse te houden. - Volgend seizoen hanteert Peer van Kemenade daar de technische scepter -  De jonge oefenmeester Penning (33) nam in 2014 het stokje weer over omdat het huwelijk met trainer Paul van der Palen geen succes opleverde. Integendeel, in twee seizoenen duikelden de bosuilen van de 2e naar de 4e klasse. Op sportpark Den Dries kon vorig seizoen een fantastisch seizoen gevierd worden. Na twee seizoenen op rij degradatie gingen de bosuilen al vroeg met de kampioensbloemen aan de haal. Valkenswaard was toen veel te sterk in 4H. Op het uilennest bracht die vlotte terugkeer in 3D daarom de nodige verwachtingen met zich mee. Trainer Pascal Penning gokte vooraf op minimaal het linker rijtje. Dat valt tegen.
 
Cadeaupunt
Met het Valkenswaards vaandelteam heeft het Bladella vaak moeilijk. Zo werden afgelopen oktober in de thuiswedstrijd na rust door Bladella zo maar twee punten weggegooid (1-1). Aan de blauwgele formatie werd toen een cadeaupunt mee naar huis gegeven. Het overwicht in het eerste bedrijf werd niet in doelpunten uitgedrukt. Dat had gevolgen. Immers als je zelf niet scoort, doet dat de tegenstander. Die zure tegen-treffer kwam pas in de 87e minuut tot stand. Eigenlijk nauwelijks te vatten dat een zekere overwinning na de thee zo makkelijk kon worden weg gegeven. Er is dus wat goed te maken op het kunstgras in Valkenswaard.
 
Zes punten
Op sportpark Den Dries werden door de bosuilen nog maar vijf competitiepunten uit negen wedstrijden gescoord (8-14): 1x winst (Hilvaria) en 2x gelijk (Dommelen en Oisterwijk). Op vreemde bodem werden veel meer punten behaald: dertien uit negen zelfs. Uit werd alleen van Dommelen en Reusel Sport verloren. Met eenzelfde thuisscore als 'uit' zou de Valkenswaardse sportvereniging met die 26 punten zo maar op een gedeelte vijfde plek prijken. Erg opvallend.
De thuisclub gaat zondag ongetwijfeld tot de tanden gewapend de strijd aan om over Bladella heen plaats 10 (voorlopig) te bemachtigen. Maar ook voor de formatie van Huub Vermeulen gaat deze wedstrijd om ‘zes punten’. Een belangrijke pot die steun verdiend van alles en iedereen met een blauwwit hart. Voorop natuurlijk mascotte Nick Schreuder van E3 die gaat zorgen voor wat ‘geluk’. Op naar sportpark Den Dries aan de Pastoor Heerkensdreef 6 in Valkenswaard!!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven