Nieuws

Drie punten te verdienen in Oisterwijk

19 februari 2016
www.bladella.nl
De Tipmast Boys doen zondag sportpark Den Donk in Oisterwijk aan. Op het zware veld zal werkvoetbal gepredikt worden om tot een gewenst resultaat te komen. 

Verstoord beeld
Het overdadig natte winterweer van de laatste maanden heeft danig roet gestrooid in de programma’s van het amateurvoetbal. De vele afgelastingen doen de standenlijsten dan ook flink scheef hangen. Zo ook in 3D, waar SBC, Dommelen en Wilhelmina Boys met hun kunstgras al op 16 wedstrijden staan, maar kunnen Oirschot Vooruit, Bladella en Hapert nog maar 13 vinkjes plaatsen. Overigens, met de nog te spelen inhaalwedstrijden je rijk rekenen heeft menig team zich in het verleden gefopt....
 
Nog 13 te gaan
Bladella heeft de eerder afgelaste thuispartijen tegen Nevelo, Woenselse Boys en Hilvaria nog te goed. Volgende week wordt er, als de weergoden willen meewerken, ingehaald tegen de Boys uit Woensel. Nevelo en Hilvaria doen aller-waarschijnlijkst in een dubbel paasprogramma de Smagtenbocht aan. Dan mag er eigenlijk niet veel meer, zeg maar niks meer,  gebeuren omdat de KNVB alleen op 24 april (4 speelrondes voor het einde) nog een inhaalmoment heeft gepland. Donderdag 5 mei (hemelvaart) zou in uiterste nood ook nog gebruikt kunnen worden. Voetballen met de feestdagen komt dus al heel dicht bij: 2x met Pasen, Hemelvaartsdag (?) en maandag 16 mei 2e Pinksterdag (dan staat laatste competitiewedstrijd uit bij EMK gepland). Ook niet aanlokkend zijn doordeweekse wedstrijden..
 
Niet ideaal
Ook zondag in Oisterwijk wordt opnieuw geen optimaal voetbalweer voorspeld. Met een graad of twaalf, een fikse wind en wat motregen is het allesbehalve ideaal om op een nat en zwaar natuurveld te ballen. Beide teams moeten het van technisch verzorgd veldspel hebben. Wie onder die omstandigheden dat met passie en werkvoetbal weet te combineren kan punten pakken.
 
Rode lantaarn
Met slechts 2 punten uit de 14 gespeelde mogelijkheden stevent Oisterwijk regelrecht op directe degradatie af. Woenselse Boys en Valkenswaard hebben tot nu toe die ´puntenverlies-eer´. De blauwwitte formatie van Huub Vermeulen heeft er 18 uit 13 bij elkaar gespeeld. Op papier lijken dus de vaandeldragers van oudste club uit Oisterwijk een gemakkelijke prooi. En dat is de adder onder het ´natte’ gras! Het zijn doorgaans namelijk geen gemakkelijke potten tegen Oisterwijk. De geschiedenis leert ook dat deze partijen vaak niet erg verheffende schouwspelen opleverden. Vorig seizoen werd tegen de roodhemden 2x een 1-1 bevochten. Thuis ging het erg moeizaam. In het vennengebied werd in een draak van een wedstrijd twee winstpunten verloren, ondanks, of misschien wel dankzij, de 2 rode kaarten aan Oisterwijk zijde. In de thuiswedstrijd begin oktober was Bladella met 3-1 te mild voor een matig Oisterwijk, dat ook nog eens die partij met 9 man beëindigde. De Tipmast Boys speelden toen met veel pressie en passie.
 
Winnen
Dat de eerste winstpartij voor Oisterwijk steeds dichterbij komt is een oneliner om voor onderschatting te waarschuwen. Met minder dan drie punten terugkeren uit het vennengebied kan dan ook niet. Daarvoor gaan mascotte Jelle de Kort uit E1 en de blauwwitte aanhang mee naar sportpark Den Donk in Oisterwijk. Succes!

Bij afgelasting speelt Bladella 1 om 14:30 uur op de thuisbasis een oefenwedstrijd tegen Taxandria, ook uit Oisterwijk.
Mits uiteraard dan DVG - Taxandria ook wordt afgelast ....

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven