Wilhelmina Boys: 3,21 per wedstrijd

29 januari 2016
www.bladella.nl
Belust op revanche gaan zondag de Tipmast Boys op bezoek bij Wilhelmina Boys. Op kunstgras - het gaat in Best dus altijd door - wacht blauwwit wel een zware pot.

Door de afgelasting net vóór de winterstop (13 dec. Nevelo) en idem net na de winterstop, vorige week tegen de Boys uit Woensel, is het wel een heel lange onderbreking geworden. Toch zal na die gedwongen stop van bijna twee maanden zondag de concentratie bij de manschappen van Huub Vermeulen minstens top moeten zijn.

Geschonden blazoen
De tricolores uit het Batadorp deden het blauwwit in het recentste verleden fliks vervalen. Zowel vorig seizoen (uit) als in het begin van deze competitie (nota bene op de Smagtenbocht) werd Bladella met 5-0 afgedroogd. Zo’n afstraffing geeft voedsel voor leedvermaak in de omgeving. Als slachtoffer word je daar niet graag aan herinnerd. Er rest Bladella daarom niks anders dan zondagmiddag op het kunstgras van sportpark Naastenbest een goed resultaat neer te zetten. Alleen daarmee kan het geschonden blazoen weer wat opgepoetst worden.
 
3,21
Dat is het aantal doelpunten dat de Boys uit Best gemiddeld per wedstrijd weten te scoren. Een superhoog gemiddelde, zeker als je daar de productiviteit van Bladella (14) tegenover zet: 1,16 en dat is een schamele 31% van het WB-cijfer. Op de regionale topscorerslijst staan Rodrigues en Heersmink van Wilhelmina Boys dan ook in de top. Achter doelpuntenkoning Joerie van Rijswijk (Hilvaria) met 17 stuks prijkt youngster Ruben Rocha Rodrigues (19 jr.) met 14 en good-old Maron Heersmink (34 jr.) met 11 voltreffers in dat klassement. De ploeg uit Best is het productiefste in 3D: totaal 45 goals uit 14 partijen.
 
17 tegen
Bladella ‘scoort’ even goed als Wilhelmina Boys wat betreft de tegendoelpunten: 17. Opmerkelijk dat daar voor Bladella ook nog de vijf tegendoelpunten van Wilhelmina Boys bij zitten. Met dat aantal hoort een ploeg eigenlijk in de bovenste regionen van het klassement thuis.
Langs grote winstpartijen van de mannen uit Best (o.a. 9-0 Hapert, 0-6 Nevelo en de 0-5 Bladella) kon men niet winnen van Oirschot Vooruit, EMK en vorige week van SBC. Ook de draws tegen Valkenswaard, Hilvaria en Nijnsel horen eigenlijk niet in het rijtje van een kampioenskandidaat thuis. Toch weer als te wisselvallig kan dat bestempeld worden. Met de tweede plaats (op 5 punten achter koploper Oirschot Vooruit) gaat de formatie van Elbers nog vol voor een promotieplaats. Dat is ook de doelstelling.
 
Sterk
Wie de aanwezige ervaring en kwaliteiten binnen dat elftal kent kijkt hier ook niet van op. Een sterke, jonge ploeg die prima aangestuurd wordt door aanvoeder Bart Meeske en routiniers als Thomas Peulings (33) en de nog altijd zeer sterke Maron Heersmink. De tricolores kregen in de zomer nog versterking o.a. van Michael Koning, met Haagse bluf, die kwam van Woenselse Boys en Stijn Bressers (Best Vooruit). Een aantal jonge talenten als Ruben Rocha Rodrigues (19) en een bijzonder sterke reservebank maakt dit team erg compleet. Een supermakkelijk scorende voorhoede en een snel combinerend halfveld met groot loopvermogen heeft coach Jurgen Elbers (volgend seizoen al voor het 6e seizoen bij de Boys!) tot zijn beschikking.
 
Zwaar
De gewenste formatie kan Elbers niet binnen de lijnen brengen. Aan de rechterkant liepen afgelopen zondag Mike Smit en Stef Vervloet in de derby tegen SBC tegen een schorsing aan. Ook Martijn de Greef en de al langer afwezige Mark de Wit en Stijn Bressers moesten wegens blessures in Son nog aan de kant blijven en daarom werd er beroep gedaan worden op oudgediende Thomas Peulings en spits Jochem Meerman. Bladella kan nagenoeg compleet aan deze zware klus beginnen.
Een klein jaar geleden werd thuis tegen Wilhelmina Boys nog met 2-1 gewonnen met doelpunten van Ruud Leermakers en diep in blessuretijd van Cas Vosters. Bladella kwam uit de laatste vier partijen aan 9 punten en een doelsaldo van 4-1, Wilhelmina Boys kwam uit op 7 punten en een saldo van 15-4.
Het wordt zwaar, maar zeker niet onoverkoombaar daar in Best. Dat is ook de overtuiging van mascotte Remco Leijten van E5, die hoopt zijn favorieten met wat geluk te kunnen steunen. Jij komt toch ook...?!

 

 
www.bladella.nl
Gewoon een potje ballen, passjes geven, lichtjes bewegen, geen onderling contact. De senioren wilden wel eens weten hoe het voelde. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Een lekker potje voetballen mag sinds 1 juli weer, nu ook door 'Boven 18’. En de 55plussers gaat 'wandelvoetballen'. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na de laatste persconferentie van het kabinet afgelopen week en in overleg met de gemeente kan het bestuur mededelen dat zowel het… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf maandag 22 juni starten we met de nieuwe jeugdteams voor seizoen 2020-2021 tot en met 10 juli  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven