Bladella huldigt haar jubilarissen

11 januari 2016
www.bladella.nl
Op de nieuwjaarsreceptie gingen de vele aanwezigen er eens goed voor zitten en de voorzitter ging er eens goed voor staan, een lijst van 29 jubilarissen. Over Bladella-blauw en Bladella-trouw gesproken…

Helaas waren Frans Veron (40 jaar lid) en Jos Cornelis en Twan van Sambeeck (beide 25 jaar lid) verhinderd. De aanwezigen werden door de voorzitter toegesproken.
 
Al 25 jaar bij Bladella
Maurice Lewiszong speelt als spits in Bladella 7. Hij is niet tot de selectie doorgedrongen maar dat is ook niet iedereen gegeven. Maurice werkt altijd heel hard en verricht veel loopwerk, kwaliteiten die hem in elk team onmisbaar zouden maken en hij zal in de 3e helft de stamtafel nooit als eerste verlaten. Maurice is jeugdleider van kampioensteam F2 van zoon Sem. Mooi toch, een ouder als vrijwilliger.
 
Gust van der Put werd als hoofd van de Mariaschool gevraagd zich in te zetten voor de plaatselijke voetbalclub.  Als voetballer raakte hij bij Bladella nooit een bal maar Gust werd verdienstelijk jeugdvoorzitter en later verantwoordelijk voor de materialen. Gust is een actief klusser, ook bij de speeltuin de Hofstad. Misschien moet hij het daar wat kalmer aan doen om bij de maandagochtend werkploeg te komen.

Ruud van der Schoot speelde als linksback ooit in Bladella 2. Nu voetbalt hij in Bladella 5, met veel inzet en passjes met buitenkant links. Bij Bladella is Ruud een vraagbaak op ICT gebied. De nieuwe look van de site is mede door zijn kennis en kunde tot stand gekomen. Hopelijk kunnen we nog lang gebruik maken van zijn kennis maken.
 
John van Limpt werkte met zijn ouders Jo en Kees al jong mee in de kantine. John is typisch een man van de lagere seniorenteams. Deze linkspoot is nu grensrechter bij Bladella 11 en al jarenlang sponsor bij Bladella, voor onze vereniging zeker niet onbelangrijk! John bedankt.
 
Erwin van de Sande hoort bij de selectie maar heeft momenteel met een hardnekkige blessure. Erwin is secretaris bij activiteiten rondom de denktank, speciaal bij de werkgroep vrijwilligers. Hij weet door zijn manier van optreden de discussie los te krijgen maar met behoud van de goede sfeer. In de laatste vergadering is hij lid van het hoofdbestuur geworden en is daar al voortvarend aan het werk gegaan.

Mark Adams speelt nu in het tweede en was jarenlang speler in Bladella-selectie met 154 wedstrijden in het vaandelteam. Jammer van het gesukkel met een blessure aan zijn knieschijf. Als verdediger is hij snel en fel. Je komt hem twee keer tegen en Mark kon ook steviger ingrijpen, soms met een kaart. Zo rustig als hij is in gezelschap, zo nèg wordt ie binnen de kalklijnen.
 
Niels Hendriks speelde liefst 314 wedstrijden in het vaandelteam, multi- inzetbaar, technisch vaardig, handig en sterk aan de bal in de kleine ruimte. Hij is wat dat betreft, misschien wel te vroeg lager gaan spelen. Nu maakt hij deel uit van Bladella 5 en denkt er over na wat hij als vrijwilliger voor Bladella kan betekenen. Hij heeft het blijkbaar te druk, met teveel werk en teveel hobby’s.
 
Hans van Kemenade speelde jarenlang in de selectie als verdediger met sportief spel, grote inzet en goed spelinzicht. Hans is daarbij kopbalsterk. Hij maakte alles mee in 138 keer vaandelteam, met liefst twee keer een beenbreuk. Van zijn drie doelpunten was de laatste tegen HVV wel de meest curieuze. Hans voetbalt nu ook in het 5de. Wie weet wat hij voor Bladella nog gaat doen als die kinderen wat groter zijn!
 
 
Al 40 jaar bij Bladella
Peter Cosijns speelde in de selectie maar tegen Maarheeze scheurden zijn kruisbanden. Een voetbalcarrière was naar de knoppen. Door zijn liefde voor het spelleke werd hij jarenlang trainer: bij de jeugd, hulptrainer bij de selectie en nu nog trainer van de A1. Hij is ook lid van de VC jeugd en van de denktank. Peter is gedreven en ambitieus, daarom een echte clubman en altijd supporter van alle Bladella-teams
 
Eric Jansen is van de familie ‘de Smed’ en verwierf zijn voetbalroem in de lagere teams, als rechtsback, om zijn sportieve spel. Hij zorgde mede voor de sponsoring van FORD. Zijn zoon Jens is nu al kilometervreter van E3 en met de behendige linkspoot van zoon Jur werd F4 pas nog kampioen. Op zaterdag auto’s verkopen matcht vaak niet met het supporteren. Opa Theo, vaak met oma en mama Yvonne doen dat des te meer.

Evert Lavrijsen was als voetballer actief in lagere teams en was vooral begenadigd gangmaker in de derde en vaak nog de vierde helft. Daarbij was Evert een mooi voorbeeld van een actief lid was op diverse andere gebieden, jeugdleider en ook leider bij senioren, mede oprichter en bestuurslid van WFC. Voor de hobby en de integratie is hij nu secretaris bij de Heemkundige Studiekring de 8 Zaligheden in Eersel. Die hebben ook vrijwilligers nodig.
 
Cees Wouters, Cees (lees)Map heeft niet bij Bladella gevoetbald maar was jarenlang een gewaardeerd leider van jeugdteams en ook bij de senioren waar zijn zoon Frank speelde. Hij maakte zo heel wat kampioenschappen mee. Cees nu weer trouw bezoeker van het vaandelteam en ook voor hem is er op maandagmorgen nog plaats in de werkploeg III van Anton Kolen.
 
Jos Cosijns voetbalde in de lagere elftallen, als linksbenige verdediger. Ook hij moest door een blessure stoppen  Hij woont in Hapert maar is Bladella altijd trouw gebleven.  Tweemaal per week is hij van de partij, op donderdagavond en op zondag is Bladella is zijn ontspanning. Zijn wedstrijdverslagen trekken wekelijks vele lezers. Daarin gebruikt Jos gebruikt veel bijnamen die sinds de laatste Fakkel bekend zijn.  Eigenaardig, hij heeft er zelf blijkbaar geen.

Corné Lavrijsen was als voetballer vooral actief in de lagere elftallen vaak als half, maar net zo makkelijk als spits. Er is weinig bekend over zijn voetbalkwaliteiten maar wel is bijgebleven is dat het lang niet altijd eens was met de beslissingen van de scheidsrechter. Daarna werden de derde en de vierde helft niet versmaad. Indruk maakte zijn optreden met Perfect Dialect op de feestavond van het 90-jarig bestaan.

John Lavrijsen is nog actief in het negende. John is een veel pratende halfspeler, soms spits, en zet zich nu ook in als grensrechter voor C3. John is iemand die er niet omheen draait: direct en to the point. John is Bladella-minded. actief als lid van de seniorencommissie. Hij regelt nu ook zeer nauwgezet het spelerspasjesgebeuren en was in een verre verleden penningmeester bij supportersclub WFC.
 
Pieter Abrahams was jarenlang een uitstekende sluitpost bij het vaandelteam, een term een beetje aansluit bij de woordkeuze die hij hanteert in zijn columns op de site en de digitale Fakkel. Hij maakt ons op een beeldende wijze deelgenoot van het sportgebeuren binnen zijn gezin: jongste fanatiek, papa zo mogelijk nog meer. Dat Pietje Bram kartrekker wordt bij de voetbaldagen in mei, geeft aan  dat er in zijn torso een groot blauwwit hart huist.
 
Al 50 jaar bij Bladella
Toon Schellekens is pas later, hij kwam uit Steensel, lid van Bladella geworden. Bestuurlijk heeft hij zijn sporen meer dan verdiend. Vanaf 1966 in het bestuur, vanaf 1971 als secretaris. Daarna volgde een moeilijke periode, bestuurlijk en sportief. Hij heeft tot 1985 vijf voorzitters gediend. Toon was ook een veelgevraagde clubscheidsrechter, zat in commissies, was coördinator van de Fakkel, 25 jaar in de weer met lotto en toto en maakte seizoensboeken door krantenknipsels te verzamelen en te ordenen. In 1985 werd hij erelid. Toon Schel was Bladella, Bladella was Toon Schel.

Johan Heesterbeek speelde in de lagere teams, een speler met een snoeihard schot dat zo nu en dan de juiste richting miste. Vandaar zat een plek in het vaandelteam er niet in. Johan was jaren jeugdleider en leverde zijn bijdrage bij het 100 jarig jubileum. Nu is hij kantine-vrijwilliger en met zoon Mark regelmatige supporter van Bladella 1. Buiten de club zet hij zich ook in voor de EHBO, met zijn Elly die geregeld fotograaf van dienst is en bewaakster van ons fotoarchief.

Ton Heesterbeek was als jeugdspeler al actief bij Bladella maar heeft blijkbaar niet lang bij de senioren gespeeld. Ton was daarna als vrijwilliger actief: jeugdleider van de lagere C, redacteur van de Fakkel, medewerker in de kantine, adviseur van de kascommissie en meedenker over de kunstgrasvelden. Ton is kritisch, heeft iets met cijfers en is ook nog lid van de commissie “normen en waarden”.

Will Daniëls is een zoon van het deze week begraven oudste Bladella’s lid Piet Daniëls. Het blauwwit hart van Piet is daarmee aan de zonen meegegeven. Wil speelde jarenlang in Bladella 2, als makkelijk scorende spits. Daarna kwamen verschillende lagere elftallen maar door blessures moest hij stoppen. Uiteraard was jij  jeugdleider, dat was dus op zaterdags thuis vechten om de auto voor het Bladella vervoer. Wil was ook jarenlang lid van de seniorencommissie.
 
Maan van der Sande speelde gewoonlijk in de verdediging van Bladella 2, ook  enkele keren van het vaandelteam en daarna nog jaren in de lagere elftallen. Maan was en is een veelzijdig vrijwilliger, toen jeugdtrainer en medewerker bij het 100 jarig jubileum, nu een gewaardeerd zondagscheidsrechter en op toerbeurt assistent-scheidsrechter bij Bladella 2. Zo is Maan een waardige vertegenwoordiger van de familie van de Sande als leverancier van vrijwilligers
 
Al 60 jaar bij Bladella
Bernard Aarts beschikte als linksbuiten over een hard schot en dat was voor een linksbuiten mooi meegenomen. Na zijn voetballoopbaan was hij actief in het bestuur en nam sponsoring zaken voor zijn rekening. Ook toen niet onbelangrijk! Bernhard is een trouwe bezoeker van ons vaandelteam en van de maandelijkse kaartavonden. Onopvallend 60 jaar lid en altijd aanwezig indien gewenst. Kortom, een meer dan voorbeeldig lid!
 
Michiel Daniëls (Sijsje Stannie) is lid van verdienste van Bladella. Sijsje maakte alle verbouwingen in de voorste linie mee en door die inzet en kunde hebben we een prachtige accommodatie. Sijsje was lid van de ijsploeg maar heeft ook gevoetbald, een fanatieke, hardwerkende, snelle voorhoedespeler met meer dan 500 wedstrijden bij de senioren op de teller. Met Tiny nog actief bij de loterij blijft Sijs fanatiek supporter. Altijd nadrukkelijk aanwezig, maar ja, daar is het unne Stannie voor...!

Henk Duis speelde jarenlang in het eerste als hardwerkende middenvelder, niet zo snel, maar wel met veel inzicht. Henk was een voorbeeldige teamplayer. Na de lagere seniorenelftallen, ‘jeugd opvangen’, stopte hij zijn actieve voetbalcarrière. Henk werd leider van de A jeugd. Dat was normaal, je voetbalde en daarna werd je bijna per definitie vrijwilliger, zeker als a.s. schoonzoon van Toon de Smed. De plakboeken van Henk worden nog dikwijls geraadpleegd, hij werkt nu vaak op de achtergrond, bijvoorbeeld bij de maandagmorgen werkploeg.
 
Al 65 jaar bij Bladella
Jan van Gompel (Jan Poes) heeft nooit gerookt en geen druppel alcohol gedronken, en hij heeft maar één wedstrijd gemist. Hij had een bereconditie en was als rechtsback supersnel. Met Bladella A1 werd hij in 1952 Brabants kampioen, hij speelde veertien jaar onafgebroken in het eerste, was jeugdleider, trainde enkele jaren het 1e,  en was bestuurslid. Hij kon geen ‘nee’ zeggen, altijd fanatiek en plichtsgetrouw. Hij was 33 jaar lang bij de Muggezifters, heeft 40 jaar bij dezelfde baas gewerkt, bijna 50 jaar lang actief bij de zangvereniging, huist al bijna 60 jaar lang bij zijn Toos en is ruim 65 jaar trouw aan Bladella blauw!
 
Wout van Gompel (Wout Poes) werd in 2004 als erelid maar ook bij hem kwam er de Koningin nog aan te pas. Mooie onderscheidingen voor een man die bescheiden gewend is te doen wat er moet gebeuren. Wout  speelde van z’n 18de tot zijn 31ste bij Bladella 1, een hardwerkende en technisch vaardige verdediger, soms middenvelder. Met het 2de, het 3de en het 4de werd hij later kampioen, toen de veteranen, prachtige verhalen. Jeugdleider werd hij ook, als lid van de club werden toen, een mooie traditie, automatisch vrijwilligerstaken opgepakt, trainer, bestuurder, scheidsrechter, vlagger, of klusser, metselaar of timmerman. Wout liet, en laat, zijn handjes wapperen en de bekende aanhanger is nog altijd van de partij. En zijn Bets is er ook bij als op ons sportpark iets te doen is. Wout staat voor Bladella, Bets staat voor Wout, dus Bets staat voor Bladella. 


 

Nieuwjaarsreceptie


 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
www.bladella.nl
KNVB heeft de knoop doorgehakt en besloten alle wedstrijden te annuleren. Geen kampioenen of ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-06-2013