Nieuws

In memoriam Piet Daniëls

02 januari 2016
www.bladella.nl
Met zijn 87 jaar was Piet het oudste lid. Geboren in 1928 werd hij in 1944 lid van de club, later ook van Supportersclub WFC. Eén van de trouwe Bladella-lui, want bij die club blijf je bij!!!

Iedereen in Bladel ging vroeger voetballen, dus Piet ook. Hij speelde in de jeugd meestal als spits (en aanvoerder) tot hij in 1948 als soldaat naar Indië moest. Na zijn diensttijd voetbalde hij tot 1956, meestal in het tweede. Want toen kwamen er ook meer serieuze zaken: zijn werk als sigarenmaker, zijn vrouw Net, het woonhuis aan de Hofdreef en de buurtsupermarkt. Zes lange dagen, in de winkel en in de sigarenfabriek. En er kwamen kinderen, drie meisjes: Christie, Ankie en Marion en vier voetbalzonen: Will, Toon, Peter en John.
 
Gelukkig was er dan de zondag en dan was Piet als vaste supporter present bij de wedstrijden van het eerste, uit en thuis, en als het kon ook bij de wedstrijden van zijn zonen en later zijn kleinzonen. Clubliefde stond bij hem en zijn gezin hoog in het vaandel. Hijzelf zorgde al voor snoep, ’s zondags op het oude sportpark, zijn vrouw Net werd kampioen shirtjes wassen en hun zonen zijn nog steeds trouwe vrijwilligers bij de club. Toentertijd was het ‘vechten’ wie op zaterdag, wanneer de auto mocht hebben voor welke uitwedstrijd van welk jeugdteam.
Bladella is trots op de familie Daniëls, de familie Daniëls is trots op Bladella.

Hoewel zelf allang niet meer actief was voetbal voor Piet het begin en het einde. Op zondagmiddag na half vijf stroomde de huiskamer aan de Hofdreef vol. Daar werden de voetbalverhalen verteld. Er werd commentaar gegeven, en daarin was Piet niet mals. Tegen zeven uur ging de TV aan voor Studio Sport. Piet was dan voor PSV. Maar vooral toch bleef hij fan van Bladella, naar binnen kritisch, maar naar buiten altijd trots op de blauwwitte vereniging.
 
Enkele jaren geleden bracht onze voorzitter hem het speldje van 70 jaar lidmaatschap. Daarbij neuriede Piet, met twinkelende oogjes, nog het clublied ‘Zwarte Broek en Blauwe Trui’
 
Wij van Bladella verliezen met Piet een bijzonder en gewaardeerd lid van onze vereniging. Wij wensen Net, haar gezin, familie en vrienden de komende tijd veel sterkte om het onvermijdelijke afscheid te kunnen verwerken.
 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven