Nieuws

Nog steeds op zoek naar meer vrijwilligers

10 december 2015
www.bladella.nl
De Denktank Vrijwilligers gaat het anders aanpakken. Onder supervisie van de bestuursleden gaan leden nu meer persoonlijk benaderd worden om actief mee te gaan doen. Hieronder een tussenstand.

De acties van deze groep, met Peer Hooijen, René Walenberg, Erwin van de Sande en Harrie Fiers, hebben tot nu toe voor een beperkt aantal nieuwe vrijwilligers gezorgd. De persoonlijke benadering bij de selectie leverde een positieve impuls op voor het vrijwilligersleger. Echter, we blijken steeds meer vrijwilligers nodig te hebben om de taken te kunnen doen. Er zijn dit afgelopen jaar gesprekken gevoerd met verschillende geledingen en de problemen zijn in kaart gebracht. De daaropvolgende algemene oproep voor meer medewerkers heeft te weinig opgeleverd.

Volgens de opdracht van de ledenvergadering benadert de groep de leden nu op een andere manier. Ze wil daarbij de huidige structuur van de club vooralsnog vasthouden en medewerkers, onder leiding van de bestuursleden, zelf de verantwoordelijkheid geven voor invulling van de vacante posten. Daarom spreekt de commissie eerst met de bestuursleden om bestaande en toekomstige vacatures per groep in kaart te brengen. Dan wordt een profielschets gemaakt waarbij ‘kwaliteit’ een belangrijke peiler is. De potentiële kandidaten worden daarna persoonlijk benaderd. Een overzicht en korte omschrijving van de betreffende functies en taken komt binnenkort op de site beschikbaar en kan door ingelogde leden worden bekeken. Ook wordt er in het gesprek gekeken uit welke groep Bladella-leden de gezochte vrijwilligers kunnen komen.

De Denktank wil dit proces nu opstarten en in april bekijken of deze wervingsmethode wel voor meer vrijwilligers zorgt. Aan het einde van het seizoen wordt duidelijk of Bladella verder kan met vooral leden als medewerkers, het vrijwilligerslegioen. Misschien blijkt dat we moeten overstappen naar een (meer) verplichte vrijwilligerstaak voor (toekomstige) leden (of hun ouders). Wellicht moeten we ook zoeken naar een meer professionele en duurdere oplossing die dan door de leden (niet vrijwilligers) met extra contributie betaald gaat worden.

Namens de denktank, Harrie Fiers, Erwin van der Sande, Peer Hooijen en René Walenberg

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven