Bladella laat zich de kaas van het brood eten…

07 december 2015
www.bladella.nl
Tweemaal kreeg Bladella in de slotfase de kans om op gelijke hoogte te komen maar 2x wist SBC-doelman Smulders (37 jr) de door de Bladella-voorwaartsen genomen penalty’s te stoppen.

Daarom bleef de, ook voor mascotte Kay van Erkel van kampioensploeg E1, teleurstellende 1 – 0 op het scorebord.
 
Mario van Dinter was de (ook al erg ervaren) scheidsrechter en floot om half drie af op een winderig sportpark Schuttersheide. Voor beide teams was dit in de eerste helft een weinig passende naam. De ploegen kregen in de eerste 45 minuten genoeg kansen om op voorsprong te komen. Bladella begon weer goed door vanaf het begin druk te zetten en zo een georganiseerde opbouw bij de tegenpartij moeilijk te maken. Die aanpak leverde ook kansen op: in de 14de minuut kopte Geert van Overbeek bijvoorbeeld een fraaie voorzet van Anel Selimovic over.
 
SBC, waar het gemis van spits Rinse Wiekema danig werd gevoeld, kon daar in de beginfase maar weinig tegenover stellen. Pas na 25 minuten slalomde spits John Egelmeers het strafschopgebied binnen maar deze aanval bleef zonder gevaar. Even later schoot Pim van Erp vanaf 20 meter hoog over. Dat de defensie van Bladella attent moest blijven bleek wel toen SBC in de 33ste minuut een levensgrote kans kreeg. En daarna kwamen er meer mogelijkheden voor de enigszins herboren oranje brigade van coach Raymond Koenraadt. Bladella bleek hier weinig tegenover te kunnen stellen. Een onmachtig middenveld, met Cas Vosters, Pim van Erp, Anel Selimovic en Rob Wouters, kon de spitsen Ruud Leermakers en Bart de Jong niet bereiken. Tom Maas en Teun Grimbergen liepen kleine blessures op. Door veel maar inefficiënt middenveldspel kwam de blauwwitte formatie niet meer voor het vijandelijke doel. John Egelmeers, hij weer, kreeg voor SBC net voor rust nog een geweldige kans.
 
Daardoor gewaarschuwd, en waarschijnlijk ook door de speech van coach Huub Vermeulen in de rust, ging Bladella in de tweede helft weer fanatiek van start en kwam er een eerste vloeiende aanval over links met Bart de Jong in de hoofdrol. In de 54ste minuut stond ineens de 1 – 0 op het toen al verlichte scorebord. Na een snelle SBC-aanval over rechts was er een ferme scrimmage voor het doel van Ruud van Stokkom die resulteerde in een typische ‘frommelgoal’. Maar die tellen ook en dus kon Bladella in de achtervolging. Dat viel niet mee: er werden nogal wat foutieve passes afgegeven en SBC slaagde er redelijk in druk te zetten, net als Bladella in de beginfase deed.
 
In de 64ste minuut leverde dat weer een open kans op voor het Bladella-doel. Het matige veldspel, van twee kanten, duurde tot de 77ste minuut. Uit een voorzet kopte Ruud Leermakers op doel maar de bal werd voor iedereen zichtbaar met de hand uit de doelmond geslagen. Rood en penalty was de reactie van de scheids, Bladella-supporters claimden een doelpunt. Tot ieder verbijstering werd deze unieke mogelijkheid om gelijk te maken gemist door Anel Selimovic. Bladella probeerde nog enkele uitbraken en één ervan leverde ver in blessuretijd zelfs nog een nieuwe elfmeter op. Tom Maas werd binnen de 16 neergelegd en daardoor kreeg Ruud Leermakers de kans om de 1 – 1 op het scorebord te brengen. Helaas, opnieuw koos keeper Peter Smulders de juiste hoek.
 
Door deze nederlaag liet Bladella een mooie mogelijkheid glippen om zich goed in de middenmoot te handhaven. Komende wedstrijden, zondag thuis tegen Nevelo en de week daarna de inhaalwedstrijd tegen EMK, geven de kans om te laten zien dat de ploeg wel degelijk in het linkerzijde thuishoort. Maar daarvoor moet er dan wel gescoord worden…

SBC - Bladella 1 - 0


 
www.bladella.nl
Gewoon een potje ballen, passjes geven, lichtjes bewegen, geen onderling contact. De senioren wilden wel eens weten hoe het voelde. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Een lekker potje voetballen mag sinds 1 juli weer, nu ook door 'Boven 18’. En de 55plussers gaat 'wandelvoetballen'. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na de laatste persconferentie van het kabinet afgelopen week en in overleg met de gemeente kan het bestuur mededelen dat zowel het… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf maandag 22 juni starten we met de nieuwe jeugdteams voor seizoen 2020-2021 tot en met 10 juli  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven