Dure punten bij SBC

04 december 2015
www.bladella.nl
Voor de Tipmast Boys staan er voor de winterstop nog drie belanghebbende partijen te betwisten. Zondag wordt in Son bij voormalig tweede klasser SBC gejaagd op de punten.

Dat er afgelopen zondag in het kuipje op de Smagtenbocht niet kon worden gevoetbald maakte niemand blij. Na de derby’s die behalve opgeklopte prestige, ook de volle buit op beide buren opleverde, heerste op de Egyptische Dijk immers een winning mood sfeertje. Om desastreuze schade aan het speelveld te voorkomen maakte voetballen op die bij vochtige weersomstandigheden historisch broze ‘moeras’grasmat onmogelijk.
 
Nog drie
De afgelaste thuispartij van afgelopen zondag tegen EMK staat nu enkele dagen voor kerstmis gepland, namelijk op zondag 20 december. De week daarvoor (zo. 13 dec.) spelen de vaandeldragers ook nog een thuiswedstrijd en wel tegen het Oisterwijkse Nevelo. Maar eerst moet zondag de moeilijke uitwedstrijd tegen het andere oranje uit Son tot een goed einde gebracht worden. 
 
Degradant
In vorige competitie stond al lang voor de winter vast dat SBC uit de 2e klasse ging degraderen. Na de 13 partijen tellende eerste ronde stonden achter de staartploeg van de rangschikking slechts 2 puntjes vermeld. Na de winterstop ontstond in Son een wonderbaarlijke ommekeer. Uit de laatste tien wedstrijden werden maar liefst twintig punten gescoord. Dat was toch nog drie punten tekort om van de rode lantaarn verlost te worden. Die wederopstanding in het voorjaar plus de komst van superspits Rinse Wiekema maakte SBC bij kenners tot een van de favorieten van deze competitie.
 
Rinse Wiekema
Met negentien doelpunten van deze lange spits werd SBC in 2008 kampioen in 3D. Dat leverde hem een transfer naar UNA op, waar hij 4 jaar speelde en 2x ploegtopscorer was, met respectievelijk tien en elf treffers. Vervolgens kwam Wiekema een seizoen voor Schijndel uit, alvorens naar hoofdklasser Blauw-Geel'38 te verkassen. Hij was daar lange tijd uit de roulatie door een hernia. Deze zomer keerde Rinse Wiekema (32) weer terug bij zijn oude club. Met een ernstige knieblessure kent hij daarbij nog weinig geluk.
 
Historie
Beide ploegen kwamen in de laatste 13 seizoenen elkaar 5x in competitie tegen, telkens in de 3e klasse. Ook eenmaal in de nacompetitie, dat was in seizoen 2008/2009. SBC streed voor behoud in 2F en het blauwwitte team o.l.v. Frank Weijers deed na een periodetitel een gooi naar promotie. In Son ging toen een zwak opererend Bladella kansloos met 3-0 de boot in. Thuis kreeg men toch de supporters nog enthousiast op de banken. Een strijdbaar Bladella bracht SBC aan het wankelen. Maar de 2-0 revanche was helaas niet genoeg. Een seizoen later werd met het kampioenschap o.l.v. Mark den Brok wel gepromoveerd. SBC eindigde toen op vier punten op de 3e plek. Thuis werd met 4-1 gewonnen. They Lauwers ging toen als mascotte mee uit naar Son maar zag daar zijn favorieten met 1-0 verliezen.
 
SBC
Van een schitterende accommodatie met 3 kunstgrasvelden, 3 natuurgrasvelden en 18 kleedlokalen kan SBC gebruik maken. Met 1100 leden is de Sonse vereniging van gelijke grootte als Bladella, alleen heeft aanzienlijk meer voetballende jeugd. SBC dat vorig seizoen nog in de tweede klasse bivakkeerde wil het verloren terrein zo snel mogelijk herwinnen. Succestrainer Raymond Koenraadt (hij bracht Erp van de 3e naar de 1e klasse) tekende twee weken terug voor een 2e seizoen bij.
De zesde stek in de huidige rangschikking is ogenschijnlijk ietwat tegenvallend. Weliswaar is elf punten achterstand op koploper Oirschot Vooruit wel veel, maar de vier puntjes op numero 2 Wilhelmina Boys, die wat van slag lijkt, is overbrugbaar. De vijf gelijkespelen verklaren al veel, maar ook het scorend vermogen tot nu toe. Slechts 15 keer kon het vijandelijke net gebold worden en dat zijn maar twee doelpunten meer dan Bladella. Uit het doelsaldo van 15-11 is verder te concluderen dat de achterhoede het sterkste deel vormt. Alleen de Oirschotse sluitpost werd minder gepasseerd (8x).
 
Duur
Op sportpark Schuttersheide aan de Afrikalaan 2, 5691 ZH Son lijken de doelpunten dan ook duur te worden. De formatie van Huub Vermeulen krijgt een jonge en talentvol team tegenover zich dat alles zal doen om bij de subtop te blijven. En in deze confrontatie strijden de Tipmast Boys om zich vaster in de middenmoot te nestelen.
Tegen half drie zondagmiddag betreedt de geroutineerde scheidsrechter Mario van Dinter met pupil v/d week Tim Donkers (SBC F1) en met onze eigen mascotte Kay van Erkel uit het E1 kampioensteam van Bladella het kunstgrasveld van SBC. Dat moet een spannende voetbalpot worden waarbij de steun van blauwwit supporters nodig is om met een goed resultaat huiswaarts te keren.

 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
www.bladella.nl
"Bestuur van Bladella doet géén verzoek om promotie bij KNVB." Voorzitter René Walen-berg: "Om misverstanden te voorkomen deel ik de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Tot zijn eigen verrassing kreeg de leider van JO15-5 de ‘Jac Lammers trofee’ van de jeugd-voorzitter in zijn handen gedrukt Lees verder »
 
www.bladella.nl
Alle teams kunnen vanaf van-daag (18-mei) weer trainen.      De jongste groepen hebben er al een paar trainingen opzitten. Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-07-2013 Lees verder » <