Nu spektakel in Hapert!

13 november 2015
www.bladella.nl
De strijd tegen Reusel Sport is amper verteerd of de derby in en tegen Hapert moet worden gestreden. Beide teams dienen vol voor de winst te spelen. Dat belooft spektakel op de Lemelvelden!

Derby’s
Er heerste euforie zondag na de winst op aartsrivaal Reusel Sport. In het blauwwitte kamp had men vooraf getekend voor een puntje. Maar het geelzwart was wel heel erg bleek in deze derby en verloor dik verdiend van de Tipmast Boys. Als niet favoriet voor veel volk de Kempische klassieker winnen is het mooiste wat een voetballer én zijn supporter kan meemaken. Daarmee kreeg Bladella ook het gewenste podium om halfgod Jeroen Schilders te huldigen. Weer terug op aarde verscheen al gauw weer het roodblauw van de andere buurman op het netvlies. ´Met verlies in Hapert heeft de mooie winst op Reusel geen enkele zin gehad´ was deze week het meest gebezigde statement ten zuiden van de Grote Beerze.
 
Lang geleden
Midden jaren tachtig geraakte Bladella in verval en belandde een zestal jaren in de onderafdeling, de z.g. konijnenbond. Hapert werd in 1977 kampioen in de 3e klasse en steeg met een uitstekende lichting (en sponsoring) door naar vijf seizoenen hoofdklasse en negen jaren 1ste klasse. Toen die gloriejaren voorbij waren zakte Hapert terug en klom Bladella weer op naar het niveau waar het minimaal thuis hoorde. In dat proces kruisten deze Kempische buren alleen 1995/1996 elkaar in competitieverband. Dat was in de 3e klasse. Voor de statistici: Veloc werd dat seizoen kampioen, Bladella 4e op 7 punten en Dosko’32 degradeerde samen met Hapert naar de 4e klasse.
 
Zwaar
Na twintig jaar in 4e (waarvan 2 seizoenen in 5e) beleefde Hapert afgelopen zomer weer een mooi hoogtepunt met de promotie naar 3D. Met zeven punten uit negen wordt momenteel de derde plaats van onderen bezet. Vooral de 5-0 nederlaag afgelopen zondag in Woensel was slecht voor het zelfvertrouwen. Ook met de 1-7 verliespartij een maand geleden thuis tegen Hilvaria werd door de ondergrens gezakt. Dat de formatie van Herbert de Krom toch een aardige partij kan voetballen werd bewezen met het gelijkspel tegen SBC (dat was te weinig) en de winsten in Oisterwijk (0-4) en de 2-1 op Valkenswaard. Tegen Dommelen werd onverdiend verloren. Te wisselvallig, vaak alles of niets, kan het spel van de buurman genoemd worden. Bladella doet het tot nu toe vier punten beter dan Hapert.
 
Hapert
Als het loopt kan het piepjonge roodblauwe team best aardig ballen. Afgelopen zomer keerde aanvaller Fransje Leijten (23) terug op de Lemelvelden. De behendige vleugelspits verliet de club in 2012 en kwam vervolgens een half seizoen uit voor Witgoor Sport en tweeënhalf jaar voor EFC. Leijten werd in de jeugd van Hapert in 2002 opgepikt door PSV, waar hij drie jaar voetbalde. Vervolgens kwam hij nog voor FC Eindhoven uit en streek daarna weer bij Hapert neer. Met EFC degradeerde hij vorig seizoen uit de eerste klasse. Ook doelman Sten Bierens (22) kwam van Dosko'32 over. Hij verkaste in 2012 evenals Leijten naar Witgoor Dessel. Afgelopen winter sloot Bierens weer aan bij DOSKO'32, omdat hij bij Witgoor op weinig speeltijd kon rekenen. Een flinke aderlating is wel het na twee zware kruisbandblessures gedwongen afhaken van Teun Lavrijssen. Met verve verdedigde sympathieke Teun ook enkele jaren het Tipmast tenue op de Smagtenbocht.
 
Ambiance
Op de Lemelvelden wordt zondag gezorgd voor ambiance. De jeugd t/m de C is in het roodblauw opgetrommeld voor een ‘Ambiance’-toernooitje vooraf. Geschminkte gezichtjes, de toeters en het vuurwerk gaan daarbij zorgen voor sfeer. En de Hapertse seniorenteams kunnen bij winst profiteren van de Super Sunday acties en DJ Arie vd Pol zal voor en na de derby zorgen voor een voldoende geluidsniveau. Gezellig zal het er in ieder geval worden!!
Mascotte Tijn v.d. Sande van E1 versterkt het team van Huub Vermeulen, dat ook weer kan beschikken over Pim van Erp en Anel Selimovic. Een zespuntenpot is het sowieso en is dus onderschatting uit den boze. In een derby komen immers vaak ongekende krachten boven. Met 14 punten wordt aansluiting met de middenmoot bereikt. Blijf je op 11 punten hangen komt de rooie zone wel heel dichtbij. Niemand mag verliezen en dat alles geeft meer dan spanning. In het blauw-en-wit op naar de Lemelvelden dus!

 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
www.bladella.nl
KNVB heeft de knoop doorgehakt en besloten alle wedstrijden te annuleren. Geen kampioenen of ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »