Bladella houdt Reusel Sport in bedwang: 1 - 0

09 november 2015
www.bladella.nl
In een meer spannende dan goede wedstrijd bleven de 3 punten in Bladel. De Kempische topper eindigde na 100 minuten spelen in een verdiende 1 – 0  voor de Tipmastboys.
   
 

Deze sportmiddag begon met een toespraak van voorzitter René Walenberg, gericht aan Bladella-icoon Jeroen Schilders, waarmee zijn afscheid bekroond werd.
Toen de wedstrijd goed en wel bezig was, lag Geert van Overbeek al op het gras en kreeg in dezelfde minuut geel. Twee minuten later gevolgd door dezelfde kaart voor Rob van den Boom. Het eerst kwartier zagen de in grote getale opgekomen toeschouwers weinig verheffend voetbal, met op en neer gaande aanvallen, die voor weinig gevaar zorgden. Wel liet Reusel Sportaanvaller Dave Hermans met zijn snelheid zien dat er met hem degelijk rekening gehouden moest worden. We wachtten tot minuut 23 vooraleer we de eerste echte (kop)kans zagen: Rob Wouters stond er zo verkeerd voor dat de bal ver naast het doel verdween. Dezelfde speler kreeg tien minuten later nog een kans maar zijn schot verdween in de handen van de Reuselse keeper Rob Lavrijsen. Van Reuselse zijde was er weinig gevaar te duchten, behalve een goed gerichte kopbal van Tuur de Laat. De eerste helft eindigde zoals hij begonnen was, met twee goedwillende ploegen, die maar geen echte grip op de wedstrijd konden krijgen. Geen ploeg domineerde. Dus een tamme en saaie eerste helft. 
 
Na de thee kon je zien dat er toch gesproken was in de kleedkamers. Het spel oogde vanaf het begin fanatieker. De eerste helft moest snel vergeten worden. Al na twee minuten moest Bladella keeper Ruud van Stokkom zich tot het uiterste strekken om een doelpunt te voorkomen.  Na een uur spelen probeerde Cas Vosters alle geelzwarte spelers te omspelen, wat hem maar gedeeltelijk lukte. Even later hield de hele Bladelse aanhang zijn hart vast toen Bart de Jong plotseling helemaal vrij voor Reusel-goalie Rob Lavrijsen verscheen. Tot schrik van het legioen kwam de bal naast het doel terecht. De wel erg punctueel fluitende scheidsrechter zorgde ervoor dat het spel te veelvuldig stil lag. De goed spelende Bart de Jong zorgde regelmatig voor goede acties.  Bij Reusel mag Nick Wouters nog twintig minuten laten zien wat hij in huis heeft.
Toen kwam dan voor Bladella eindelijk hèt moment. Minuut 78. De latere Man of the Match Cas Vosters, passeerde twee tegenstanders, haalde uit en zag tot vreugde van iedereen met een blauwwit hart, dat de bal achter de keeper van Reusel in de verre hoek verdween: 1  -  0.
Er volgden nog twee rode kaarten voor de thuisclub. De ene was bestemd voor Huub Vermeulen, die protesteerde, toen er onterecht voor buitenspel werd gevlagd. De tweede was voor Rob van den Boom, die voor de tweede keer geel kreeg. Bij Bladella kregen Niels Krekels, Luuk Vosters, en Tom Hermans nog een kans om zich in de kijker te spelen.
 
Reusel Sport maakte zich op voor nog een slotoffensief, haalde alles uit de kast om nog aansluiting te vinden, maar alle pogingen werden door Bladella vrij gemakkelijk gepareerd. Mascotte Tibbe Leijen die van de scheidsrechter ook een rode kaart kreeg, zag de massale Bladelse aanhang het veld opkomen om de hardwerkende spelers te bedanken. Al bij al een verdiende overwinning. In de kantine en in de aangebouwde feesttent zou het nog enkele uurtjes onrustig zijn.

uitslag WFC loterij

08-11-2015 Bladella - RSP 1-0


 
www.bladella.nl
Het wintert niet, dus wordt er weer gevoetbald. En zondag meteen: Bladella - Gestel. Dat is een echte 3D topwedstrijd! Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voetbalplezier is hét kenmerk van G Voetbal, voetbal voor mensen met een beperking.  Wil jij ook mee voetballen? Meld je aan bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella bedankt de vrijwilligers met een gezellige clubavond. Die avond van zaterdag 18 januari stond al lang gemarkeerd in de agenda. Lees verder »
 
www.bladella.nl

Beste Bladellaleden

19 januari 2020
Voorzitter René Walenberg had bij de aftrap van het vrijwilligers-feest (geslaagd!) verrassend nieuws. Nieuws over zijn opvolging. Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »