Wij zijn er klaar voor....!

05 november 2015
www.bladella.nl
De tent is geplaatst, fietsenstalling verzesvoudigd, tribune gekuist, reclameborden geschoond, blad geruimd, koelingen gevuld: wij zijn klaar voor Blaal - Reusel én ‘Jeroen Schilders’!


Ook de weergoden gaan deze keer meewerken. Dat is wel eens anders geweest...  Zondagmiddag vanaf 14 uur wordt op de Smagtenbocht gezorgd voor een stralende zon met een zwak windje uit het zuiden die gaat zorgen voor een aangename temperatuur van tegen de 20 graden Celsius. Een perfecte entourage om in de blauwwitte arena de derbyorkaan der Kempen uit te laten razen.
 
Jeroen Schilders
Een schitterend podium ook om een clubicoon in de bloemen te zetten. En Jeroen verdient het! Voor zijn passie voor het mooiste spelleke van het heelal, zijn voorbeeldige clubtrouw, maar bovenal voor zijn talenten waarvan de voetballiefhebber, in het bijzonder die van Bladella, al die jaren heeft kunnen genieten. De techniek, het inzicht en vooral het genieten van voetbal blijft Jeroen bijbrengen aan de jeugd, de toekomst van Bladella. Dus geen afscheid van Jeroen, maar een ferme schouderklap ter aanmoediging voor zijn inzet die zeker nog gaat komen.
Kort voor het beginsignaal van de Kempische kraker zal een groot applaus van zijn publiek de dankwoorden van de voorzitter ondersteunen.

Publiciteit
Uiteraard besteedt de regionale pers weer volop aandacht aan deze klassieker. Van de hand van sportjournalist Pascal Snijders volgt zaterdag in het Eindhovens Dagblad ook nog een artikel met Jeroen Schilders in de aanloop naar Bladella - Reusel Sport. Deze week in PC55, de Kempenaer, Trompettercup en natuurlijk ook in onze eigen digitaal clubblad de Fakkel wordt vol lof teruggekeken op de imposante voetbalcarrière van Jeroen. Mark Antonius, Cees van Hintum en Roland Roefs komen daarbij aan het woord. Lees hieronder ook wat Pim Lavrijsen, Frank Leermakers, Leo Wilms en Jacques Lammers denken als Jeroen in beeld komt.


Pim Lavrijsen (vriend en medespeler van Jeroen):
Zeker 10 seizoenen hebben we samen in het eerste gespeeld, beiden in de as van het elftal. Jeroen is te vergelijken met goede wijn. Alle ingrediënten zijn aanwezig en naarmate de tijd verstrijkt, wordt de wijn steeds rijper. Steeds blijven zijn kwaliteiten als individuele speler zichtbaar, het voetbalinzicht en scorend vermogen. 
De laatste jaren werd zijn rol in het elftal steeds bepalender, zoals in het kampioensjaar 2010. Andere clubs hadden Jeroen ook graag in hun selectie opgenomen. Ik weet nog dat wij bij een toenmalige hoofdklasser beiden gevraagd werden te gaan voetballen. Jeroen zei tegen onze toenmalige trainer dat als ze mij over de streep zouden trekken, hij ook mee zou gaan. Het gevolg waren vele telefoontjes tussen de trainer en diverse bestuursleden. Maar volgens mij kon Jeroen Bladella en de grote groep supporters niet missen. En zij hebben zeker al die seizoenen genoten van Jeroens voetbalklasse. 
 
Frank Leermakers (vz VC):
Wat mij is bijgebleven van Jeroen:
  • Zonder twijfel de beste speler met wie ik ooit heb samengespeeld;
  • Hij laat er alles enorm eenvoudig uitzien, staat bijna altijd op de plek waar de bal gaat komen (zowel verdedigend als aanvallend)
  • Jeroen heeft daarnaast altijd ‘gewoon’ voor Bladella klaargestaan en verzaakte ook hierin nooit
  • Als persoon is Jeroen altijd hetzelfde gebleven en dat wordt door iedereen enorm gewaardeerd, met een kopje thee of een builtje chips en, in de zomer, soms een speedy, daar maakte je hem blij mee.
  • Jeroen heeft ook een erg goeie humor!
Leo Wilms (voormalig elftalleider Bladella 1)
Als ik Jeroen Schilders zie moet ik altijd aan ‘ons pap’ denken. In de eind jaren ’80 organiseerde Knegselse Boys jaarlijks, als een soort voorbereiding op het komende seizoen, een voetbaltoernooi onder de hoogdravende naam van “Het achtzaligheden toernooi”. In de regel waren alle Kempische verenigingen daar present en Bladella stuurde daar meestal een soort selectieteam heen bestaande uit beschikbare spelers van het tweede, derde en aankomende jeugd.
Dat jaar was ik als leider/coach van deze groep spelers op dat toernooi aanwezig, een groep die ik, als relatieve nieuweling bij de club, nauwelijks kende. Eén van de deelnemende spelertjes was een slungelachtig, 15 of 16-jarig manneke, een B-junior nog. U raadt het al; Jeroen Schilders.
Toen Bladella nadat een poulewedstrijd  gelijk was geëindigd, penalty’s moest nemen stond daar plotseling datzelfde slungelachtige menneke achter de bal en schoof de bal resoluut en onhoudbaar achter de verbouwereerde doelman.
In de jaren dat ik daarna, als elftalleider van Bladella-een, de zich verder ontwikkelende Jeroen Schilders dat kunstje regelmatig heb zien herhalen, had ik constant een deja-vu gevoel.
Als jongeman in Eindhoven werd ik als 16-17 jarige puber gescout door PSV.  Dat is verder nooit iets geworden want ik miste ten enen male de motivatie en sportieve drang om er iets van te maken. Ik ging liever ongedwongen door met mijn vrienden verder met straat- en veldjes voetbal. Als ik het dan jaren later met mijn vader (‘ons pap’) over voetbal had, meende ik telkens weer die blik in zijn ogen terug te zien: ‘jongen, toch jammer dat…………..’
En dat gevoel heb ik als pseudo-supporter van Jeroen telkens weer opnieuw beleefd: Wat als Jeroen de kansen had benut …………..Ik heb nog zo vaak aan ‘ons pap’ gedacht……….
 
Jacques Lammers (voormalig jeugdcoördinator Bladella)
Als ik aan Jeroen Schilders denk of de naam Jeroen hoor, denk ik: 
1. Aan een echte clubman, die met zijn technische en tactische voetbalkwaliteiten veel hoger had kunnen spelen. Helaas was Jeroen geen trainingsdier en vond hij alles wel goed zoals het op dat moment ging. Toch heeft hij, volgens mij, vaak aanbiedingen gehad uit binnen- en buitenland. Of was dat Patrick Hoeks? 
2. Aan de voetbalkampen met een generatie jeugdvoetballers (met Leo Bohncke, Pim & Perry Lavrijsen, Patrick Hoeks, Bas Aarden, Will Vialle, Wil v.d. Heijden en Peer Hooijen), zonder mobieltjes, maar wel met passie voor het voetbalspel en urenlange discussies daarover.
3. Aan de woensdagavonden op het sportpark, tot na middagnacht met Harrie Korsten, een portie snacks en sterke verhalen. Jeroen ging dan altijd wel als eerste weg....
4. Aan de vrije trappennemer, aan de kopspecialist en aan de sterk in de één tegen één duels.
5. Aan de wedstrijd DEES B1 tegen Bladella B1 met de uitslag 0 tegen heel veel, met veel doelpunten ontstaan door "Buitenom". Mijn stokpaardje destijds bij vv Bladella 
 
Jeroen het ga je goed, een mooi afscheid heb jij zeer zeker verdiend na alle jaren in de jeugd en selectie van vv Bladella. Hopelijk breng je nog lang jouw kennis over aan de jeugd van Bladella. Maak er een mooie dag van en geniet ervan. 
 

 
www.bladella.nl
Harry la Vallette daagde zijn selectie uit voor het insturen van de WC rollen challenge. Hier de derde sessie ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Harry la Vallette dankt de supporters en beantwoordt daarnaast een aantal vragen die wij hem voorlegden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
De directeur amateurvoetbal van de KNVB:  ‘Lamgeslagen’ In minder dan vier weken tijd is ons voetbal in een… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Time Out Talks (TOT)

07 april 2020
Hoe gaat met Bladella-leden in deze beroerde Corona-tijden? Waar zijn ze in en rond het huis mee bezig? Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-06-2013