Nieuws

Jeroen neemt afscheid van de Bladella-selectie

04 november 2015
www.bladella.nl
Jeroen Schilders speelde meer dan 600 wedstrijden in zijn Bladella 1 en maakte bijna 150 doelpunten. Zondag 8 november wordt Jeroen gehuldigd voor zijn grote verdienste voor Bladella.

Dat gebeurt, heel toepasselijk, net voor het begin van de thuiswedstrijd tegen Reusel Sport.
 
Een vervelende blessure
Jeroen is geboren in 1974. Hij is nu dus 41 en speelt nog in Bladella 3. De reden van het stapje terug is niet gebrek aan inspiratie of conditietekort. Nee, de dokter stelde vast dat de pijn in de knie een gevolg is van kraakbeenletsel en dat iets minder sportieve belasting minder nadelige gevolgen zal hebben. Vandaar.
 
Erkenning
In het kampioensjaar 2010, het jubileumjaar van Bladella, maakte Jeroen als verdediger 18 doelpunten. Mede daardoor promoveerde Bladella weer naar de tweede klasse. Zijn voortreffelijke spel bleef niet onopgemerkt. Hij werd in Eindhoven gehuldigd als amateurvoetballer van het jaar. Een uitverkiezing waar Jeroen nog steeds trots op is.
 
Vrije trappen
Het gebeurde regelmatig dan het vaandelteam van Bladella in hoge nood hoopte op een vrije trap, niet al te ver van het vijandelijke doel. Jeroen plaatste zich dan achter de bal en met zijn traptechniek verdween het leer dan geregeld in het doel. Waar hij dat geleerd heeft? In zijn jonge jaren trapte Jeroen de hele zondag op doel, van tien uur tot het donker werd, ook onder de wedstrijd van het eerste, samen met Percy van Lierop. Wie van de twee schoten twee keer mistte moest keeper zijn. De eerste trap nam Jeroen altijd met risico, de tweede trof zeker doel. 
 
Lid van Verdienste
In 2011 werd Jeroen Lid van Verdienste van Bladella. Dit werd hem gegund vanwege zijn bijzondere voetbalcapaciteiten maar ook omdat hij voor met name de jeugd op inspirerende manier denkt en spreekt over voetbal. Dat hij meteen als seniorenvoetballer jeugdleider en jeugdtrainer werd lijkt vanzelfsprekend. Hij wilde zijn ervaring en zijn kijk op het spelleke ook overbrengen. Hij is in voor een voetbalschool en begon daarom vier jaar geleden met de Masterclass: spelers van de selectie trainen jeugd op de vrijdagvond. Nu is er ook BTO, Bladella Talent Ontwikkeling.
 
Aanbiedingen van over ‘de Meet’
Natuurlijk kwamen er aanbiedingen van andere clubs. Geldrop, De Valk kwamen met de guldens en het Belgisch Retie rammelde met een zak met franken. Daarover nog een mooi verhaal. Jeroen had te horen gekregen dat er belangstelling was vanuit België. Er zou een gesprek gearrangeerd worden over een mogelijke overgang van Bladella naar Retie. Daarvoor zocht Jeroen steun en vond die bij zijn vriend en ‘manager’ Perry Lavrijsen. Heel toepasselijk werd er afgesproken in café ‘de Meet’. Perry en Jeroen zaten aan de grens wel wat lang te wachten maar zagen geen Belgische bobo’s verschijnen. Later bleek er in Retie zelf ook een café de Meet te bestaan. Door clubliefde, zijn eigen baan en waarschijnlijk ook de hang naar zijn vrienden en zijn pa en zijn ma is hij steeds bij Bladella blijven voetballen
 
Onder de lantaarnpaal
Jeroen groeide op in de Ericastraat, later werd er verhuisd naar de Kuipertjes. Vader Kees voetbalde tot hij 24 was niet onverdienstelijk in Hapert maar moest door een fikse blessure stoppen. Buurtgenoten waren Hans Bierens, Percy van Lierop, Pim en Perry Lavrijsen. Zij voetbalden op de veldjes en pleintjes in de buurt: bij de Levensschool, op het Gagelplein, aan de Zijlmansstraat en later op het Doollandveld. Toen was er nog ruimte. En als het dan donker werd was er altijd nog die enen lantaarnpaal achter ‘Derk de Vries’ waar ze tot heel laat onder de lamp konden blijven steentrappen. Om voetbaluren te maken…
 
Nederlands voetbal
Nee, daar kun je Jeroen niet blij mee maken. De Nederlandse competitie is niet interessant meer. De kwaliteit is afgeroomd en de spelers die bleven zijn te verwend. Echte talenten spelen bij topclubs in het buitenland. Enkelingen steken er bovenuit. Voor Messi van Barcelona zet hij de TV nog wel aan. Bij ploegen van Oost-Europa wordt er nog wel gebuffeld. In Nederland gaat het allemaal veel te gemakkelijk. Als je in ons land als prof mag leven en trainen moet en toch veel meer resultaat te halen zijn! “Voetballers zijn te verwend en willen dat het allemaal vanzelf gaat.”


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven