Nieuws

Zware dobber in Dommelen

30 oktober 2015
www.bladella.nl
Na een voetballoze inhaalzondag moeten in Dommelen de Tipmast Boys weer vol aan de bak. Ook gastheer Dommelen, nog in strijd voor de eerste periodetitel, dient zondag te winnen.

Valkenswaard
In de laatste thuiswedstrijd werden na rust zo maar twee punten weggegooid en werd Valkenswaard een cadeaupunt mee naar huis gegeven. Het overwicht in het eerste bedrijf werd niet in doelpunten uitgedrukt. Eigenlijk nauwelijks te vatten dat een zekere overwinning na de thee zo makkelijk kon worden weggegeven.
Afgelopen week oefende ‘onder 23’ tegen Knegselse Boys en speelde het vaandelteam een oefenpotje in Oers. Beide wedstrijden werden gewonnen, respectievelijk met 3-0 en 2-4. Dat leverde geen punten op, maar wel een gevoel dat Bladella wel degelijk kan scoren. Laten dat zondag maar eens zien!
 
1ste periode
Gezien de rangschikking maakt Dommelen de favorietenrol tot nu toe waar. Met een mooie tweede plaats, gedeeld met Nevelo, op twee punten van koploper Oirschot Vooruit wordt zondag de eerste periode afgewerkt. De koploper kan zich een misstap thuis tegen Woenselse Boys niet veroorloven. Tenminste niet als Dommelen of Nevelo (op bezoek bij buurman Oisterwijk) weten te winnen.
 
Sterk Dommelen
Alleen bij SBC in Son liep het andere blauwwit tegen een nederlaag aan: 2-0. In de ouverture werd na een spannende pot in Reusel de punten gedeeld: 1-1. Spectaculair was het ook in de laatste wedstrijd bij Nevelo. Na een 1-0 ruststand wist Dommelen na rust binnen twintig minuten de achterstand om te buigen in een 1-3 voorsprong. Alles leek er op dat men met de punten huiswaarts zou keren, echter een fysiek Nevelo zette in het laatste kwartier alles op alles en wist op de valreep een verdiend gelijkspel te behalen, 3-3.
Oisterwijk (2-0), Valkenswaard (4-1), Hapert (4-1) en EMK (2-1) konden wel aan de Dommelse zegekar gebonden worden.
 
Andere speelstijl
Vorig seizoen eindigde Dommelen o.l.v. Marc Post op een verdienstelijke derde plaats. In het eerste jaar van opvolger Eric van der Palen (na 6 seizoenen RKVVO) werd meteen overgeschakeld op een andere speelstijl. Vorig seizoen speelde Dommelen veelal op de counter. Van der Palen is blij dat zijn spelers unaniem hebben gekozen voor een meer aanvallende speelstijl. ‘We hebben als doelstelling om voor promotie te gaan. Ik denk dat dat kan maar dan moet er wel iets veranderen in de mindset van de spelers. Zij moeten gaan beseffen dat ze er ook echt iets voor moeten doen én laten. We zitten nu op een omslagpunt qua spelen en denken.’
 
Makkelijk scoren
Ondanks dat goalgetter Bram van Wijk (laatste seizoenen 13 en 18 goals) is gestopt bezit de ploeg nog volop scorend vermogen. De snelle spitsen worden door een uitstekend middenveld (met o.a. de sterk spelende Anwar Janssen) en inschuivende verdedigers, goed en gemakkelijk aan het werk gezet. Routinier en spelbepaler Mark v.d. Palen is ook een belangrijke pion in dat geheel. Dat ook de 34 jarige routinier Jur Rademakers na vier jaar Valkenswaard en drie seizoenen De Valk deze zomer weer terugkeerde bij Dommelen maakt de ploeg alleen nog completer.
 
Mooie reeks
De Tipmast Boys hebben een mooie, maar ook een zware reeks, voor de boeg: Dommelen uit, Reusel Sport thuis, Hapert uit. De score uit die drie enerverende partijen maakt eind november duidelijk hoe de Bladella vlag erbij zal hangen.
Mascotte Sten Groenland (E3) zal daarom al z’n geluk mee moeten brengen om voor de Tipmast Boys tot een goed resultaat te komen. Met z’n allen zondagmiddag naar sportpark ’t Heike in Dommelen dus! Daar is het te doen!!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven