Nieuws

Bosuilen doen Bladella aan

16 oktober 2015
www.bladella.nl
Sv Valkenswaard is zondag op de Smagtenbocht tegenstander van de Tipmast Boys. Beide teams doen op papier niet veel voor elkaar onder: het verschil is slechts twee punten.

Oirschot Vooruit
Het zag er heel lang naar uit dat Bladella afgelopen zondag met veel strijdlust een puntje van de koploper uit Oirschot mee zou nemen. Nadat de vroege voorsprong in het rustsignaal teniet werd gedaan, was ook de laatste minuut uit het 2e bedrijf blauwwit niet goed gezind. De 2-1 winst voor Oirschot Vooruit was overigens verdiend. Bladella had alle moeite met het gevaarlijke spitsentrio en op het middenveld was de jonge captain Joris Swaanen (20) veelal de baas.
 
Aftekening
De rangschikking toont week na week steeds helderder de krachtsverhoudingen in 3D. De vier koplopers gaan zondag waarschijnlijk onderling al uitmaken wie volgende week met de eerste periodetitel aan de haal gaat. Wilhelmina Boys, met het beste doelsaldo, ontvangt Oirschot Vooruit en Dommelen gaat op bezoek bij Nevelo. Wie aan de middenmoot gaat aankleven wordt zondag op de Smagtenbocht uitgevochten. Valkenswaard moet winnen om buiten de rode gloed te blijven. En om de druk in dit vroege stadium nu al niet te verhogen dient Bladella de punten in huis te houden.
 
Onbetwist kampioen
Op sportpark Den Dries werd vorig seizoen een fantastisch seizoen gevierd. Na twee seizoenen op rij degradatie gingen de bosuilen al vroeg met de kampioensbloemen aan de haal. Valkenswaard was veel te sterk in 4H. Alleen Riethoven wist van de kampioen te winnen, Borkel en Dosko konden het een keertje gelijk houden. Met liefst 14 punten voorsprong op naaste belager Hapert en 23 (!) punten meer dan BES, de numero drie, kreeg de titel extra glans. In het uilennest bracht de vlotte terugkeer in 3D daarom de nodige verwachtingen met zich mee. Trainer Pascal Penning gokte vooraf op minimaal het linker rijtje. Dat valt, althans voorlopig, tegen.
 
V’waard
De eerste twee wedstrijden, tegen Oisterwijk en Hilvaria, werden gelijkgespeeld. Daarna werd nipt van Reusel Sport verloren. Buurman Dommelen was wel een maatje te groot: 4-1. Bij EMK werd na een spannende pot de eerste winstpartij gevierd: 3-4. Maar afgelopen zondag leed Valkenswaard thuis een uiterst gevoelige nederlaag tegen Hapert: 1-2. In een weinig enerverende wedstrijd, waarin de Uilen het eigenlijk in de eerste helft al hadden moeten afmaken, maar waarin het team van Herbert de Krom de tweede helft domineerde, trok Hapert aan het langste eind en wist de 3 punten mee naar huis te nemen. Die nederlaag kwam in het blauwgele kamp hard aan.
 
Historie
In zes van de laatste tien seizoenen stonden blauwgeel en blauwwit tegenover elkaar.  Van 2007 tot 2010 was dat in 3D. Met het kampioenschap in dat jubileumjaar wist Bladella het drie seizoenen in de 2e klasse vol te houden. Dat laatste jaargang, 2012/2013, maakte ook Valkenswaard de historische stap naar 2e. Voor één jaar slechts, want onder Paul v.d. Palen werd direct weer gedegradeerd, om vervolgens ook nog eens uit de 3e klasse te kukelen. In één jaar tijd werd dat verloren terrein herwonnen.
De laatste confrontaties tussen beide teams werden gewonnen door de Tipmast Boys. Thuis werd het 2-1 en in Valkenswaard 2-3, dat was in seizoen 2012/2013.
 
Belangrijk
De bosuilen komen tot de tanden gewapend naar de Smagtenbocht om zich vooral te revancheren op de pijnlijke nederlaag tegen Hapert. Ook voor de formatie van Huub Vermeulen gaat deze wedstrijd om ‘zes punten’. Een belangrijke pot die steun verdiend van alles en iedereen met een blauwwit hart. Voorop natuurlijk mascotte Timme Groenen van E2 die gaat zorgen voor wat ‘geluk’. Komt dat zien!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven