Oirschot Vooruit te sterk voor Bladella

12 oktober 2015
www.bladella.nl
In een duel waarin beide ploegen tot het uiterste moesten gaan, trok uiteindelijk Oirschot aan het langste eind. Met verzorgder veldspel en gevaarlijke standaardsituaties ... 

... was het voor de thuisploeg een verdiende overwinning.

Bladella begon met dezelfde elf spelers die vorige wedstrijd Oisterwijk versloegen. Dat begin was hoopvol want al na tien minuten geloofde Ruud Leermakers in een verre pass van Geert van Overbeek. Met een strak schot gaf hij Oirschotdoelman Menno Kuulkens geen kans.
Daarna volgde een periode waarin de gastheren een overwicht opbouwden door het middenveld stevig in handen te nemen. De aanvallen over hun rechterflank en de vrije trappen hielden steeds dreiging in. Pas na een half uur spelen wist Bladella enigermate onder de druk uit te komen door het middenveld over te slaan en de spitsen te bereiken. Rob Wouters was toen al tegen een gele kaart aangelopen. Het dichtst bij een doelpunt in die fase was Oirschotspits Jasper van Kollenburg wiens schot via de paal terug in het veld stuitte. Op slag van rust kwam Oirschot Vooruit op gelijke hoogte. Dorus v.d. Wal kwam over rechts goed door en met een fraai en onhoudbaar afstandsschot zorgde hij voor een gelijke stand bij de thee.
 
De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld: de gastheren waren sterker en bleven beuken op de Bladellaverdediging. De duels werden op het scherpst van de snede uitgevochten. De eerste echte doelkans was na een uur speeltijd voor de Oirschotenaren. Bladelladoelman Ruud van Stokkom trad echter reddend op. Vijf minuten later werd Ruud Leermakers in het strafschopgebied gevloerd maar de goed leidende scheidsrechter Jansen vond het onvoldoende voor een strafschop. Oirschot Vooruit bleef vooral uit hoekschoppen zeer gevaarlijk. Bladella moest alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Luuk Vosters werd vervangen door Cas Vosters maar de druk bleef aanhouden. Toen met nog een klein kwartier te spelen Rob Wouters zijn tweede gele kaart kreeg, leek het pleit beslist. Met een man minder moesten de gastheren worden tegengehouden. Bladella sloeg het middenveld over om zo te hopen op individuele acties van een der voorwaartsen. Het was een periode van kunst en vliegwerk aan beide kanten. Dave van Gompel kwam in de ploeg om op het middenveld storend werk te verrichten. Ibou Bot kwam daarna ook nog in het veld, maar in de negentigste minuut moesten de Tipmastboys buigen. Een voorzet van links werd door spits Dennie Banda keurig voorbij doelman Ruud van Stokkom gekopt. Het was duidelijk dat daarna een spannende blessuretijd zou aanbreken. Bladella gaf zich nog niet gewonnen en zette alles op de aanval. Daarmee ontstonden in de defensie risicovolle momenten. Bladelladoelman Ruud van Stokkom moest in die periode nog een keer reddend optreden. Bladellamascotte Jelle de Kort zag, evenals Oirschot Vooruitdoelman Menno Kuulkens, nog enkele hachelijk situaties in een overvol strafschopgebied maar Bladella kwam niet meer tot scoren.
 
Het volgende duel voor Bladella is de thuiswedstrijd tegen Valkenswaard aanstaande zondag. Deze tegenstander is het seizoen niet sterk begonnen, de wedstrijd is daardoor te beschouwen als een zespuntenwedstrijd. 

Zie ook OV-verslag en fotoverslag Trompettercup

Oirschot Bladella 2 - 1


 

21 februari 2020
 
www.bladella.nl

Wà uurkes vurraf…!!

18 februari 2020
Op de ‘lèste donderdag’ barst carnaval volledig los..!! Wie wordt op de Smagtenbocht prins?! Zorg dat jij er bij bent!! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Tivoli - Bladella 0 - 10

17 februari 2020
Bladella deed deze zondag wat er werd verwacht: winnen tegen de rode lantaarndrager, drie punten meebrengen naar Bladel en daarmee weer… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Toen werd het 0-2. Eerder dit seizoen viel er op de Smagten-bocht om de zeven-en-een-half minuut een doelpunt: 12-0. Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »