Op bezoek bij koploper Oirschot Vooruit

09 oktober 2015
www.bladella.nl
Na de winst afgelopen zondag tegen Oisterwijk gaan de Tipmast Boys in Oirschot op jacht naar de volgende drie punten. De groenwitte (mede)koploper staat slechts drie punten boven Bladella.

Oisterwijk
Tegen Bladella ging RKSV Oisterwijk voor de 4e maal achtereen onderuit en werd ook nog eens 2 rode kaarten ‘rijker’. Oisterwijk-trainer Jan Klijnen (48) deed zelf noodgedwongen nog een kwartiertje mee als spits. De club verkeert nu al in zwaar weer. Tegen dit vooral erg zwak collectief bleef Bladella met 3-1 veel te mild.
 
Koploper
Door opvallende uitslagen in de laatste weken schuren de ploegen in 3D kort tegen elkaar. SBC, toch een kampioenskandidaat, bezet met 6 punten op dit moment plaats 10 in de rangschikking. Dat zijn slechts vier punten minder dan de vier koplopers Wilhelmina Boys, Dommelen, Nevelo en Oirschot Vooruit. Met nog slechts drie speeldagen te gaan zijn op dit moment misschien nog wel 10 ploegen in de race voor de eerste periodetitel. De formatie van Huub Vermeulen gaat zondag met drie punten achterstand op bezoek bij koploper Oirschot Vooruit,
 
Ambitie
Vijftien jaar gelden speelde men in Oirschot nog in de 5e klasse. Elf seizoenen lang werd in de 4e klasse geacteerd. In drie jaargangen stond Bladella in die periode in competitie tegenover het Oirschotse groenwit. Dat was steeds in de 3e klasse. In die 15 jaren speelde Bladella acht jaar in de 2e klasse en zeven in 3D. Op sportpark Jumbo Moorland spelen alle jeugdselectieteams ondertussen in de hoofdklasse (met A1 zelfs als koploper) waardoor Oirschot Vooruit Bladella lijkt te zijn voorbijgestreefd.
De vereniging steekt de sportieve ambities niet onder stoelen of banken. Daarom werd ook succestrainer Piet Drijvers (14 jaar Nemelaer) in 2014 binnengehaald. Oirschot Vooruit wil zo snel mogelijk doorstomen naar de 2e klasse. Vorig seizoen werd de nacompetitie voor promotie net gemist.
 
Oirschot Vooruit
Over minuut 1 en 2 van de thuiswedstrijd tegen Nevelo wordt in Oirschot nog steeds met afschuw gesproken. Oirschot Vooruit begon dramatisch aan die wedstrijd. Voordat er drie minuten verstreken waren stonden de groenwitten al met 0-2 achter. De Oisterwijkse krachtpatsers wisten daarna Oirschot van zich af te houden en was de eerste nederlaag (2-3) een feit. Tegen het sterke SBC werd vorige week terecht gelijkgespeeld en tegen Hapert, Nijnsel en EMK kon relatief makkelijk gewonnen worden.
 
Sterk loopvermogen
De jeugdige Joris Swaanen (21) is op het middenveld de aanvoerder van een sterk collectief met erg veel beweging, à la Wilhelmina Boys, die vaak de snelle buitenspelers aan het werk zet. Hijzelf scoorde als middenvelder afgelopen seizoenen 9 en 11 maal en is nu al weer goed voor drie doelpunten. De ervaring in hogere regionen van spits Dennie Branda (32) en verdediger Joost Kemps (32) is in de zomer nog versterkt met de komst van keeper Menno Kuulkers (28). Kuulkers brak in het seizoen 2006 vanuit de jeugd door in het vaandelteam van Oirschot Vooruit. In 2007 verkaste hij naar PSV/av, waar de goalie twee jaar onder de lat stond. Vervolgens kwam Kuulkers enkele jaren voor UNA uit en was daarna 3 jaar bij Marvilde, alvorens weer naar UNA te gaan. “Na acht jaar ergens anders gevoetbald te hebben, vind ik het tijd om terug te keren bij mijn oude club”, aldus Kuulkers. “Oirschot Vooruit heeft een goed en jong team, dat snel naar de tweede klasse wil promoveren en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen.”
 
Zware pot
Bladella presteert tot nu toe een beetje wisselend in deze competitie en staat momenteel op plek 9 van de ranglijst. Maar dat is bedrieglijk aangezien het verschil in punten tussen beide teams slechts 3 is!​ Toch zal Bladella tegen dit sterk spelend Oirschot flink aan de bak moeten om bij te blijven. Vorig seizoen op de Smagtenbocht werd het pas na een achterstand een wedstrijd. De blauwwitte energie kwam toen te laat en dat betekende een 2-3 verlies. Aan het kanaal in Oirschot, in de stromende regen op een spekglad veld, werd een 2-2 gelijkspel bij elkaar geknokt.
Dat op sportpark Jumbo Moorland Oirschot favoriet is, dat is wel duidelijk voor de supporters. Toch heeft mascotte Jelle de Kort (E1) vertrouwen in een goed resultaat voor de Tipmast Boys. De blauwwit aanhang moet dan wel komen steunen! Daar mogen de vaandeldragers op rekenen! Toch...?!!

 
www.bladella.nl
Op 4 juni hebben de meiden en onderbouw ook hun teams na goed overleg met trainers bekend gemaakt. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren heeft ‘Van der Heijden Transport &… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »