Nieuws

Naar eerste thuisoverwinning

02 oktober 2015
www.bladella.nl
Vier uit vier is de magere score van het blauwwitte vaandelteam tot nu toe. Zondag tegen Oisterwijk, met 1 punt onderaan, is daarom een zespunten wedstrijd op de Smagtenbocht

Hilvaria
In Beek had vorige week de wedstrijd twee gezichten. Voor rust was Bladella angstig. Achterin, niet okselfris riekend, werd opeenvolgend geschutterd en had men de grootste moeite om vooral snelle spits Van Rijswijk en spelmaker Van Doormaal onder controle te houden. Met de 0-0 ruststand mocht de formatie van Huub Vermeulen zich dan ook in de handen knijpen.
Met drukzetten zocht na rust een herboren Bladella meer de aanval en kon daarmee Hilvaria wel in de problemen brengen. Toch moesten de Tipmast Boys 2x vanuit een achterstand terugkomen. Ondanks dat Hilvaria gevaarlijk bleef bij uitvallen verdiende blauwwit in het 2e bedrijf tenminste dat punt. Erg zuur voor Hilvaria omdat de gelijkmakende 2-2 pas diep in blessuretijd viel.
 
Druk
Het halve eerherstel, na het debacle 2 weken terug tegen de Boys uit Best, moet zondag volledig gepakt worden in de belangrijke wedstrijd tegen rode lantaarndrager Oisterwijk. Nodig zijn drie hele punten om onderin weg te komen. Om de oplopende druk te ontlopen is dat noodzaak. Maar het zijn doorgaans geen gemakkelijke potten tegen de oudste club van Oisterwijk (anno 1914). De geschiedenis leert ook dat deze partijen vaak niet erg verheffende schouwspelen opleverden. Vorig seizoen werd tegen de roodhemden 2x een 1-1 bevochten. Thuis ging het erg moeizaam. In het vennengebied werd in een draak van een wedstrijd twee winstpunten verloren, ondanks, of misschien wel dankzij, de twee rode kaarten aan Oisterwijk zijde. De ernstige en langdurige blessure van jeugdspeler Ron Coolbergen was het andere verlies.
 
Oisterwijk
Met drie mannenelftallen, een D en een E-team en drie ‘vrouwelijke’ teams wordt op sportpark Den Donk gevochten voor bestaansrecht. Voor die worsteling is het telkens weer aantrekken van nieuwe mensen noodzaak om het vaandelteam op een redelijk niveau te houden.
Oisterwijk is dit seizoen slecht begonnen. Uit de vier gespeelde partijen kon alleen in de openingsmatch tegen Valkenswaard een puntje bijgeschreven worden: 1-1. Basim Rezgui tekende toen voor het enige roodwitte doelpunt tot nu toe. Keeper Joost Peijnenburg (33), toch niet de eerste de beste, moest al 12x de bal uit zijn heiligdom vissen. Dommelen had het moeilijk tegen het fysiek spelend Oisterwijk, maar won wel met 2-0. Ook EMK had in de beginfase alle moeite met het individueel sterk Oisterwijk, maar na een fout achterin en een penalty tegen gaven de Oisterwijkers zich gemakkelijk gewonnen: 5-0. Het naar de eerste punten snakkend Hapert liet afgelopen week het team van coach Dirk v.d Wiel het spel maken en counterde naar een 0-4 overwinning in Oisterwijk.
 
Zespunten
Bladella - Oisterwijk is een zespunten match, waarbij de tegenstander alles in het werk zal stellen om de hatelijke laatste positie in de ranglijst te verlaten. Voor Bladella gloort een aangenamere positie in de middenmoot. De Tipmast Boys zijn toe aan de eerste thuisoverwinning. Genoeg redenen om met mascotte Sjoerd Meijer (E1) de blauwwitten te steunen bij die opdracht. 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven