Nieuws

Zwaarbevochten punt bij Hilvaria

28 september 2015
www.bladella.nl
Bladella moest 2x een achterstand goed maken. Pas diep in blessuretijd werd de 2-2 door Rob van den Boom binnen gefrommeld: een terecht gelijkspel.

Met de wind dwars over het veld zouden de aanvallen veelal via de zijkant van het veld moeten komen. Hilvaria maakte daar veel gebruik van. Bladella stelde daar verre trappen tegenover om spits Ruud Leermakers te bereiken. 

In de beginfase werd duidelijk dat Bladella wat meer balbezit zou hebben. Beide ploegen hadden moeite hun spitsen in stelling te brengen. De eerste prik werd uitgedeeld door Bladellaspits Anel Selimovic. Na vijf minuten spelen ging zijn hard schot net over de lat. Het spel was aan beide kanten gericht om zo snel mogelijk de spitsen aan het werk te krijgen. Dat lukte Bladella beter dan Hilvaria. Belangrijk daarbij was Rob van den Boom. Hij neutraliseerde de aanvallen via de snelle Nick Spitters prima. Bladella kwam in de achttiende minuut met de schrik vrij toen diezelfde Nick Spitters vrij voor doelman Ruud van Stokkom verscheen. Zijn schot ging rakelings naast. Bladella stelde daar meer stootkracht tegenover. Door een mooie een-tweecombinatie tussen Ruud Leermakers en Anel Selimovic belandde de bal een paar centimeter over het doel. Dat was juist in een fase dat Hilvaria meer balbezit afdwong.
 
De tweede helft verliep compleet anders hoewel de spelopvattingen van de ploegen hetzelfde bleven. Enkele minuten na de thee had een misverstand in de defensie van de Tipmast Boys tot gevolg dat centrumspits Joerie van Rijswijk vrij voor doelman Ruud van Stokkom verscheen. Dat betekende 1-0 voor de gastheren. De Bladellamannen gingen, versterkt door de ingevallen Arvid Bolkestein, nu echt de aanval zoeken. Mascotte Jaap Willemse zag het met spanning allemaal gebeuren. Er kwamen kansen voor Ruud Leermakers en Arvid Bolkestein maar de gelijkmaker viel anders. Een scherp genomen vrije trap van Anel Selimovic werd door de Beekse verdediging in eigen doel gewerkt. Daarna volgde een fase waarin Bladella de tegenstander constant onder druk hield. Er kwamen wel kansen maar geen doelpunten. Een hard afstandsschot van Cas Vosters wist Hilvariadoelman Sjors van Laarhoven nog tegen de lat te duwen en daarmee behoedde hij zijn team voor een achterstand. Een inzet van Ruud Leermakers moest buiten bereik van de doelman van de lijn worden gehaald. Enkele minuten later was het via een van de spaarzame Beekse uitvallen dat de bal tegen een hand van een Bladellaverdediger kwam. De toegekende strafschop werd feilloos benut door Joost van Doormaal. Hilvariatrainer Niels Seuntjens verstevigde met wissels zijn verdediging en hoopte op een snelle uitval. Dat had nog bijna succes toen een schot van Joerie van Rijswijk via de paal toch weer het veld in stuiterde.
 
In de vijf minuten durende blessuretijd was het alles Bladella wat de klok sloeg. Twee hoekschoppen zorgden voor scrimmages maar de bal wilde niet tegen het net. In de laatste minuut mocht Anel Selimovic een vrije trap nemen. Ook daaruit ontstond een scrimmage waar zelfs Bladelladoelman Ruud van Stokkom bij betrokken was. De bal kwam voor de voeten van de uitblinkende Rob van den Boom die beheerst de verdiende gelijkmaker scoorde. Bladella moest tot het uiterste gaan en hield één punt over aan de derby.

Komende zondag treden de Tipmast Boys in de arena van de Smagtenbocht aan tegen rodelantaarndrager RKSV Oisterwijk.
2015-09-28

Hilvaria - Bladella 2-2


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven