Nieuws

Eerherstel bij Hilvaria

25 september 2015
www.bladella.nl
Na echec van afgelopen zondag zoekt Bladella eerherstel. Voor wedstrijd vier trekken de Tipmast Boys naar Hilvarenbeek om het op te nemen tegen het verrassend gestarte Hilvaria.

Kansloos
Na een paar kansen in het begin had Bladella zondag geen aap kans tegen een superieur spelend Wilhelmina Boys. Als drukzetten dan maar lauwtjes wordt uitgevoerd en de tegenstander steeds lopende spelers in de combinaties kan betrekken, word je overlopen en vraag je om een flik pak slaag. De 0-5 was dan ook geenszins geflatteerd. Dat de Boys uit Best hoge ogen gaan gooien in deze competitie staat wel vast. Maar je zo naar de slachtbank laten leiden roept om eerherstel. Dat dient zondag te gebeuren bij Hilvaria. Overigens weer geen gemakkelijke klus voor de formatie van Huub Vermeulen. Het Bikse team heeft met de 1-7 monsterscore in Hapert afgelopen zondag duidelijk haar visitekaartje in de 3e klasse afgegeven.
 
Goede mix en makkelijk scorend
Bladelnaar Niels Seuntjens (1e jaars coach bij Hilvaria) zet een fris team binnen de lijnen, wat tactisch sterk speelt. Klasbak Joost van Doormaal (aanvoerder - 27jr.) zet op 10 de lijnen uit. Deze rossige alleskunner kan een wedstrijd lezen, wat hij al jaren o.a ook bij RKVVO heeft laten zien. Voorin kan de kleine spits Joeri van Rijswijk (21), als hij op z’n heupen heeft, zijn tegenstanders zoek spelen. Snel en beweeglijk schuwt hij het loopwerk de vrije ruimtes in niet en scoort daarbij ook nog eens erg gemakkelijk. Vorig seizoen was hij in 4E goed voor liefst 29 doelpunten. In de nacompetitie vond hij ook nog eens 6x het vijandelijke net. Daarmee had hij een superbelangrijk aandeel in de promotie naar de 3e klasse. Met talentvolle jeugd als bijvoorbeeld Greg van Gestel (19 jr. - uit de Willem II opleiding) en een aantal waterdragers die het werk niet schuwen, brengt Hilvaria een prima mix binnen de lijnen.
 
Cats
Na jaren in de 4e en 5e klasse gebungeld te hebben lijkt nu in Beek eindelijk de weg naar boven ingezet te zijn. De groenwitte jeugd, de basis, bloeit op. Daarbij heeft oud-Bladelnaar ‘de Cats’ ook zeker zijn steentje aan bijgedragen. De voormalige Bladella doelman hielp de jongste jeugd aan structuur, was trainer van B1 en wist vorig jaar Hilvaria A1 ook nog eens naar de hoofdklasse te loodsen. Dat de nog altijd zeer gedreven Erik Catsburg in Hilvarenbeek de keepers traint en in de TC het technisch beleid mede bewaakt, geeft aan dat zijn blauwwit bloed, nog steeds aanwezig, maar wel wat verkleurd is.
 
Lang geleden
Het is liefst 23 jaar geleden dat beide teams elkaar in competitie troffen. Na zeven magere jaren promoveerde in 1992/1993 Bladella met trainer Tiny Meulenbroeks naar de 3e klasse. In dat seizoen wist Hilvaria als enigste ploeg toen 2x van Bladella te winnen. Door een doelpunt van Eaduar El Bazzaz ging Hilvaria in Bladel met de winst aan de haal en ook in Hilvarenbeek werd verdiend met 2-0 (Paul Gommers / Eaduar El Bazzaz) verloren. Maar in de nacompetitie nam blauwwit revanche door met 2-4 groenwit te verslaan. Mark Antonius, Frank Kaptheyns, 2x Patrick Pijnenburg en El Bazzaz en De Brouwer waren de doelpuntenmakers. Daarna werd met een 3-1 zege in de finale bij sc ’t Zand, in de legendarisch beslissingswedstrijd tegen het Waalwijkse RWB, promotie afgedwongen.
 
Sentimenten
Voor de Hilvaria trainers Nielske en de Cats is dit een speciale wedstrijd, omdat zij beide lang de blauwwitte kleuren hebben verdedigd. Hilvaria - Bladella is dan ook een wedstrijd met sentimenten. In een streekderby staat altijd prestige op het spel, dus ook bij deze wedstrijd. Maar is ook een belangrijke pot omdat vooral voor de Tipmast Boys de drie punten ervoor zorgen onderin weg te blijven.
Versterkt met mascotte Jaap Willemse (E6) wordt deze strijd op sportpark De Roodloop aan de Uranusstraat 2 in Hilvarenbeek gestreden. Komt dat zien!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven