Nieuws

Bladella start met thuisnederlaag: 0 - 1

07 september 2015
www.bladella.nl
Het nieuwe seizoen is niet goed begonnen. In een meer spannende, dan goede wedstrijd ging Nijnsel uiteindelijk met de 3 punten aan de haal.

Tegen nieuwkomer Nijnsel begon coach Huub Vermeulen met een versterkt middenveld. Hij koos voor zekerheid, net als zijn collega Arno Methorst trouwens. Het werd zodoende een wedstrijd met weinig doelkansen en dus weinig doelpunten. Vandaar de 0 – 1.
 
Een vernieuwd team
De voorzichtige aanpak valt wel te verklaren. Met zoveel nieuwe mensen en een kreupele voorbereiding wilde de coach vanuit eigen kracht werken. In  het doel speelde de Man of the match van het vorige seizoen Ruud van Stokkom. De ervaren Tom Maas speelde met Cas Vosters in het centrum van de verdediging. Rechts was Teun Grimbergen na een verloren seizoen terug en als linksback speelde de uit de jeugd overgekomen Rob van den Boom een verdienstelijke wedstrijd. Op het middenveld speelden de meer ervaren Anel Selimovic en Pim van Erp met de van Eersel overgekomen Rob Wouters. De jeugdigen, nieuweling Remo Louwers en Ibu Bot kwamen vanaf de vleugels opzetten om de in de punt spelende Ruud Leermakers van munitie te voorzien.
 
Bladella neemt het initiatief
Beide ploegen begonnen enthousiast aan de wedstrijd. Bladella kreeg in de achtste minuut de eerste goede kans met een schot van Anel Selimovic dat rakelings voor lang ging. Nijnsel stelde daar weinig tegenover en toen rond het halve uur kopballen van Cas Vosters en Ruud Leermakers, en zeker een hard schot van de latere Man of the Match Pim van Erp voor gevaar zorgden, gingen de supporters er eens goed voor zitten. Steeds meer bepaalde de thuisploeg het tempo maar door een foutje van defensie in de 37ste minuut kreeg Nijnsel toch een bijna niet te missen kans in de schoot geworden Die werd gemist en Bladella kreeg steeds meer moeite om de bal in de ploeg te houden en ongeschonden de rust te halen.

Een daverend schot
Na rust begon Bladella net als in de eerste helft: fris van de lever werd er naar voren gespeeld. Dat gaf de snelle voorhoede van Nijnsel kansen op een uitbraak. En die kwam er dan ook in de 52ste minuut maar het doelpunt werd afgekeurd. Twee minuten later was er protest aan de andere kant. De doorgebroken Rob van den Boom werd terug gefloten maar hij stond volgens het publiek zeker geen buitenspel. De jonge scheidsrechter Teun Martens uit Luijksgestel had het laatste woord: het bleef 0 – 0. Bladella bleef aandringen en een voorzet van de voor Remo Louwers ingevallen Bart de Jong kon maar liefst drie keer worden ingekopt. De bal ging toch voor langs. Ook bij Nijnsel werd gewisseld. In de 72ste minuut was het een hard schot van zo’n 20 meter in de bovenhoek van aanvaller Stefan Hulsen dat voor de voorsprong van de gasten zorgde (0 – 1).

Spannende eindfase
Bladella stond perplex en het duurde zeker tien minuten voor er weer gevaar kwam voor het vijandelijke doel. Dat gebeurde onder andere door de naar voren geschoven Tom Maas die met een ferme omhaal de doelman tot een fraaie parade dwong. Een doelpunt leverde dit slotoffensief niet meer op. Helaas, mascotte Jari Verhagen stond erbij en keek ernaar, net als alle andere blauwwit supporters. Een echte nul-nul wedstrijd maar toch gingen de drie wedstrijdpunten mee naar Nijnsel. Uithuilen en opnieuw beginnen dus, volgende week zondag uit tegen Woenselse Boys. Supporters op uw post!! 
2015-09-07

Bladella - Nijnsel 0-1


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven