Nieuws

Start: Bladella - Nijnsel

04 september 2015
www.bladella.nl
Wat gaat het nieuwe seizoen brengen? Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Huub Vermeulen en met verjongende mutaties in de selectie wordt zondag gestart tegen nieuwkomer Nijnsel.

Inherent aan de late vakanties mag de voorbereiding ‘rommelig’ genoemd worden. Een obstakel waar in deze periode iedere amateurclub mee worstelt. In een zestal oefenwedstrijden, met wisselend resultaat, heeft Huub de mogelijkheden en onmogelijkheden van deze jonge groep kunnen ervaren. Het serieuze werk gaat beginnen. Nijnsel/TVE Reclame komt op bezoek. De eerste klap is een daalder waard oftewel: een goed begin is het halve werk. We gaan het zien.
 
Nijnsel
Het kerkdorp Nijnsel, onder de rook van St. Oedenrode, telt ongeveer 2400 inwoners. Toch brengt de voetbalclub, die normaal gesproken in het ‘Limburgse’ Zuid II opereert, 7 senioren-  + 2 vrouwenteams in het veld. Met slechts 9 jeugdteams (geen A) is de jeugdafdeling wel klein te noemen.
Voor het blauwgele vaandelteam was in seizoen 2013/2014 de 5e klasse nog het strijdtoneel. Met twee kampioenschappen op rij speelt Nijnsel nu voor het eerst in haar 67 jaar clubhistorie in de derde klasse, een knappe prestatie dus.
In de eindrangschikking afgelopen seizoen prijkte Nijnsel trots bovenaan met 2 verliespartijen en een doelsaldo van 58 voor en slechts 14 tegen.
 
Ambitie
In die euforie, opgebouwd uit twee kampioenschappen, zijn de verwachtingen op Sportpark Den Eimert opnieuw hoog gespannen. Ondanks het grote onbekende avontuur in Zuid 1 rekent de plaatselijke trots zich in dit nieuw voetbaljaar toch bij de eerste vijf. Gezien de prestaties van vorig seizoen (kampioen met 10 punten voorsprong) en de bekerresultaten in de laatste weken lijkt dat van nieuwe trainer Arno Methorst (eerder jeugdcoördinator bij Wodan) geen grootspraak.
 
Beker
Met twee tweedeklassers in de poule dichtte Nijnsel zich vooraf niet al te veel kansen toe. Toch werd Sparta’25 thuis met 2-1 geklopt en werd Ollandia in de derby met 0-5 van het veld gespeeld. Een gelijkspel tegen kampioenskandidaat Mierlo-Hout zou voldoende zijn, maar tegen deze 2e klasser werd in de allerlaatste minuut onverdiend met 1-0 verloren. Resultaat: gelijk in punten en doelsaldo. Mierlo Hout had echter na drie wedstrijden meer doelpunten gescoord en dat gaf uiteindelijk de doorslag; Nijnsel in de gong knock out.
 
Onbekend
Hoewel in de oefencampagne op het nieuwe kunstgrasveld in Nijnsel werd verloren, zijn de bezoekers voor Bladella onbekend. Toen waren beide teams incompleet. Inmiddels heeft iedereen zijn vakantiebestemming achter zich gelaten en moet er vol gas worden gegeven om met de regelmaat van de klok de punten bijeen te sprokkelen.
Opvallende naam in het Nijnselse team is ongetwijfeld, de op dit moment geblesseerde, Ruud van der Rijt, ex betaald voetballer bij Eindhoven en Willem II. Hij is bij Willem II nog actief als videoanalist. Ook aanvaller Johan van der Pas brengt als voormalig speler van o.a. 1e klassers  HVCH en TOP de nodige ervaring in het veld. Stefan Hulsen is een veelscorende spits. Hij wist in de oefenpartij al 2x het Bladella net te vinden.
 

Fysiek

Op voorhand voor de Tipmast Boys een interessante, maar ook zeker geen gemakkelijk te bestrijden tegenstander, die als fysiek sterk en gretig gekarakteriseerd kan worden.
Mascotte Jari Verhagen uit E1 gaat als gelukbrenger zondagmiddag het veld mee op, waar om 14:30 uur de talentvolle jeugdige scheidsrechter Teun Martens uit Luijksgestel deze openingsmatch aan de gang gaat zetten.
Spelers van B1 hebben dan al de nodige loten aan de man/vrouw gebracht en supporters kennen hun taak..! Toch..?!

In de rangschikking van resultaten van de openingsdag uit de laatste 10 jaren becijferde de Trompettercup dat Bladella hoog in dat 'klassement' staat met 18 punten. Kijken of we daar met z'n allen 3 punten aan toe kunnen voegen...

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven