Nieuws

Alles weer aan de gang

27 augustus 2015
www.bladella.nl
Dit weekend gaan ook de laatste jeugdteams officieel aan het nieuwe seizoen beginnen. Voor zowel senioren als jeugd is er een volledig bekerprogramma.

Sportpark
De heg is geknipt, de lijnen zijn strak gekalkt, nieuwe doelnetten zijn gehangen. De accommodatie ligt er weer spic & span bij. Maandag worden de kunstgrasvelden nog van nieuwe lijnen voorzien.
Het eerste weekend met een volledig programma zal niet vlekkeloos verlopen. Zo zijn veld 5 en (vooral) veld 3 flink geteisterd door de emeltenplaag. Die velden zijn wat geëgaliseerd en kunnen gewoon gebruikt worden. Volgende week, als de aaltjes hun werk gedaan zouden moeten hebben, worden de aangetaste stukken met graszoden gerepareerd. Nog een beetje improviseren hier en daar, maar het nieuwe seizoen kan los!
 Volledig programma
De senioren en A1-B1-C1-D1 hebben vorige week met een eerste bekerronde het nieuwe seizoen al afgetrapt. De overige jeugdteams (B categorie) beginnen dit weekend meteen ook met een volledig bekerprogramma. Door de late vakanties en de kermis is de voorbereiding wel heel erg kort geweest. Enkele F-teams hebben zelfs nog niet getraind. Alles zal dan dit eerste volledige voetbalweekend niet vlekkeloos gaan verlopen.
Maar de schoolvakanties zijn voorbij en van Blaal kermis zijn alleen nog herinneringen over. Het voetbal dient nu weer alle aandacht te krijgen.
Het G-team moet nog even wachten, want zij spelen hun eerste wedstrijd pas op 12 september. Het z.g. F-trainingsgroepje (‘s zaterdags van 10-11 uur) start op 13 september weer. Aspirant-leden kunnen dan o.l.v. Rob van Avendonk met zijn helpers vrijblijvend kennis maken met het voetballen bij Bladella.
 
EFC te sterk
In de bekerderby afgelopen dinsdag bleek duidelijk dat de Tipmast Boys tegen EFC tekort komen. Voetballend waren de uit de 1e klasse gedegradeerde Eerselnaren een stuk verder. Ook al was het scoreverloop voor de thuisploeg wat ongelukkig. Met een verre pegel, die verkeerd werd beoordeeld, uit een vrije trap na een gekregen ‘aangeschoten’ handsbal en uit een van richting veranderde andere vrije trap produceerde EFC drie doelpunten. Het team van Huub Vermeulen kon daar maar één doelpunt tegenover zetten. Overigens een beauty: prachtige steekpass Bart de Jong op de snelle Ibou Bot die met een perfecte voorzet Ruud Leermakers op maat bediende.
EFC was meer in balbezit, combineerde een stuk makkelijker en gebruikte vaak de crosspass als wapen. Bladella durfde weinig te voetballen, liep teveel met de bal, slordige inspeelpasses en liep ook nog eens tegen onnodige prenten aan.
 
Gilze - Bladella
Door de 2-2 tegen Sarto en de 1-3 tegen EFC is de laatste bekerpot in de poulefase zondag voor het vaandelteam niet meer dan een serieuze oefenpot geworden. Sarto staat nu op 4 punten, EFC en Gilze op 3 en Bladella op één bekerpuntje. Op sportpark Verhoven aan de Ridderstraat 98 in Gilze fluit scheidsrechter Jan Verpaalen uit Rucphen om 14:30 uur de aftrap voor deze laatste poulewedstrijd.
Gilze kreeg afgelopen dinsdag een fikse 0-7 schrobbering van 2e klasser Sarto, die Bladella vorige week nog met 2-2 wist te bedwingen. Gilze op haar beurt wist eerder in Eersel weer wel van EFC te winnen: 1-2. Wie het logisch vindt mag het zeggen....
Gilze presteerde vorig seizoen in 4D uitstekend en wist op haar sloffen het kampioenschap binnen te halen. Twee keer gelijk en één enkel verliespartijtje leverde de Gilzenaren alle drie periodetitels op: 65 punten en een doelsaldo van 65-14. Gilze moet het nieuwe seizoen een goede versterking zijn in de Tilburgse 3e klasse B.
Voor de Tipmast Boys de laatste kans om zich klaar te spelen voor de competitie die volgende week zondag begint met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Nijnsel.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven