Nieuws

Bekerderby tegen E.F.C.

25 augustus 2015
www.bladella.nl
Het bekerduel tegen Sarto eindigde zaterdag in een verdienstelijke 2-2. Voor de tweede bekerwedstrijd treedt Bladella vanavond, dinsdag 25 augustus, in het strijdperk tegen E.F.C.

Gelijk
Afgelopen zaterdag wisten de Tipmast Boys knap 2e klasser Sarto te bedwingen. Het Tilburgse team was vorig seizoen in 2E achter kampioen Zeelandia-Middelburg en Uno Animo op een verdienstelijke 3e plaats geëindigd. Vooral voor rust lieten de manschappen van Bladella’s nieuwe trainer Huub Vermeulen bij tijd en wijlen een aardig potje voetbal zien. Na rust daalde het niveau en ging het wat moeizamer tegen het fysieksterke team van de boomlange aanvoerder Milo Brown. Verder dan 2-2 liet men het echter niet komen.

2 en 3 goed begonnen
Alle seniorenteams gebruiken de bekerpoule als voorbereiding op de competitie. Het 3e van Guust Wijnen, uitkomend in de res. 3e klasse, is met EFC 2, Reusel Sp. 2 en Dommelen 2 erg zwaar ingedeeld. Tegen reserve hoofdklasser EFC werd uitstekend partij gegeven. Pas in de slotfase moest de 3-2 voorsprong nog uit handen gegeven worden: 3-4. De mix van oudjes en jongeren lieten daarmee tegen de drie klassen hoger spelende Eerselse reserves een prima eerste indruk achter.
De formatie van Erik Hooijen is ogenschijnlijk in een minder sterke poule terecht gekomen: Reusel Sp. 3, Hapert 2 en Beerse Boys 2. In de eerste pot werd Reusel Sport 3 met 3-1 verlies naar huis gestuurd. Komende donderdag om 18:30 uur staan gepland: Hapert 2 - Bladella 2 en Dommelen 2 - Bladella 3.

5 seizoenen in 1e klasse
Vanavond, kermisdinsdag 25 augustus - al om 18:30 uur - fluit scheidsrechter Michel Buitelaar uit Goirle de derbybeker tegen het ambitieuze EFC aan de gang. In 2009 vertrok EFC met een kampioenschap uit de 3e klasse. Met acht punten achterstand eindigde Bladella toen op de tweede plaats. Slechts één seizoen had de toenmalige trainer Gerben Demin nodig om met zijn team door te stoten naar de 1e klasse. Vijf seizoenen vertoefden de Eerselnaren verdienstelijk in de eerste klasse C. Na een moeilijk jaar met 17 nederlagen moest het team van Guillaume van Wilgen (nu bij De Valk) afgelopen mei de handschoen gooien en was degradatie naar de 2e klasse een feit. Snel het verloren terrein herwinnen is de opdracht die Ronald Tielemans (eerder o.a. SBC en Best Vooruit) als nieuwe keuzeheer aan de Postelseweg mee heeft gekregen.
 
Derby
Ook voor de tweede bekerwedstrijd treft Bladella in EFC dus een sterke 2e klasser tegenover zich. Tegen de Eerselse Football Club werden in het grijze verleden vaak heftige potjes uitgevochten. Bladella - EFC is dan ook een echte derby met sentimenten, ook als is het ‘maar’ voor de beker, een veredelde oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een beetje prestige staat in zo’n burenstrijd altijd op het spel. EFC begon de bekerdrieluik niet al te best. Tegen het uit de 4e klasse gepromoveerde Gilze werd zondag op De Dieprijt teleurstellend met 1-2 verloren. Als er nog bekerambities zijn, zal EFC zeker moeten winnen. Maar eigenlijk geldt dat ook voor Bladella. Op voorhand kan het dus een aardig voetbalpot worden.

 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven