2e pinksterdag: V’waard 2 - Bladella 2

22 mei 2015
www.bladella.nl
In de eerste reeks van de nacompetitie is Bladella 2 gekoppeld aan V'waard 2. De benauwde 2-1 winst moet a.s. maandag verdedigd gaan worden op sportpark Den Dries in Valkenswaard.

In de tweeluik tegen Valkenswaard 2, mocht Bladella 2 afgelopen zondag starten met een thuiswedstrijd voor behoud in de reserve 1e klasse. De Bosuilen gaan voor promotie.
 
Valkenswaard 2 eindigde in de reserve 2e klasse D met 41 punten als tweede op vier punten van kampioen RPC 2. Uit het doelsaldo van 49-40 bleek dat de blauwgele reserves moeite hadden met scoren. Ook afgelopen zondag wisten de gasten de vele kansen niet te benutten. Maar dat kwam ook omdat keeper Bas v.d. Wielen een uitblinkende rol voor zich opeiste. De mannen van Louis Broers en Frank Schinkel hadden het, vooral in het eerste half uur, erg moeilijk.
 
 
De reserve bosuilen begonnen sterk, zetten blauwwit vroeg onder druk en wisten de stevige duels vaak in hun voordeel te beslissen. Dat ging niet zonder schade, want al vroeg in de wedstrijd moest Rick Seuntiens met een kwetsuur aan de oogkas zich laten vervangen door Jeroen Veron. Net voor rust ging ook Mark Adams vanwege een bovenbeenblessure naar de kant. Good old Frank Kaptheyns kwam in het veld en die wist met zijn ervaring voor wat meer rust op het middenveld te zorgen.
 
Achterin had men alle moeite om de behendige Thom van de Donk (21) in bedwang te houden. Deze talentvolle Valkenswaardse vleugelspits stapte vorige zomer na een kortstondig verblijf bij Gestel over naar Lommel United. Bij de Belgische tweede klasser brak hij niet echt door en verkaste afgelopen winter weer terug naar V’waard. Hij hielp na de winterstop het blauwgele vaandelteam kampioen maken. Omdat er nog geen 15 competitiekruisjes achter zijn naam staan, is hij gerechtigd om Valkenswaard 2 naar promotie te helpen.
 
De rust werd bereikt met de brilstand: 0-0. Direct na de thee werd de wedstrijd open gebroken uit een standaardsituatie. Wie anders dan captain Jeroen Schilders gaf weer eens een “masterclass” vrije trap schieten, zie hier de goal, 1-0.
Dit doelpunt werkte bevrijdend voor Bladella en kwam steeds vaker onder de druk van Valkenswaard uit. Zo ook toen linksbuiten Arvid Bolkenstein de bal kreeg, op zijn Robbens naar binnen sneed, 2 à 3 verdedigers voorbij snelde en vanaf randje zestien binnen knalde. Prachtgoal! Maar die 2-0 stand was geflatteerd.
 
De duels bleven belangrijk: Jeroen Veron beet zich vast in zijn directe tegenstander, Roel Segers stofzuigde op het middenveld, Lars Pijnenburg sjorde in de spits en de oudjes bleven met passjes strooien. Op de linkerflank kregen ook Luuk Vosters en Dennis Swaans speelminuten. Valkenswaard bleef strijden om de stand een ander aanzien te geven en dat lukte enigszins. Plaaggeest Thom van de Donk opereerde nu vanaf de rechterkant en was gevaarlijk met een schot van afstand en met voorzetten afdraaiend van het doel. Na weer zo’n actie over rechts kwam een schot via een Bladella been in het doel terecht. Bas v.d. Wielen was kansloos op deze van richting veranderde bal: 2-1. Valkenswaard drong nog meer aan, maar in de resterende tijd konden beiden partijen geen doelpunt meer forceren, waardoor Bladella 2 de eerste tweeluik winnend afsloot met gelukkige 2-1!
 
Conclusie is dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld is tegen dit sterk Valkenswaard. Alle steun is 2e pinksterdag nodig om in de returnmatch in Valkenswaard deze voorsprong over de streep te trekken.
 
Als na het spelen van deze 2 wedstrijden nog geen beslissing is verkregen op basis van wedstrijdpunten, dan is het doelsaldo van deze 2 wedstrijden beslissend. Is dit ook gelijk, dan wordt de wedstrijd met 2x 15 minuten verlengd. Is het na 2x 15 min. nog gelijk, dan moeten strafschoppen de beslissing brengen.
 
De winnaar van deze reeks moet het op 31 mei en 7 juni nog opnemen tegen de winnaar van De Valk 2 - St.Michielsgestel 2. De Valk won de eerste pot thuis met 2-0.

 
www.bladella.nl
Op 4 juni hebben de meiden en onderbouw ook hun teams na goed overleg met trainers bekend gemaakt. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren heeft ‘Van der Heijden Transport &… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »