Nieuws

Peter Cosijns: 'Met veel strijd, inzet en beleving!!'

01 mei 2015
www.bladella.nl
Na de geslaagde missie in Helmond ( 0 – 4) moet de buit aanstaande zaterdag tegen Bergeijk worden binnengehaald. De buit is dan het klassebehoud zonder nacompetitie.

Komende zondag: Bladella – Bergeijk
De ook vertrekkende assistent-trainer Peter Cosijns kijkt terug
 
Zat er dit seizoen meer in dan klassebehoud?
Nee, dat denk ik niet. Ik had trouwens vooraf verwacht dat we gewoon in de middenmoot zouden gaan spelen en niet voor degradatie.
 
Hoe kijk jij aan tegen de prestaties in de loop van dit seizoen?
Wisselend, de ene keer hebben we door onze inzet en werklust goede wedstrijden gespeeld ondanks dat de resultaten dan niet altijd gunstig voor ons waren.
De andere keer gingen we met de verkeerde instelling het veld in, er was dan te weinig strijd en beleving. Dat resulteerde dan ook in, ik zal maar zeggen, zeer matige potten.
 
Waar zaten de sterke en de minder sterke punten van het team?
Sterke punten waren, als de neuzen dezelfde kant op stonden en iedereen zijn taak uitvoerde, het collectief, de strijd en beleving. Dan waren we goed bezig.
Minder was dat teveel jongens soms hun eigen wedstrijdje speelden. Ze voetbalden dan ook niet naar hun eigen mogelijkheden. Soms was de groep mentaal ook minder sterk. Daarbij scoorden we weinig uit ons eigen veldspel, maar meer uit spelhervattingen.
 
Over jou persoonlijk: welke bijdrage heb jij de laatste jaren kunnen leveren?
Mijn eigen bijdrage bestond uit het individueel geven van tips tijdens wedstrijden en trainingen.
 
Waarom stop je als begeleider van de selectie? Blijf je nog actief binnen Bladella?
Vier jaar ben ik nu assistent geweest bij Bladella 1 en heb daarbij twee trainers ‘versleten’. Veel jongens heb ik nog als speler in de jeugd gehad, dan wordt het een beetje te ‘eigen’. Daarom denk ik dat ik bij de selectie een stap terug moet doen en van meer nut kan zijn bij de jeugd. Bovendien sta ik elke week, ook door mijn dubbelfunctie bij de jeugd, bijna drie en een half uur op een avond op het veld. Dat is vrij belastend geweest en resulteerde in verschillende blessures. Daardoor werd mijn inbreng ook minder. Nu komt er een nieuwe trainer. Dit is dus een mooi moment voor vers bloed in de begeleiding.
Ik blijft waarschijnlijk nog wel actief als trainer bij een jeugdteam, ik zit in de VC-jeugd en ik help mee met de masterclass techniektraining voor de jeugd.
 
We eindigen met de traditionele vraag. Hoe wordt de uitslag op zondagmiddag?
Het wordt hopelijk, voor dit seizoen, onze laatste thuiswedstrijd. Ik hoop dat we ons voor eigen publiek veilig zullen spelen, met veel strijd, inzet en beleving. Ik ga dus voor een nipte overwinning. Dan kunnen we daarna met gerust hart de kantine ‘afbreken’ !!!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven