Nieuws

'Maar Bladella heeft toch vrijwilligers genoeg!'

19 april 2015
www.bladella.nl
Column Harrie Fiers. Ellen sprak me aan in de winkel van Frans. Ze was met haar moeder en stond bij de toonbank. Ze vroeg geïnteresseerd of het werven van vrijwilligers gelukt was.

“Nee”, zei ik, “het liep niet zoals wij wilden”.
Ze reageerde met: ‘Maar Bladella heeft toch vrijwilligers genoeg!!’. En toen was mijn verhaal te lang om dat in de winkel af te steken. Vandaar dat ik nu achter de computer zit. Want alle voetballers en ouders van de jeugd hebben vandaag een oproep gekregen om zich te melden als vrijwilliger. Of om er in ieder geval over na te denken.

Waarom heeft Bladella meer vrijwilligers nodig?

Ik denk om minstens drie redenen. Allereerst omdat de meeste vrijwilligers dat nu al minstens dertig jaar doen en nog meer grijze haren hebben en nog kaler zijn dan ik. Swiet van Rossum heeft hen, met zijn uitstraling, sinds medio jaren tachtig (!)  bij elkaar getrommeld. Echt rouleren en echt werven is sindsdien niet meer gebeurd en dus vissen de verantwoordelijken steeds weer in dezelfde vijver van minder kandidaten. Met als gevolg meer frustratie en steeds minder mensen die steeds meer werk op hun schouders krijgen.

De tweede reden, Ellen, is dat het in de toekomst gewoon financieel niet meer te behappen is. Leden moeten ‘kostenbesparend’ bezig zijn. Dat kan ook door sponsoren aan te trekken. Daarvoor moet je op pad. Natuurlijk ben je eerst bij de voetbalclub om te voetballen. Je maakt gebruik van de voorzieningen van die club. OK, daarvoor betaal je de contributie. Je hoeft geen helderziende te zijn om te weten dat de terugtredende overheid en stijgende kosten in de komende jaren voor meer tekorten gaan zorgen. Clubs moeten zelf hun broek gaan ophouden. Meer vrijwilligers maken dat mogelijk.

De derde reden waarom heeft te maken met het begrip eigenaarschap. Ja, ik kende dat woord ook niet maar in managersland betekent het dat de leden van de club zich daarvoor echt verantwoordelijk voelen. De groep mensen waar je bij hoort betekent iets voor je. Niet alleen draag je trots de blauwwitte clubkleuren en verdedig je het eerste team, ook al heeft dat terecht van Reusel Sport verloren. Je draait ook je partijtje mee als er iets georganiseerd wordt. Dan  is er bij Bladella veel meer mogelijk dan nu gebeurt om de leden het Wan Fijn Clubke-gevoel te geven. Deze column is veel te kort om al de mogelijkheden nu op te sommen. Zo’n een clubbinding maakt sterk, en een beetje gelukkiger.
Daarom Ellen, zou iedereen die de oproep heeft gekregen die eens moeten lezen, hem effe weg moeten leggen, eens moeten overdenken en dan een paar dagen later oppakken om in te vullen en terug te sturen. Alleen al voor het WFC-gevoel.


Harrie Fiers

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven