Nieuws

Dommelen - Bladella 2 - 1

19 april 2015
www.bladella.nl
‘Zonde, sunt, echt niet nodig, jammer!!! Dat waren de kreten van de supporters toen het Bladella weer niet lukte één toch verdiend puntje mee naar Bladel te nemen.

De ploeg moet nog steeds naar onder kijken om de degradatiestrijd te kunnen ontlopen.
 
Keerpunt in de wedstrijd was de 45ste minuut. Op advies van zijn assistent floot scheidsrechter Derks de snelle Arvid Bolkenstein terug wegens buitenspel. Die beslissing was aanvechtbaar. Na de vrije trap leek de goed spelende Bladella-defensie even de kluts kwijt en lag de bal achter Ruud van Stokkom in het doel. Daarmee was de stand 2 – 0 en leek de nederlaag voor Bladella al een feit.
 
Dommelen terecht op voorsprong
Het eerste doelpunt werd een kwartier eerder gemaakt door Dommelen-aanvaller Luuk Jansen die na een slalom vanaf het middenveld op de punt van de zestien een fraaie lob losliet die net achter de Bladella-doelman onder de lat viel (1 – 0). De actie was typerend, door hun individuele kwaliteiten hadden de tegenstanders meer kans op succes. Hoewel Bladella met werklust en combinatiespel bleef proberen werden de voorwaartsen als Ruud Leermakers en Arvid Bolkenstein nauwelijks in het spel betrokken en ontstond er geen echt gevaar. Tot in de laatste minuut van de eerste helft dus. Toen de scheids voor rust had gefloten was de constatering aan twee kanten: terechte voorsprong van Dommelen, maar 2 – 0 is teveel. Dat vond ook wedstrijdmascotte Giel van de Ven, keeper van E6.
 
Een ander Bladella
De tweede helft gaf vanaf het begin een andere wedstrijd. Dommelen zakte terug en loerde op de gevaarlijke counter terwijl Bladella met Geert van Overbeek als vervanger voor de Rick Seuntiëns meer de aanval zocht. De defensie stond goed met Mark Adams, Cas Vosters en Hans van Kemenade. Op het middenveld kwamen de acties van Pim van Erp, Ibou Bot, Joep van de Ven en Tom Maas nu ook beter tot hun recht en daardoor ontstond er gevaar voor het Dommelen-doel. Bij een scrimmage in de 65ste minuut raakte de bal een arm van een verdediger en dus kon Ruud Leermakers vanaf 11 meter aanleggen. Hoewel hij de goede hoek koos had doelman Soeteman geen kans (2 - 1)  Daarna kwam Dommelen niet echt meer in het spel en voerde Bladella de druk verder op. Roel Segers verving daarom ook de leeg gespeelde Ibou Bot.
 
De kans van Arvid
De beste kans op de gelijkmaker was in de 75ste minuut voor Arvid Bolkenstein. Op vijf meter voor het doel was hij blijkbaar zo verrast door de mogelijkheid die hij kreeg dat hij niet meer dan een rollertje van zijn schoen liet komen waardoor de bal door de doelman kon worden opgeraapt. Dit schot illustreert de machteloosheid van Bladella. De werklust was prima, de acties zijn doordacht maar de afwerking was te zwak. Kansjes die er in het laatste kwartier nog kwamen, als van Tom Maas en Roel Segers, werden niet benut. De nederlaag was dan misschien niet terecht maar om punten te halen moet er wel meer gescoord worden. En daar zit het probleem.
 
Supporters op uw post!!
Bladella maakt zich op voor de uitwedstrijden tegen, komende zondag, HVV uit Helmond en tegen Bergeijk. De laatste wedstrijddag is tegen de gedoodverfde kampioen Rood Wit Veldhoven. Het lijkt erop dat Bladella in de andere wedstrijden punten moet pakken. Dat moet lukken!! Supporters op uw post!!!

Zie ook het fotoverslag van de Trompettercup.
2015-04-19

Dommelen Bladella 2 - 1


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven