Nieuws

Piet Daniëls: 70 jaar Bladella

18 april 2015
www.bladella.nl
Eigenlijk had het in januari al moeten gebeuren. Toen was er de huldiging, met de andere jubilerende leden. Alleen, het 70-jarig speldje was er nog niet. Nu wel, en de voorzitter kwam ermee bij Piet thuis.

Na de zondagse wedstrijd van het vaandelteam was het weer ouderwets gezellig in het ouderlijk huis van de familie Daniëls aan de Hofdreef. Moeder Net en vader Piet zaten tevreden tussen hun zeven kinderen, de dochters Ankie, Marion en Christie en hun voetbalzonen Will, Toon, Peter en John. Toen de Bladella-voorzitter met de speld en de bloemen binnenkwam stak linesman John net een verhaal af over de scheidsrechter van die middag. En trainer Toon vertelde hoe zijn Netersel de laatste tien minuten een zekere  overwinning tegen HMVV toch nog uit handen gaf, de wedstrijd eindigde in 3 – 3.
 
Zo moet het vroeger op zondagmiddag ook geweest zijn: de mannen, met Piet voorop, strijdend om het grootste voetbalgelijk, kijkend naar Studio Sport, terwijl de dames, moeder, dochters en de kouwe kant op de achtergrond van hun wijntje dronken. Vervlogen rijden, het gaat momenteel minder met de gezondheid van Piet en daarom woont hij eigenlijk al een tijdje in het Verpleegtehuis.
 
Maar nu de huldiging. Het wordt wat stiller. De voorzitter, René Walenberg, doet zijn verhaal van de nieuwjaarsreceptie niet opnieuw maar biedt zijn excuses aan en noemt deze bijeenkomst een prima gelegenheid om iets recht te zetten. Bij Piet spelt hij het 70-jarig jubileumspeldje op en voor Net zijn er de blauwwitte bloemen. Even later, de Bladella-delegatie was net vertrokken, neuriede Piet het clublied: ‘Zwarte Broek en Blauw Trui’.
 
Iedereen in de kamer is er zich van bewust dat dit een gedenkwaardig moment is. Een moment van dank, bewondering en waardering voor een echte Bladella-voetbalfamilie in de vorm van dat ene speldje en die ene bos bloemen. Maar wel heel erg gemeend….

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven