Nieuws

Pim van Erp: "Verder weg uit de degradatiezone'

09 april 2015
www.bladella.nl
Komende zondag: Bladella – Nevelo. Gezien de laatste wedstrijden en de stand op de ranglijst zal het weer op strijd aan moeten komen. Dat betekent weinig weg geven en vechten voor de punten.

Zo duidelijk en terecht als in sommige commentaren werd geschreven was de zege van Braakhuizen op Bladella zeker niet, ook als we de blauwwitte Bladella-bril afzetten. Technisch beter waren de gasten uit Geldrop wel maar voor het team van Jasper van Hoof waren er wel degelijk mogelijkheden. Maar de kansen die er kwamen werden niet benut. Pim van Erp, regelmatig ‘Man of the match’, zat zich te verbijten op de bank en keer ernaar.
 
Pim, hoe zag jij zondag de krachtsverhouding in het veld?
Naar mijn idee ging de wedstrijd gelijk op, met Braakhuizen iets meer in balbezit. Het was een wedstrijd waarbij beide ploegen niet veel uitgespeelde kansen kregen. Uiteindelijk scoort Braakhuizen op basis van individuele kwaliteit, en dan is het jammer dat je op het laatst van de wedstrijd net niet meer weet te scoren. Dat zou een niet onverdiend gelijkspel hebben opgeleverd.
 
Bladella speelde een goede eerste helft. Waardoor waren we in die periode beter dan daarna?
Naar mijn idee zat er niet zo heel veel verschil tussen beide helften. Alleen met een 0-1 achterstand moet je op een gegeven moment iets meer naar voren voetballen en dan is Braakhuizen zeer gevaarlijk in de omschakeling met de snelheid die ze voorin hebben.
 
Hoe gaat het met jou persoonlijk? Waarom blijft voetbal voor jou een aantrekkelijk spelleke?
Ik ben blessurevrij en het gaat verder uitstekend met mij! Ik ben recentelijk afgestudeerd voor mijn tweede master en inmiddels stort ik me op de arbeidsmarkt. Daarnaast ben ik inderdaad nog steeds woonachtig in Bladel. Ik voetbal al vanaf mijn zevende en ik blijf het spelletje nog steeds leuk vinden, dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven. Het competitie-element in de sport is altijd leuk, en zeker als dit in teamverband wordt gedaan. Het mooie aan voetbal zit hem in de kleine dingen zoals aannames, leuke acties en splijtende passes, waar je niet altijd perse voor naar Barcelona hoeft te kijken.
 
Los van deze wedstrijd, ben je tevreden over je eigen spel, je eigen inbreng?
Over het hele seizoen ben ik tevreden over mijn eigen spel. Ik probeer elke wedstrijd alles te geven, en ik denk dat ik daarbij ook vaak een constant niveau laat zien. Uiteraard kun je altijd nog beter worden.
 
Wie kampioen gaat worden in deze klasse is niet zo moeilijk. Maar wie gaat er degraderen en wie speelt de nacompetitie? Durf je te voorspellen?
Het lijkt me vrij duidelijk dat HVV Helmond direct gaat degraderen. Daarnaast is er de strijd tussen Bergeijk en Jong Brabant om de directe degradatie te ontlopen. Ik ken het programma van deze ploegen niet precies, maar ik vond Jong Brabant van die twee de betere ploeg. Uiteindelijk is er dan nog een ploeg die ook de nacompetitie voor degradatie in moet. Dit zal zeer spannend worden in de laatste wedstrijden, maar ik verwacht dat dit Oisterwijk zal zijn.
 
Hoe kunnen we zondag van Nevelo winnen? En hoeveel gaat het dan worden?
Gezien de laatste wedstrijden en onze stand op de ranglijst zal het weer op strijd aan moeten komen. Dat betekent weinig weggeven en vechten voor de punten. We krijgen vaak genoeg kansen in de wedstrijd, dus die moeten we benutten. Ik voorspel een 2-1 overwinning.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven