Thaiboksen met E3 ...!

01 april 2015
www.bladella.nl
Om de sfeer en saamhorigheid er in te houden zoeken trainers nog wel eens naar nieuwe uitdagingen, zo ook E3. Resultaat? Zaterdag speelden ze een dijk van een wedstrijd: E3 – Geldrop E2 6-2!!

Het team is door het kampioenschap van de afgelopen najaarscompetitie terecht gekomen in de eerste klasse en hier komen ze nog al wat flinke kerels tegen. Aangezien de E3 er in alle gevallen stevig tegen aan gaat is het best wel bikkelen voor ze. We vinden dat ze dit als team voorbeeldig aanpakken en na een wat moeizame eerste wedstrijd laten ze weer ouderwets hun tanden zien.
Maar om hier toch eens wat meer mee te doen en ook om ze wat afwisseling te bieden waren we op zoek naar andere mogelijkheden.
Het was ons ter oren gekomen dat Bladella de parkeerplaats niet meer voor zichzelf heeft maar deze sinds kort deelt met Training Unit, een heuse sport- annex boksschool. We wisten ook dat er Thaiboksen gegeven werd en dit deed ons een lichtje branden, zou het leuk zijn voor ons team om dit een keer te doen?
Na een normale doordeweekse voetbaltraining hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we eens gaan informeren naar de mogelijkheden.
De eigenaar Ludo Kaethoven regelde meteen een training voor ons de week erop. Dit alles trouwens tegen een sterk gereduceerd tarief omdat hij graag wil dat iedereen kennis maakt met zijn sportschool en dit als goede buur van VV Bladella ook wil tonen. Daarop hebben we het via de WhatsApp groep aan alle spelers doorgegeven en dit werd met enorm enthousiasme ontvangen, een echte training in Thaiboksen, dat was nog eens wat anders.

Na een week voorpret was dan toch het grote moment daar, alle spelers en natuurlijk de trainers (Camiel de Kort en ondergetekende) stonden klaar om er tegen aan te gaan.
Dat hadden we geweten!!!!!
We begonnen na een korte kennismaking met een conditie- en bewegingscircuit, dit bestond uit korte sprongen over hekjes en op handen en voeten tussen pionnetjes doorkruipen. Daarna werden er verschillende vormen in een circuit aangeboden waarbij we met halters, push-ups, balans-oefeningen en met touwen (zgn. rope-training) er steeds een minuut volle bak tegen aan konden.
Het zweet gutste eraf, met name bij de trainers. Na deze heftige inleidende training begonnen we aan het echte werk. We kregen uitgelegd hoe je een goede trap moet geven en ook waar die terecht moet komen. Dit was voor onze jongens natuurlijk erg interessant, leren trappen en dan niet tegen een bal. Daarna kwamen de kussens die we moesten vasthouden en waar we vervolgens dan volle bak tegenaan konden trappen, ook dit vonden ze geweldig. Achter dit stevige werk werd het volgende aangeboden, ze mochten de bokshandschoenen aan gaan doen en er werden maar liefs 10 bokszakken tevoorschijn getakeld. Ze leerden verschillende stoten zoals de jab, de hoek, de cross en de uppercut, ook werden er hiervan verschillende combinaties aangeboden. Ze mochten hierna los op de bokszakken. De combinaties van stoten en trappen volgenden elkaar in hoog tempo op.
De K1 was aangekomen in Bladel, Fernando Hoost, Semmy Schilt en Peter “The Dutch Lumberjack” Aerts, eat your heart out, Bladella E3 was begonnen aan de remake van Kickboxer.
Maar aan alles komt een einde en we zagen dat de heren toch wel enigszins vermoeid raakten (de trainers in ieder geval zeker). Om het af te sluiten mochten de spelers nog even sparren met Ludo waarbij ze mochten laten zien dat ze er wat van hadden opgestoken.

We hadden een geweldige alternatieve training gehad onder leiding van Ludo Kaethoven die ze op een enthousiaste, inspirerende en respectvolle manier heeft leren kennismaken met het thaiboksen.
We kunnen het iedereen bij Bladella van harte aanbevelen om hier eens te gaan kijken en misschien de training eens op een andere manier in te vullen.
De spelers hebben genoten en willen het graag nog een keertje doen, maar gelukkig bleek hun conclusie wel dat ze liever bleven voetballen.
Zaterdag speelden ze in ieder geval een dijk van een wedstrijd waarbij ze lieten zien zich absoluut niet aan de kant te laten zetten.

 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »