Nieuws

Puntendeling bij Oirschot Vooruit - Bladella

29 maart 2015
www.bladella.nl
Koude, regen en wind bepaalden de omstandig-heden waarin moest worden gespeeld. De 2-2 uitslag was een afspiegeling van de verhoudingen op een moeilijk bespeelbaar veld.

Doorglijdende ballen op een natte grasmat werkten in het voordeel van de voorwaartsen. Gelukkig waren deze omstandigheden niet doorslaggevend voor het uiteindelijke gelijkspel.
 
Het begin was duidelijk voor Oirschot Vooruit. Direct na de aftrap trok de ploeg ten aanval. Het succes kwam al na drie minuten. Bladelladoelman Bas van de Wielen wist een eerste schot te keren maar tegen de tweede inzet was hij kansloos; Teun Derks was namens de gastheren trefzeker. Bladella was deze koude douche snel te boven. Bij een kopbal van Cas Vosters stond doelman Rowan Wubbolts op de goede plaats. Na een kwartier spelen was Roel Segers dicht bij een doelpunt. Zijn inzet werd ten koste van een hoekschop van de doellijn gehaald. Het bleek uitstel. De door Joep van de Ven genomen hoekschop werd fraai koppend verzilverd door Cas Vosters van de Bladellaluchtmacht.
Daarna ontspon zich een strijd waarbij beide verdedigingen moeite hadden met doorschietende ballen op een natte grasmat. In deze periode kwamen er twee enorme kansen voor de Oirschotvoorwaartsen maar die waren niet aan hen besteed.
Na veertig minuten speeltijd moest bij Bladella de geblesseerde Rick Seuntiëns vervangen worden door Robin Brekelmans, die zijn invalbeurt goed vervulde.
Tot aan de rust zag mascotte Job Vlems beide ploegen nog kleine kansen hebben maar niet scoren.
 
De tweede helft begon met een offensief van Oirschot Vooruit maar verder dan drie hoekschoppen kon men niet komen. Dat veranderde in de dertiende minuut na rust toen aanvoerder Joris Swaanen een goedlopende aanval over de rechtervleugel doeltreffend afrondde. Bladella reageerde met een doelpoging van Tom Ansems. Zijn schot ging echter net naast. Direct daarna kwam Bladella weer op gelijke hoogte. Een voorzet van rechts werd door de goed spelende Hans van Kemenade doorgekopt en Ruud Leermakers kon daardoor de gelijkmaker scoren. Oirschot Vooruit ging nog meer drukken. Alweer een goed lopende aanval over de rechtervleugel resulteerde in gevaar voor het Bladelladoel. Robin Brekelmans redde echter op de doellijn. In het centrum van de Bladellaverdediging werd de veel scorende spits Dennie Banda goed aan banden gelegd. Dat haalde veel venijn uit de aanvallen van Oirschot Vooruit.
 
In de laatste periode van de wedstrijd was de vermoeidheid op de gezichten van de speler af te lezen. Beide ploegen gaven alles om nog een overwinning uit het vuur te slepen. De Tipmastboys waren er nog het dichtst bij. Joep van de Ven, die met zijn vrije trappen steeds voor gevaar zorgde, probeerde het in blessuretijd via de linkerkant van het veld met de linker voet. Zijn schot viel buiten bereik van de doelman op de lat. De goed leidende scheidsrechter Elbersen floot enkele minuten daarna voor het einde. De uitslag was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen op een moeilijk bespeelbaar veld.
 
Op Tweede Paasdag spelen de Tipmastboys de inhaalwedstrijd thuis tegen Braakhuizen. Braakhuizen is een ploeg met wisselende successen. Hopelijk kan Bladella de opgaande lijn nog verder doorzetten.
2015-03-30

Oirschot Vooruit -Bladella 2 - 2


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven