Nieuws

Bladella brengt één punt mee uit Oisterwijk

16 maart 2015
www.bladella.nl
Het duel stond in het teken van punten vergaren om de nacompetitie te ontlopen. De 1-1 eindstand was een terecht resultaat. De beide teams hadden echter op meer gerekend.

In het veld stonden twee hardwerkende ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Dat gaf veel duels op het middenveld en weinig ruimte om de spitsen aan het werk te zetten.
 
De opening was voor Oisterwijk. Aanvaller Coen Damen brak direct na de aftrap door op rechts en leverde een hard schot af. Bladelladoelman Jordi van Gils trad reddend op. Direct daarna kwam de bal via een goed opgezette aanval door Lars Pijnenburg en Roel Segers bij Tom Ansems. Zijn schot ging een metertje naast het doel. Daarna volgde een lange periode van hoofdzakelijk middenveldspel gesteund door compromisloze verdedigers. Kansen kwamen er voor beide partijen nauwelijks. Toch kwam Bladella na een half uur speeltijd aan de leiding. In de Oisterwijkse verdediging werd in eigen strafschopgebied hands gemaakt. Aanvoerder Ruud Leermakers scoorde onberispelijk uit de toegekende strafschop. In het resterende kwartier van de eerste helft speelde Oisterwijk veel de kaart van de snelle Coen Damen. Zijn directe tegenstander, Mark Hendriks, wist dit gevaar goed te neutraliseren. Bladella zette daartegenover een uitbraak over rechts die Tom Ansems in scoringspositie bracht. De Oisterwijkse sluitpost stopte echter de inzet.
 
De eerste fase van de tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld. Aanvaller Coen Damen was verhuisd naar de linkervleugel maar ook Pim van Erp wist de rechtstreekse confrontaties te winnen. De duels werden vooral op het middenveld wat forser waarvan met name Tom Maas nogal eens slachtoffer was. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam Oisterwijk met tien man te staan. Zoals meer gebeurt in dergelijke situaties haalt een ploeg daar extra energie uit. Oisterwijk werd geleidelijk aan sterker vooral als centrale verdediger Willem-Jan van Rooij zich met de aanval bemoeide. Het was die speler die in de 63ste minuut na goed voorbereidend werk van Youssef Kharichef van afstand de 1-1 liet aantekenen. Tot aan de tachtigste minuut bleef Oisterwijk het initiatief houden zonder echt gevaarlijk te worden. Daarna kon Bladella de wedstrijd weer wat meer in evenwicht brengen.
Oisterwijk was tevreden met een punt en beperkte zich tot verdedigend werk. Het vroege storen van de Oisterwijkers zorgde er voor dat Bladella ook in de laatste fase van de wedstrijd geen vuist kon maken. In blessuretijd werd een tweede Oisterwijker voortijdig naar de kleedkamer verwezen. De tijd was echter te beperkt voor de Tipmast Boys om daarvan te profiteren.
Mascotte Teun de Kort zag het vanuit de dug-out allemaal gebeuren. Nog een jaar of tien en dan kunnen de supporters zien of Teun ervan heeft geleerd. Er zat op een moeilijk bespeelbaar veld voor beide partijen niet meer in. Het brengt ze niet verder weg van nacompetitievoetbal. De komende weken zijn voor beide ploegen erg belangrijk. Bladella’s volgende tegenstander is Wilhelmina Boys, een ploeg met veel voetballend vermogen maar erg wisselvallig. In dat laatste liggen de kansen voor Bladella.
2015-03-16

Oisterwijk - Bladella 1 - 1


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven