Nieuws

Weer 6 puntenpot, nu in Oisterwijk

13 maart 2015
www.bladella.nl
Zondag staat de op 1 februari afgelaste wedstrijd Oisterwijk - Bladella op het programma. Beide partijen zijn alleen gebaat met winst. Dat belooft weer een spannende voetbalmiddag!

Opsteker
Hèhè opdracht één is geslaagd; winnen van Jong Brabant! Gezien het overwicht had de buit al ruim voor de rust binnen moeten zijn. Toch duurde het tot de laatste minuut voordat de spanning er echt af was. Concluderend: het kostte teveel kruim, inclusief enkele kwalijke kaarten. Plus was de passie waarmee weer werd gespeeld. Dat was ruim voldoende voor de 2-4 winst. Weliswaar was het niveau niet bijster hoog, maar dat brengt ongetwijfeld de druk met zich mee. We kunnen beter.
 
Klassement
Alle concurrenten onderin verloren. Opnieuw haasje-over met Spoordonk, nu op twee punten, en een marge van vijf punten op Oisterwijk. Dat geeft wat lucht, maar de strijd is nog geenszins gestreden. De volgende opdracht voor het keurcorps van Jasper van Hoof is de confrontatie met Oisterwijk winnend afsluiten.
 
Zwaar weer
Het gaat allesbehalve goed op sportpark Den Donk. De laatste overwinning van het team coach Rob v.d. Kaaij –hij verkast in de zomer na drie jaar naar SC Olympus - dateert al weer van 26 oktober: 1-0 tegen RKVVO. Uit de laatste tien partijen werden maar twee puntjes vergaard. De afgelopen vier wedstrijden leverde zelfs een negatieve score op van maar liefst 3-25. Op de thuisbasis werden totaal tien punten behaald en op vreemde bodem vijf: winst in Helmond en gelijke spelen bij Bladella en Braakhuizen. Heel opmerkelijk waren de 14-0 tegen (bijna) kampioen Rood Wit V., het 0-1 verlies tegen het toen nog puntloze Helmond en afgelopen zondag de 7-0 tegen Oers. ‘Het waren zoals gewoonlijk weer de personele problemen. Weer 3 dagen bezig geweest om voldoende spelers te krijgen’, aldus een gefrustreerde trainer in het BD.
De 100jarige vereniging verkeert in zwaar weer.
 
Krap
Bij de jeugd zit geen vervat. Oisterwijk heeft, behalve drie meidenteams slechts één D- en één F-team in competitie. Om in de buurt van de clubambitie te komen blijft het dus noodzaak om steeds ‘vreemde’ spelers aan te trekken. Ook doorschuiven op zondag is mager: Oisterwijk 2 speelt reserve 5e klasse en ligt op kampioenskoers (zondag de topper tegen Taxandria 3) en het enige andere seniorenteam bungelt met twee punten onderaan in de res. 6e klasse.
Fusieplannen met buurman Nevelo en/of Taxandria verdwenen steeds voortijdig in de prullenbak.
 
Bleek blauwwit
Maar ook Bladella is aan een moeilijk seizoen bezig. Op de Smagtenbocht werden elf punten behaald en van elders gingen negen punten mee naar huis (Spoordonk, Bergeijk en JongBrabant). Die score is ook maar bleekjes. Om boven de nacompetitiestreep te eindigen moeten uit de laatste zeven duels daarom nog de nodige punten behaald worden. Allereerst op de naaste concurrentie, die tellen immers dubbel! Dat zijn de potten tegen Oisterwijk, Helmond en Bergeijk. Te beginnen dus zondag bij Oisterwijk.
 
Heftige duels
De geschiedenis leert dat het daar altijd kwaad kersen eten is en vaak niet erg verheffende partijen oplevert. Zo scoorde ‘respect’ vorig jaar bij de wedstrijd in Oisterwijk niet hoog. In een tumultueuze strijd kroop Bladella door het oog van de naald. Een uurlang moest er met tien man gespeeld worden. Toen de kruiddampen waren opgetrokken was een gelukkig blauwwit punt en een roodgefrustreerde tegenstander het uiteindelijk resultaat.
In de thuiswedstrijd dit seizoen liep het ook niet soepel: 1-1. Oisterwijk was een stuk brutaler, bleek een meester in het bespelen van de scheidsrechter en tegenstander, maar was ook dreigender, vooral door veelvuldig balverlies en matige opbouw van de blauwwitten. Keeper Ruud bezorgde de Tipmast Boys nog een puntje door goede reddingen in de 2e helft; hij stopte zelfs een penalty.
 
Zes punten
De 3-3, tussen de debacles van de laatste weken door bij het sterke Braakhuizen, moet toch een flinke waarschuwing zijn. Oisterwijk heeft immers technisch voetbalvermogen in de ploeg. Door de Tipmast Boys zal gestreden moeten worden. Gezien het klassement zijn beide teams namelijk alleen gebaat bij een goed resultaat. Winst ook in deze confrontatie, die onder leiding staat van scheidsrechter Robin Koster (hij floot ook de clash met aartsrivaal Reusel Sport thuis) levert immers zes punten op!
Met passie de strijd aangaan én het verstand gebruiken geeft de grootste kans op succes! Positieve steun van de aanhang, samen met mascotte Teun de Kort (E3) is zeker nodig!
Sportpark Den Donk, Sportlaan 24, 5062 JK Oisterwijk is zondagmiddag the place to be.


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven