Nieuws

Jammerlijk verlies tegen RKVVO

02 maart 2015
www.bladella.nl
Voor rust was RKVVO, tot de zestien, heer en meester. De partij kantelde in het laatste halfuur volledig. Het blauwwit overwicht, nota bene met 10 man, kwam echter te laat.

Met een harde wind van doel naar doel bleek het voor de spelers moeilijk hun voorwaartsen te bereiken. De wedstrijd kenmerkte zich dan ook door veel duels ver van die doelen. In de wedstrijd zijn welgeteld vier ballen tussen de palen gekomen waarbij keepersingrijpen noodzakelijk was. Drie daarvan waren doeltreffend.
De eerste helft had RKVVO het beste van het spel dat zich voornamelijk afspeelde op het middenveld. Beide ploegen waren niet in staat kansen te scheppen. De ruststand 0 – 2 was niet het gevolg van uitgespeelde kansen maar van grote verdedigingsfouten. In de 39ste minuut maakte een moeilijke terugspeelbal op doelman Ruud van Stokkom het Oerlespits Sam Heinemans wel heel gemakkelijk om de score te openen. Nog nadenkend over wat fout ging, liet de Bladellaverdediging een minuut later Martijn van Beek over rechts ongehinderd naar het doel lopen en 0-2 aantekenen. De wedstrijd leek gespeeld omdat RKVVO beter was in het combinatiespel en daardoor meer balbezit had.
 
In de tweede helft kwam Bas van de Wielen de geblesseerde doelman Ruud van Stokkom vervangen. Het spelbeeld veranderde in eerste instantie niet. Dat gebeurde verrassenderwijs pas toen Joep van de Ven zijn tweede gele kaart kreeg en Bladella met tien man verder moest. Nog meer gemotiveerd namen de tien van de Tipmast Boys toen het initiatief in handen en moest RKVVO terug. Nicky Buijs werd vervangen door Stan Smolders en Tom Maas ging aanvallender spelen. Achterin moesten Man of the match Pim van Erp, Cas Vosters en Hans van Kemenade de spaarzame aanvallen van RKVVO opvangen. In de 70ste minuut kon de voor Robin Brekelmans ingevallen Mark Hendriks vanaf de linkervleugel een voorzet op maat afleveren. Bladellaspits Ruud Leermakers maakte het prima af. Het was reden voor Bladella om er nog een schepje bovenop te doen. In en om het veld liep de spanning op. Bladellamascotte Femke Willems zat met een rode kleur naast de reserves in de dug-out. Dat Bladella met een speler minder in het veld stond was niet te merken. Na de 1-2 concentreerde RKVVO zich op counters maar dat leverde niets anders op dan één hoekschop. Met nog een kwartier speeltijd mocht Anel Selimovic een vrije trap nemen. Die werd prachtig doorgekopt naar Tom Maas. Deze was, op een enkele meter van het doel, erdoor te zeer door verrast om hard uit te halen. Het werd een te zacht schot dat RKVVO-doelman Robbert Koek gemakkelijk kon verwerken. Het feit dat de laatste vijf minuten Hans van Kemenade zich ook nog voorin meldde, kon niet leiden tot een tweede treffer voor de blauwwitten. RKVVO was zeer tevreden dat het de overwinning over de tijd kon brengen.
 
Komende zondag speelt Bladella in Berkel-Enschot tegen Jong Brabant. Die ploeg staat op een nacompetitieplaats, een plaats waar Bladella graag van weg wil blijven. De wedstrijd kan daardoor getypeerd worden als een zespuntenwedstrijd.

2015-03-02

Bladella - RKVVO 1-2 1 maart 2015


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven