Nieuws

Reusel Sport wint kempenderby: 4 - 2

23 februari 2015
www.bladella.nl
De verwachtingen in beide kampen waren hoog. De kempenderby bood alles, behalve goed voetbal. Reusel sport toonde zich uiteindelijk de sterkste en won verdiend met 4 – 2.

Reusel Sport startte fel en zette Bladella meteen onder druk. Reeds in de eerste minuut was er een kopkans maar de bal ging naast het doel. Gaandeweg kon Bladella zich meer laten gelden en in de 7e minuut zagen we een prima Bladella aanval, maar Pim van Erp mistte de voorzet van Nicky Buis. Even later was het echter wel raak. Mark Adams bediende Anel Selimovic prima in de ruimte. Anel kapte een verdediger uit en met een droge knal in de korte hoek zette hij Bladella op een 1 – 0 voorsprong.
 
In de 16e minuut was Reusel Sport dicht bij de gelijkmaker, maar uit een scrimmage ging de bal op wonderbaarlijke manier niet in het doel. Even later moest Joep van de Ven zich geblesseerd laten vervangen door Tom Ansems. De wedstrijd werd harder en harder en de verzorgers van beide partijen hadden hun handen vol om geblesseerde spelers weer op te lappen. In de 27e minuut kreeg Geert van Overbeek geel voor een vermeende overtreding op Boy Janssen. Reusel Sport kwam enkele malen gevaarlijk voor het Bladella doel maar het duurde nog tot de 40e minuut voordat Reusel Sport op gelijke hoogte kon komen. Uit een hoekschop kopte Frans Heesters in de bovenhoek binnen. 1 – 1.
 
Op slag van rust kwam Reusel Sport op voorsprong. Na balverlies van Bladella op het middenveld werd Ralf Lavrijsen vrijgespeeld en hij scoorde beheerst de 2 – 1. Even later kreeg Pim van Erp geel na een overtreding op Steef Vosters. Op basis van het vertoonde spel ging Reusel Sport met een verdiende voorsprong de rust in.

Na rust waren nog niet alle supporters op hun plaatsen teruggekeerd of de bal lag al op de penaltystip. Doelman Ruud van Stokkom haalde in de ogen van de scheidsrechter een Reusel Sport speler onderuit en de toegekende penalty werd benut door Steef Vosters. 3 – 1. In de 51e minuut werd Mark Hendriks vervangen door Ruud Leermakers en dit kwam het Bladella spel ten goede. Reusel Sport werd teruggedrongen en toen een Reusel Sport speler in het strafschopgebied de bal tegen de hand kreeg floot scheidsrechter Dursun voor een penalty. Ruud Leermakers scoorde beheerst de 3 – 2. De Tipmast Boys  gingen op zoek naar de gelijkmaker en Anel Selimovic zag een hard schot gekeerd door doelman Rick Bogaars.
 
Hierna kwam er meer evenwicht in de strijd en Reusel Sport wisselde Nick Wouters en Tom Peters voor Rick Dierckx en Tuur de Laat.  Bij Bladella kwam Ron Coolbergen de moegestreden Nicky Buis vervangen. In de 90e minuut kreeg Geert van Overbeek zijn tweede gele kaart, dus hij kon vertrekken. Reusel Sport profiteerde direct door Tuur de Laat die doeltreffend uithaalde. 4 – 2.
 
Ver in blessuretijd kreeg ook Reusel Sport speler Boy Janssen zijn tweede gele kaart. Bladella kon geen vuist meer maken, tot teleurstelling van mascotte Jori van Kemenade.
 
Al met al een verdiende overwinning voor Reusel Sport. Bladella komt a.s. zondag in actie tegen RKVVO.

Zie ook: verslag Reusel Sport-site,  verslag ED en foto's Trompettercup (Jan Wijten)
2015-02-23

RSP _ Bladella 4 - 2


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven