Reusel Sport - Bladella!!

19 februari 2015
www.bladella.nl
Zondag wordt de meest spraakmakende klassieker uit de verre omtrek gespeeld. Na het carnavalsgedruis is deze derby weer het gesprek van de dag. Om 14:30 uur zondag begint dat spektakel...

Slechte generale
Met het predicaat ‘de slechtste wedstrijd ooit’ is Spoordonk thuis van vorige week de geschiedenis ingegaan. Werkvoetbal was op Blaalse knollentuin de strategie en daarin was Spoordonk volledig de baas. Aanvoerder Tom Maas met z’n manschappen kon geen fatsoenlijke bal bij een andere blauwwitter krijgen. Dat deze ‘bad match’ toch nog een puntje opleverde in plaats van een 3-, 4-1 verlies was geheel te danken aan keeper Ruud. Hij verdiende een standbeeld voor het ‘gestolen’ punt: 1-1.
 
Thuisverlies
Na een zwaar carnavalsweekend is het de vraag of het keurkorps van Jasper van Hoof zondag, in het hol van de leeuw, de collectieve offday kan doen laten vergeten. Een mooier podium als Reusel Sport - Bladella voor eerherstel is natuurlijk niet denkbaar. Ook het verdiende verlies in de grensderby thuis van 5 oktober roept revanchegevoelens op. Toch begon Bladella goed aan de laatste burenstrijd. Maar toen Reusel Sport na 20 minuten wel wist te scoren nam de geelzwarte vechtmachine het heft in handen. De Tipmast Boys konden geen antwoord vinden op de robuuste duelkracht van de tegenstander. De lange bal was steeds een makkelijke prooi voor het potige verdedigingsblok uit Reusel. Het fysiek mindere Bladella kwam daardoor nauwelijks onder de druk uit.
 
Ranglijst
De laatste weken voor de winterstop leek Bladella de weg naar een riantere positie op de ranglijst eindelijk gevonden te hebben. -Spoordonk wordt vooralsnog als een kwalijk incident gezien-. Reusel bewandelde een omgekeerde weg. Na een meer dan uitstekende start moesten eind november twee punten in Spoordonk gelaten worden. Daarna volgden twee zeperds: 2-5 thuis tegen Oirschot Vooruit en bij Wilhelmina Boys werd maar liefst met 8-0 gehakt gemaakt van de Reuselse droom. Of met de laatste 1-1 bij Nevelo de geelzwarte trein weer op de rails staat zal zondag gaan blijken. Maar een blik op de ranglijst toont aan dat Bladella de punten het hardst nodig heeft. Reusel Sport/Faes Groep is een stugge ploeg, die veel strijd kan leveren en het best rendeert bij vechtvoetbal. Het is aan de blauwwitte vaandeldragers om daar deze keer wel een afdoende antwoord op te vinden.

 
Koude oorlog
In de wandelgangen wordt uiteraard al weer druk gespeculeerd over deze 62e confrontatie tussen beide kemphanen. Zo zou een belangrijk deel van de geelzwarte selectie deze week aan het (après) skiën zijn. Is ‘niet trainen = niet voetballen’ voor teamchef William Hoeymans wel uitvoerbaar bij zo’n belangrijke prestigestrijd?! Andere stemmen weten zeker dat er maar twee geelzwarten in de sneeuw vertoeven en ‘die doen normaal ook helemaal niet eens mee.’ Over en weer probeert men zich ook al te verschuilen achter blessures van ‘belangrijke’ mannen. De praktijk leert echter dat dergelijke pijntjes snel verdwijnen als het affiche ‘Reusel - Blaal’ van de pers rolt. Dat het Reusel ‘daarom’ gaat aflassen, daar gelooft, na het bizarre modder-storm-ballet van 28 februari 2010, zelfs de meest goedgelovige niet meer in.
Dergelijke ‘voorbeschouwingen’ zijn van de week op de verjaardag van Martin Dirkx, beter bekend als Tinus Tuut, ongetwijfeld weer tot in den treure gebezigd. Deze markant Reusel Sport fanaat werd 65 jaar en natuurlijk kreeg hij ook de felicitaties uit het vijandelijke kamp, van de Bladella selectie, toegestuurd. Zo wordt de altijd spraakmakende ‘derbyhectiek’ van alle kanten weer flink opgepookt!

 
Op naar Reusel...
Ieder zichzelf respecterende teamleider mobiliseert dezer dagen zijn manschappen. Ze trekken in het blauwwit ten strijde om Bladella in Reusel onvoorwaardelijk te gaan steunen. Dat alles om een derbysfeer te creëren dat er ook ‘binnen d’n droad’ gewonnen kan worden!
Zaterdag krijgt de Kempenderby al een voorproefje op de Smagtenbocht. Na het nauwelijks verteerd gelijkspel en verlies in het najaar tegen Reusel Sport D4, gaat D5 om 10 uur dat proberen recht te zetten.
Op vijandelijke bodem probeert het 3e zondag (om 10 uur al) ook het goede voorbeeld te geven. Zij gaan Rsp 3 bestrijden. En vanaf 13:30 uur brengen de ‘mannen’ van F1 iedereen nog meer in de stemming. Zij binden de strijd aan tegen de leeftijdgenootjes uit Reusel. Aan de hand van hun favorieten betreden zij daarna, met scheidsrechter Sabir Dursun uit Roosendaal, tegen 14:30 uur de Reuselse arena, samen met mascotte Jori van Kemenade (de geluksvogel uit E2) en zijn maatje Cris van Spreeuwel (Rsp E3).
En zeg nu zelf, in zo’n sfeer mag het toch niet meer fout gaan…?!!!


Als de strijd rond 16:30 uur gestreden is en de kruiddampen weer zijn opgetrokken mag in de 3e helft weer een ouderwets verbroederingsfeest losbarsten.... 
Heel veel succes!!

 
www.bladella.nl

Spiegelen aan Best Vooruit

25 februari 2020
De Bladella bekerkaravaan trekt donderdag 5 maart naar Best: goede herinneringen ophalen en wellicht 'n kwartfinaleplaats. Lees verder »
 

21 februari 2020
 
www.bladella.nl

Wà uurkes vurraf…!!

18 februari 2020
Op de ‘lèste donderdag’ barst carnaval volledig los..!! Wie wordt op de Smagtenbocht prins?! Zorg dat jij er bij bent!! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Tivoli - Bladella 0 - 10

17 februari 2020
Bladella deed deze zondag wat er werd verwacht: winnen tegen de rode lantaarndrager, drie punten meebrengen naar Bladel en daarmee weer… Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-05-2013