Nieuws

Bladella veel te sterk voor Dommelen

15 december 2014
www.bladella.nl
Sportpark “De Smagtenbocht” was zondagmiddag het decor voor een voorstelling van Bladella dat het hoog geklasseerde Dommelen met 2 – 0 aan de zegekar bond.

Een zeer overtuigend spelend Bladella had geen enkele moeite om de tegenstander met een nederlaag naar huis te sturen.
 
Het eerste wapenfeit komt van Joep v.d. Ven die een voorzet van Ibou Bot net over kopt. We moeten wachten tot de 12de minuut op de eerste aanval van een wat onwennig spelend Dommelen. Daarna komt de bezoekende ploeg wat meer aan voetballen toe, zonder echt gevaarlijk te worden; het blijft bij een schot op de paal en een vrije trap vanaf 25 m.
Bladella blijft de aanval zoeken via goed verzorgd middenveldspel, wat resulteert in een aanval over vijf schijven, besloten door een schot van de goed spelende Joep v.d. Ven. Af en toe laat Dommelen zich gelden, zoals in minuut 25, als keeper Ruud van Stokkom, met een katachtige reflex, de bal uit zijn doel moet ranselen, na een kopstoot van een Dommelen-aanvaller.  Vijf minuten voor rust is er een ongelukkige botsing, waarbij Bladella-rustpunt Ruud Leermakers de wedstrijd  moet verlaten met een neusblessure. Bladella blijft de betere club met een erg sterke Tom Maas. Bovendien zien we dat de jeugdige Ibou Bot steeds beter tot zijn recht komt, meer durft en wekelijks zelfverzekerder wordt. Een sterke eerste helft wordt afgesloten met de brilstand.
 
Tot veel verbazing zien we dat Ruud Leermakers na de thee weer gewoon op het veld staat. Drie minuten na de hervatting ontstaat de 1 – 0 als een Dommelen-verdediger de bal schlemielig in eigen doel werkt, na een voorzet van Tom Maas. Na deze achterstand zien we een meer aanvallend Dommelen, dat van geluk mag spreken dat de scheidsrechter een geheide penalty van Bladella over het hoofd ziet. Na 60 minuten krijgt Geert van Overbeek vanaf ca. 40m een vrije trap, die door de keeper tot corner wordt getikt. Uit de scrimmage die daarop volgt, komt de bal voor de voeten van Cas Vosters, die ongehinderd binnen kan tikken: 2 – 0.
De zeer geconcentreerd spelende Hans van Kemenade heeft de rechterspeelhelft wel erg goed verkend, gezien zijn veel uitlooppogingen. Het erg slordig spelend Dommelen heeft veel overtredingen nodig en maakt geen moment waar, waarom het zo hoog op de ranglijst staat. We noteren nog een schot van Ruud Leermakers op de lat en enkele goedbedoelde aanvallen van Dommelen, die weinig effect sorteren.
Tot Man of the Match wordt Ruud van Stokkom verkozen, maar evenzogoed hadden dat elf andere spelers kunnen zijn. We kunnen spreken van een verdiende overwinning van de Tipmastboys.

2014-12-15

Bladella - Dommelen 2-0 14-12-2014


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven