SuperSunday met sterk Dommelen op bezoek

13 december 2014
www.bladella.nl
Na de winst op Bergeijk gaan de Tipmast Boys opnieuw voor resultaat nu tegen het sterk Dommelen. Het ‘Dommelsch’ dorp stuurt 3 teams naar Bladel en dat gaat niet ongemerkt voorbij.

Door de overwinning in Bergeijk vorige week klauterde Bladella enkele trapjes hoger op de ranglijst. Het pover Bergeijk kwam er eigenlijk niet aan te pas. Het team van Jasper van Hoof was baas in het veld, speelde bij tijd en wijle een aardig spelletje en won de duels. Toch bleef het door de magere marge veel te lang spannend. De 0-2, pas in blessuretijd, bracht voor de hele Bladella familie een ontlading. Dat smaakt naar meer!
 
Winst en gelijk
Dommelen, de tegenstander van zondag op de thuisbasis, doet het verrassend goed in deze competitie. Af en toe was dat vorig jaar ook al te zien, maar speelde te wisselvallig. De Tipmast Boys hadden toen in Dommelen geen kind aan de thuisploeg. Ondanks dat er geruime tijd met een man minder gespeeld moest worden was de 0-4 eindstand dik verdiend. In de terugwedstrijd stond voor blauwwit niks meer op het spel en het andere blauwwit moest theoretisch nog een puntje halen om veilig te zijn. Het werd 1-1. Dommelen verdiende met meer passie tenminste dat punt. Daarmee waren toen beide teams ‘koploper van de gelijke spelen’: achtmaal.
 
Periodetitel
Voor de neus van koploper Rood Wit kaapte het team van vertrekkend coach Marc Post verrassend de eerste periodetitel weg. Dommelen verloor tot nu toe alleen nog maar van RKVVO en Jong Brabant. De 1-1 vorige week bij Rood Wit Veldhoven werd als overwinning gevierd. Door een rode kaart voor verdediger Chris Beeks kwam Dommelen binnen het halfuur al met tien man te staan. Toch kwam men enkele minuten later verdiend op voorsprong. Met man en macht werd die verdedigd. Dommelen-goalie Dennis Soeteman (35) kroonde zich tot man van de wedstrijd en zou uitgroeien tot de meest opvallende speler van die middag. Een foutje betekende 10 minuten voor tijd toch de gelijkmaker. Voor de rest had ook het solide centrale duo Michiel van den Besselaar en Geert Rijnders telkens weer een antwoord op de aanvalsgolven van Rood Wit.
 
Sterk
Verdedigend ziet het team van Marc Post er uitstekend uit. Slechts zeven keer hoefde de in blakende vorm verkerende Soetman (eerder uitkomend voor V’waard, De Valk en EFC) de bal uit z’n heiligdom te vissen. Met gemakkelijk scorende mannen als schaduwspits Bram van Wijk (nu al 9 - vorig jaar 18 goals), Anwar Janssen 6 (vorig jaar 11) en Danny van den Eijnden met 4 (vorig jaar 9) zit het voorin ook wel goed. En niet te vergeten Mark v.d. Palen, de spelverdelende routinier met een perfecte trap, die al 8 maal de bal tegen het vijandelijke net wist te plaatsen. Kortom, Dommelen, met opvallend veel spelers met een De Valk verleden, beschikt over een erg sterk team en verkeert in de winning moot.
 

SuperSunday
De Tipmast Boys zijn underdog, dat is wel duidelijk. Maar met de fanatieke Jari Bons (E1) als de mascotte op de bank en de steun van de blauwwit aanhang moet Bladella het niveau van de laatste weken kunnen halen. Met die passie is resultaat halen op Dommelen mogelijk.
We gaan daar voor. Dat het na afloop nog lang druk en gezellig mag worden op deze ‘Dommelsch’ zondag!


 
www.bladella.nl
Gewoon een potje ballen, passjes geven, lichtjes bewegen, geen onderling contact. De senioren wilden wel eens weten hoe het voelde. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Een lekker potje voetballen mag sinds 1 juli weer, nu ook door 'Boven 18’. En de 55plussers gaat 'wandelvoetballen'. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na de laatste persconferentie van het kabinet afgelopen week en in overleg met de gemeente kan het bestuur mededelen dat zowel het… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf maandag 22 juni starten we met de nieuwe jeugdteams voor seizoen 2020-2021 tot en met 10 juli  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven