Nieuws

‘Veel druk naar voren en verzorgd voetballen’

12 december 2014
www.bladella.nl
Afgelopen zondag was na de wedstrijd de opluchting bijzonder groot: drie zwaar bevochten punten gingen in de blauwwitte zegekar mee naar Bladel. “Dat was nodig”. “Eindelijk gerechtigheid”.

 

Komende zondag: Bladella – Dommelen
Bladella speelde fraai en deze keer werden er wel doelpunten gemaakt, ook nog op de belangrijke momenten, en werden er weinig kansen weggeven. En Tom Ansems was er al die wedstrijden bij. Eerst als back en later als buitenspeler, supersnel, met wisselend succes maar altijd werkte hij keihard aan de rechterkant.
 
Sinds wanneer speel je weer voor Bladella 1? Welk is je beste plek, voor of achter?
De laatste drie jaar speel ik al weer in het eerste. Door verschillende reizen en ook zware blessures heb ik lang in het tweede gestaan. Bij de eerste training onder Jasper van Hoof kwam ik rechtsback te spelen. Ik voelde me daar niet altijd op mijn plek maar ik  heb het altijd zo goed mogelijk proberen in te vullen. Voor mij is links- of rechtsbuiten de ideale positie.
 
Welke zijn de meest opvallende verschillen tussen voetballen in het tweede en nu, dit seizoen, in het eerste?
Als ik naar de trainingen kijk zie ik toch een aanzienlijk verschil in intensiteit. Bij het eerste ben je na elke training echt helemaal kapot. En het gaat er hard aan toe. En bij de wedstrijden van het eerste zijn er natuurlijk de supporters. Maar het blijft mooi om voor zoveel mensen te voetballen.
 
Waarom lukte het afgelopen zondag wel om tegen Bergeijk punten te pakken?
Bij de andere wedstrijden zat er nog wel eens twijfel in de groep. Afgelopen zondag stonden alle neuzen dezelfde kant op en daardoor speelde we meer als een collectief. Dat zag je terug aan de kansen die we kregen.
 
Iedereen was dolgelukkig met de overwinning. Terecht. Maar iedereen was ook kapot moe. Jij ook? Hoe was je eerste reactie in het kleedlokaal?
Ik ben na 80 minuten met kramp van het veld gegaan. Dat zegt genoeg. De laatste weken was het na de wedstrijd steeds heel stil in het kleedlokaal. Dat hebben we afgelopen zondag goed gemaakt. We hebben eerst de HOEMPAPA van John Daniëls ingezet, daarna waren er een paar woorden van de trainer en toen een hele lange warme douche.
 
Ik neem aan dat het strijdplan voor zondag tegen Dommelen al klaar ligt. Op dezelfde manier als tegen Bergeijk? Durf je een eindstand te voorspellen?
Inderdaad. We gaan weer voetballen zoals we altijd het veld in gaan: veel druk naar voren en verzorgd voetbal spelen. Als we dit weer op kunnen brengen gaat Dommelen het ook zwaar krijgen. Daarom voor zie ik de minimale score: een 1 - 0 overwinning en een mooi feestje met een bakkie Dommelsch!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven